Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Ispica ligger lite tillbakadraget - ca. 7 km - från stranden vid Pozzallo från Siciliens sydkust. Det är den minst kända av alla barokstäderna Modica, Noto, Ragusa, Scicli och Siracusa, vilka alla ligger i det sydöstra hörnet av Sicilien, och nog också den som besöks minst av resenärer.

Barockbyggnader - väl gömda

Efter jordskalvet 1693, blev staden återuppbyggs på det platta området utanför Cava d"Ispica, och det gamla centret blev aldrig helt återställt, som t.ex. i Noto. Ispicas mest sevärda barockbyggnader, bl.a. kyrkorna Santa Maria Maggiore, Annunziata och San Bartolomeo, ligger väl gömda i stan, som har byggts upp med inte särskild vackra byggprojekt den sista halvan av 1900-talet.

Idag har staden cirka 15 000 invånare, som till största delen lever av lokalt lantbruk. Turismen är ännu ett litet fenomen och du slipper därför alla turistbussar som du annars kan stöta på i Noto, eller i Siracusa. Stadens helgon firas den första söndagen efter den 16 juli, när en procession går genom stadens gator.

Utforska staden, maten, strändern längre ner och gå inte miste om att smaka på de lokala sicilianska kakorna.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Noto? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring den populära semesterstaden.

Det finns generellt ett brett urval av hotell på Sicilien, och du kan t.ex. välja att bo på flera olika om du vill uppleva mer av ön, som inte är så liten inte...

Reser du som del i en större grupp, kan vi också rekommendera dig att överväga möjligheten att hyra en villa på Sicilien. En fördel om ni vill ha gott om plats, samt pool och trädgård för er själva.

Du behöver endast ange datum och antal personer, för att få en översikt över tillgängliga semesterbostäder under din valda period - sedan kan du boka din bostad direkt här på sidan.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad på Sicilien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Vill du resa med flyg till Sicilien, är Catania flygplats - som också är öns mest nyttjade på grund av ett stort utbud rutter till Europeiska städer - den som ligger närmast Ispica.

Det kör tåg från Ispica mot Siracusa och Modica. Därutöver finns det olika bussförbindelser och sist men inte minst ligger Sipica på huvudvägen 115 som förbinder Trapani och Siracusa.

Många av våra resenärer väljer att beställa en hyrbil till semestern. En bil gör det i de flesta fall inte bara lättare att komma fram till semesterbostaden, utan den ger också en större grad av frihet till att åka ut på utflykter i eget tempo, utan att vara beroende på offentlig transport.

Läs mer om bilhyra på Sicilien här.

Väldigt få väljer att köra hela vägen från Sverige till Sicilien på grund av det långa avståndet. Vill du ändå avverka den drygt 3000 km långa resan, kan du komma över med bilen till ön via Reggio Calabria eller Villa San Giovanni.

Restauranger och shopping

I själva staden hittar du en del restauranger samt platser där du kan smaka på siciliansk fastfood i form av pasta och pizza.

Du kan dessutom täcka de dagliga inköpen i en av de mindre supermercati som finns i staden.

Läs mer om Ispica

Utflykter från Ispica

Utöver barockbyggnaderna är den närliggande arkeologiska parken, Cava d"Ispica, stadens mest kända sevärdhet. Med 13 km är det den längsta av de många "cave" som präglar Iblei-bergen. Där staden en gång låg, har man anlagt en arkeologisk park där du kan titta på spår och ruiner från förhistorisk tid fram till 1800-talet. När du spenderar semestern här på södra Sicilien, är det nästan också ett måste att åka på utflykter till en eller flera av de berömda barockstäderna Modica, Noto, Scicli eller Siracusa. Även om du inte är så intresserad av historia, är det en oförglömlig upplevelse att gå runt en tur på de charmiga små gatorna och känna på den speciella stämningen som råder här på det trevliga torgen och gränderna.

Lokala länkar

De hittar mer information om den arkeologiska parken på den officiella hemsidan här

Dölj texten
 
 
search map