Omdömen från La Terrazza Ardesia

 
La Terrazza Ardesia är inte tillgänglig i dagsläget
La Terrazza Ardesia är inte en del av programmet hos In-Italia i dagsläget. Men var inte ledsen, det finns så mycket annat att titta närmare på.

Vi har därför funnit dessa semesterboende i samma område till dig:

>> Se fler alternativ här

>> Läs mer om semester till Gliaca di Piraino här
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Gästomdömen av La Terrazza Ardesia

Läs personliga omdömen av La Terrazza Ardesia som ligger på Sicilien. Omdömena av semesterbostaden är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av La Terrazza Ardesia. Förutom omdömen av själva semesterbostaden kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Bedömning av La Terrazza Ardesia

La Terrazza Ardesia
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på La Terrazza Ardesia
Tvårumslägenhet med 2 sovplatser (med terrass & havutsikt)
 
Faciliteter på stället
Restaurang
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2013
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är skrivet på danska. Klicka här för att se originalet

Upplysningar om recensenten

Resperiod Augusti 2012
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är skrivet på norska. Klicka här för att se originalet

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2011
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är skrivet på danska. Klicka här för att se originalet

Upplysningar om recensenten

Resperiod September 2009
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är skrivet på danska. Klicka här för att se originalet
Lena och sällskap från Limhamn i Sverige bodde på La Terrazza Ardesia i Gliaca di Piraino från den 12. till den 19. juli 2008.

Lägenheten var fin, trots snedtaket. Utsikten från altanen var underbar. Köket var inte så välutrustat. Byn var inte vad vi är vana vid. Det fanns bara en restaurang och några få mataffärer. Att det bara var en restaurang i byn var ett minus. Annars var vi nöjda.

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2008
Antal resande 2 Vuxna
Namn
Margareta med sällskap från Furulund i Sverige bodde på La Terrazza Ardesia i Gliaca di Piraino från den 28. juli till den 4. augusti 2007.

En fantastisk lägenhet, med framför allt en otrolig terrass! Maria tog emot och introducerade med glädje och entusiasm. Men det märktes att hon själv nog inte är så mycket i Gliaca. De tips på inköpsställen, restauranger och hämtmatställen som hon gav var mycket knapphändiga och långt ifrån fullständiga. Efter bara en dag eller två hade vi själva hittat betydligt mer.
Lägenheten och den stora insynsskyddade takterrassen var i särklass. Vi hade en fantastisk utsikt över både byn, omgivningen och havet. Framför allt kvällarna, solnedgången och ljuset. Oslagbart! Lugnet på stranden, med härligt salt badvatten. Och i stort sett bara allmän strand, alltså inte en massa hotellreservationer och hotellparasoller.

Samhället var mycket trevligt - nästan inga andra utländska (d.v.s. icke italienska) turister än vi själva. Det återspeglades också i de dagliga aktiviteterna i Gliaca. Varje kväll var det något på gång på piazzan med scen bredvid kommunhuset mittemot den stora kyrkan. Teaterföreställning, skolavslutning med diplomutdelning, popband, sångartister och löpartävling. Tyvärr missade vi med någon dag den tydligen årliga Festa sotto la torre Saracena (det gamla tornet i Piraino), för vilken förberedelserna påbörjades under vår vecka i Gliaca. För övrigt är Piraino väl värt ett besök, även om vägen dit är smal och slingrig. En typisk Siciliansk bergstoppsstad, med trånga gator och milsvid utsikt. Grannstaden Brolo ligger för övrigt inom gångavstånd - längs stranden eller vägen tar det inte mycket mer än 20 minuter att promenera till centrum. Inte för att utbudet av restauranger och annat är mycket större där än i Gliaca, men som ett litet avbrott och den gamla kärnan i Brolo är också värd ett besök. Det blev nästan en eftermiddagsvana att ta en promenad fram och tillbaka för en kaffe/ök/vin på en av strandserveringarna i Brolo. I Gliaca fanns en liten supermercado nästan tvärs över gatan (på vägen till stranden), men om man tog vägen förbi kyrkan österut hittade man snart en något större - med mycket fler varor att välja på. Hämtmatställen fanns det minst en tre, fyra stycken. De två vi fastnade för (även om det bara blev en gång per ställe) var dels Costanzo - i änden av gatan förbi kyrkan - och Bonnie & Clyde - längs huvudgatan där också lägenheten ligger. Framför allt den senare rekommenderas, eftersom det fanns någon i personalen som pratade lite engelska och därför att maten var något mer varierad än på det förra. Fast någon större skillnad i kvalitet eller service var det inte.

Det finns två hotell i Gliaca, och båda har restaurang/pizzeria som är öppen även för andra än de egna gästerna. Vi provade dock inget av dem. I stället vill vi rekommendera bar/trattoria Ramon, som ligger i änden av bebyggelsen längs huvudgatan mot Brolo. En liten restaurang med synnerligen obefintlig matsedel, men med mycket, mycket god mat. Fråga (även om de inte förstår engelska) vad som gäller för dagen, så hjälper personalen till! Och prova gärna deras Cozzo (blåmusslor)! Lika gott var det på Oasi, en kombinerad hämtpizzeria och restaurang nästan ända nere vid stranden. Deras scalopini (av skilda slag) rekommenderas särskilt. Enklaste sättet att hitta dit är att gå under järnvägen till det lilla hotellet i öster, följa strandpromenaden till nästa järnvägsundergång (den är liten, men Oasi har en skylt vid undergången) och gå tillbaka under järnvägen. På båda ställena var det i stort sett bara italienska besökare förutom vi själva. En förmiddags- eller eftermiddagskaffe på den lilla baren österut längs huvudgatan var inte heller fel. Efter två besök mindes personalen vad var och en gillade, och kaffet kom nästan utan beställning. En stunds stilla avkoppling med en god kopp kaffe medan vi betraktade lokalbefolkningen - och de oss! Sammanfattningsvis: Vi njöt mycket av vår vecka i Gliaca. Både av lägenheten, terrassen, badet och solen, maten, den trevliga befolkningen - och av några utflykter till andra delar av Sicilien.

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2007
Antal resande 2 Vuxna
Namn
Sune och fru från Lidingö i Sverige bodde under sin rundresa på Sicilien på La Terrazza Ardesia i Gliaca di Piraino från den 15. till den 20. juli 2007.

Väl hemkomna igen från vistelsen på Sicilien vill jag bara säga att vi är mycket nöjda med de olika boenden vi bokade genom er. Allt fungerade bra och motsvarade förväntningarna. Det har varit bra rakt igenom och fungerat jättebra.

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2007
Antal resande 2 Vuxna
Namn

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2007
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är skrivet på danska. Klicka här för att se originalet

Upplysningar om recensenten

Resperiod April 2007
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är skrivet på tyska. Klicka här för att se originalet

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2006
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är skrivet på danska. Klicka här för att se originalet

Upplysningar om recensenten

Resperiod April 2005
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är skrivet på danska. Klicka här för att se originalet

Om ett omdöme inte är skriven av en svensk gäst kan du läsa vår fritt översatt översättning. Du kan dock alltid läsa omdömet på originalspråk.

Förutom omdömen från In-Italias gäster kan du på flera av våra semesterbostäder också hitta omdömen från TripAdvisor, precis som många väljer att rekommendera In-Italia på Reco. Kom ihåg att du också kan få inspiration till din semester i Italien på bloggen.

 
search map