Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Den lokala stranden är bred och härlig och är en blandning av grov sand och småsten.

I staden råder en öde stämning om vintern men det finns matställen och inköpsmöjligheter som har öppet året runt. Från våren till hösten finns det flera aktiviteter och flera av de lokala invånarna kommer ner från bergen för att njuta av solen på stranden. De kommer i varje fall inte för stadens kyrka som blev framröstad till Sicilien fulaste! Dock ser det lite bättre ut nu sen klocktornet blev färdigbyggt utan att kalla det för ett mästerverk.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Hotell, villa eller lägenhet?

Använd sökmaskinen här på sidan för att finna handplockade semesterboende i Gliaca di Piraino med omnejd och kanske utvidga med någon av dem närliggande städer på den nordöstra delen av den vackra medelhavsön.

Urvalet är stort. Hos In-Italia kan vi erbjuda dig över 1.500 semesterboende i hela Italien - häribland ett stort urval av hotell, villor och lägenheter på Sicilien. 

Är ni en stor grupp vänner en stor familj som reser tillsammans? Överväg möjligheten att boka en stor villa på Sicilien där ni kan njuta av trädgård, pool osv. helt för er själva under hela semestern.

Har du frågor om våra olika ställen och destinationer i Italien eller endast behöver hjälp att välja rätt boende är du välkommen att kontakta oss. Du når oss på både telefon, mejl eller chat. Vi sätter pris på en dialog med våra gäster och rekommenderar gärna boende utifrån vår online-katalog.

Vill du gärna uppleva flera delar av Sicilien under semestern kan du med fördel bo på flera olika ställe. Vi skräddarsyr gärna en rundresa för dig och ditt resesällskap.

Transport

Vill du helst resa med flyg till Sicilien ligger Catanias flygplats närmast Gliaca di Piraino. Det är dock få kilometer mer till Palermos flygplats vilket gör möjligheterna många att resa hit med flyg från Skandinavien.

Det finns ett välfungerade tågnät på Siciliens nordkust men dock ingen tågstation i själva Gliaca. Närmaste station finner du i Brolo. Härifrån ska du vidare med buss sista biten. Var dock uppmärksam på att buss och tågavgångarna är få på Sicilien. 

Vill du få ut maximalt av din semester och även komma runt och uppleva ön rekommenderar vi varmt att du bokar en hyrbil som du har under semestern på Sicilien. En hyrbil på Sicilien är inte lika dyrt som hemma, och för bäst pris ska du förboka den hemifrån.

Läs mer om hyrbil på Sicilien

Restauranger och shopping

Urvalet av matställen och butiker i själva Gliaca är förhållandevis begränsat men tar man med alla närliggande byar och städer finns det rikligt att välja mellan. Det är endast ett par kilometer till Brolo mot väster med ännu fler restauranger och butiker. Turen kan göras till fots längs havet.

 

Läs mer om Gliaca di Piraino

Utflykter

Det är ca. 11 km till Capo d"Orlando åt väster, som erbjuder ett ordentligt centrum med allt vad det innebär av matställen, butiker, folkliv mm. Är du på semester i slutet av juli kan du till exempel uppleva den stora bluesfestival på stadens gator.

Bergen i baklandet utgörs av Nebrodi bergens naturreservat. Här i Siciliens största naturpark finns det fina möjligheter att snöra på sig vandringsskorna och njuta av det vackra landskapet och samtidigt njuta av vyn till de Eoliska öarna i horisonten.

Önskar du stora naturupplevelser under semestern är även Europas största aktiva vulkan, Etna, också en upplagd heldagsutflykt. 

Dölj texten
 
 
search map