Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Mitt mellan Messina och Palermo hittar du denna mysiga badstad som erbjuder en avkopplande strandmiljö och la dolce vita (det lugna provinsiella livet) på gatorna.

"La Dolce Vita" precis vid havet

Det finns cirka 1 000 invånare i staden. Det finns flera matställen, många butiker och alla nödvändiga tjänster (apotek, bank, postkontor etc.). Från Gioiosa kan du enkelt nå Capo Calavà, den närmaste udden till Eoliska öarna. Här finns dramatiska klippor och fantastisk utsikt över Milazzo och Messina på den andra och Capo d'Orlando på den andra. Här kan du vandra uppför berget och få ännu mer panorama framför dina ögon. Under de dagar du vill stanna i staden finns det en bra strand både i staden och på Capo Calavà, där det är lite mer tid under sommarmånaderna, eftersom det här finns några semesterstäder vid havet, där särskilt den lokala publiken kommer att dansa och sjunga tillsammans.

Vi rekommenderar att du anländer med bil

Vi rekommenderar att du kommer med bil, trots att det finns en tågstation i stan. Tåget går bra den dagen du vill besöka Milazzo, Cefalù och Messina - bilen är dock ett måste för att njuta av området optimalt. Att köra upp till Argimusco Plain och Montalbano Elicona, beundra den grekiska teatern i Tindari eller sniffa efter de goda beställningarna som hänger i butikerna i Nebrodis små byar är bara möjligt om du kommer hit med bil.

Smakupplevelser

Gastronomi här är en blandning av recept från flera kulturer och tider. Den goda fisken från havet kombineras med välsmakande grönsaker i soppa, pasta och små rätter. Oppe i bergen påverkar herdarnas kultur kötträtter, som är baserade på den läckra svarta grisen från Nebrodi bergen, som växer fritt i skogarna, och på lamm som serveras stek särskilt under vårmånaderna. Barnen kommer att älska den goda maccheroni (hemlagad fläsk), de smakfulla köttbullarna involtini och den iskalla granita som är gjord på mandlar, pistagenötter, jordgubbar, choklad och många andra fantastiska smaker.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien
 
 
search map