Agriturismo i Giarre på Sicilien

Etna Hotel

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Huvudbyggnaden på denna herrgård från 1500-talet, alldeles vid foten av vulkanen Etna består idag av Etna Hotel. Trots att det ligger i närheten av staden Giarre och kustväg SS114 är omgivningarna fridfulla. En alla tiders utgångspunkt för avslappning kombinerat med utflykter.

Siciliansk stämning

De sicilianska stämningen är påtaglig innanför hotellets murar. Bakom hotellet hittar man ett trevligt område med pool, tillhörande solterrass och solstolar med utsikt över vulkanen Etna och de lummiga apelsinodlingarna. Framför hotellet ligger den gamla logen, som några av rummen har utsikt över, och här finner man ingången till hotellets reception, frukostmatsal och restaurang. Under årets varma månader kan frukosten intas på den trevliga innergården. Hotellets parkeringsplats ligger skönt avskillt medan restaurangen har egen parkeringsplats på den motsatta sidan.

Läs mer om Etna Hotel

Genuint matställe

Själva restaurangen förtjänar ett kapitel för sig. Den är inredd i de gamla charmiga lokalerna som en gång rymde gårdens vinpress (palmento på sicilianska). Restaurangen drivs separat från hotellet men arbetar utifrån samma filosofi - nämligen genuin stämning till rimliga priser. Menyn är baserad på säsongens lokala produkter och recept och den ändras därför ofta. Utbudet på menyn är inte imponerande stort men tillräckligt för att du ska kunna prova en ny rätt var kväll under din vistelse. Dessutom har restaurangen en vacker terrass som vetter mot Etna, där du kan njuta av din måltider så länge vädret tillåter, och det brukar vara riktigt länge på Sicilien.

Fina rum

De 30 rummen ligger antingen på själva gården eller i de restaurerade stallen och arbetsbostäderna. Gemensamt för dem alla är att de är rymliga och utrustade med aircondition, förvaringsbox, minibar, satellit-TV, wi-fi internet samt hårtork i badrummet.

Bortsett från det är alla inredda på olika sätt vad gäller möblering. Det finns rum med loft som passar alldelles utmärkt till familjer med två barn (och med lite god vilja kan man även sätta in en femte sovplats till ett mindre barn) men även rum med balkong eller terrass. Priset beror på på läge och uteplatsens storlek, som kan vara balkong eller terrass.

Läs om l√§genheterna på Etna Hotel

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map