Hotell i Giarre på Sicilien

Donna Carmela

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Mellan det svala havsvattnet i Messinasundet och vulkanen Etnas varma underjordiska floder ligger vackra Donna Carmela, ett hotell som lever upp till den sicilianska drömmen.

Den frodigaste hörnan på Sicilien

Terrängen mellan vulkanen och östkusten har en av Italiens mest fruktbara jord. Den rika jorden runt vulkanen, kombineras med ett milt klimat och rikliga vattenkällor. Om växter och planter har ett Paradis, så är det här det hittas. Dona Carmela är omgivet av familjen Faros plantskola, där de odlar planter, blommor och träd. Detta är Europas andra största plantskola, ett sant pilgrimsmål för trädgårdsmästare och landskapsarkitekter från hela Europa.

Donna Carmela är familjens historia, nutid och framtid

Donna Carmela är modern i familjen. Hon hjälpe en gång i tiden sin man att starta plantskolan, och tog själv hand om försäljningen av produktionen till de lokala kunderna. Hon skötte försäljningen i alla väder - stod i kalla bodar i kyla och regnväder om vintern, och i extrem hetta under sommarmånaderna, medan hennes man tog hand om produktionen. Paret blev mer och mer överbevisade att deras fruktbara jord gjorde att de kunde odla plantor som kunde exporteras utanför Siciliens och Italiens gränser. Idag är mannen och deras två söner, samt många av de lokala invånarna involverade i produktionen och försäljningen av plantorna, medan Donna Carmela har tagit över uppgiften att inreda och hälsa gästerna välkomna till det hotell, som familjen har etablerat i en gammal förfallen gård som låg på deras marker. Nu har de restaurerat den till en av de vackraste semesterplatserna på ön.

Besök vingården på Etnas sluttningar

Familjen Faros passion och deras gröna fingrar, kommer också till uttryck högre upp i landskapet. Vingården Pietradolce ligger på Etnas sluttningar, och producerar några av områdets bästa viner. På familjens marker, i en naturligt teaterformad dal, kan du beundra vinmarkerna över stadsdelen Solicchiata, mellan Fiumefreddo och Randazzo. Här finns forfarande vinrankor som härstammar från tiden före vinlusen ödelade stora delar av de europeiska vinmarkerna i slutet av 1800-taet. På de flesta platser i Europa blev bönderna tvungna byta ut deras vinrankor mot amerikanska vinplantor, som mixades med de europeiska druvsorterna. Tack vara den speciella utformningen av dalen, och de lokala klimatförhållandena, överlevde vinplantorna emellertid här, utan att drabbas av lusen, och vi möter därför de ursprungliga plantorna.

Familjen Faro har nyligen byggt en vinkällare vid dessa vinmarker, och producerar viner baserade på den lokala nerello mascalese (smaka på vinerna Archineri och Vigna Barbagalli) och de vita druvorna carricante. Det är viner, som är unika för området, och du kommer inte att kunna testa dem på något annat ställe. Gårdens vin Pietradolce Archineri Erna Doc har vunnit många priser och deras Vigna Barbagalli utnämndes till det bästa rödvinet år 2015.

Njut av det bra vädret vid poolen

De dagar - eller de timmar - då du befinner dig vid gården, kan du se fram emot total avslappning vid gårdens pool, som är installerad i den gröna parken vid hotellet. Här kan du njuta av en cocktail med frukt eller ett friskt glas vitt vin, medan fåglarna flyger från gren till gren och köket förbereder inför nästa måltid i restaurangen. Man planerar att öppna ett SPA, som kommer att bli pricken över i vad angår relax och välmående här på gården.

Skäm bort dig i restaurangen

Restaurangen är en upplevelse i sig själv. Och det finns flera anledningar att återuppta upplevelsen när du bor på Donna Carmela. Här kan du äta både inomhus och utomhus, så länge vädret tillåter det, vilket sker väldigt ofta på Sicilien. Köket består av unga kockar med talang och passion för att förnya traditionella recept, som i regel baseras på lokala råvaror, men ibland kastar de sig också ut i mer exotiska rätter och kombinationer i allt från förrätt till dessert. Husets viner är naturligtvis på vinlistan, men andra sicilianska viner är också representerade.

Välj mellan olika boenden

Det finns olika typer av boende på Donna Carmela. I rummen som heter classic och comfort har de flesta fönster och endast ett fåtal balkong. En del av boendena ligger i ett annex.

Suite (Imperial) ligger mellan 1-2 km från huvudbyggnaden. Du kan välja att checka in i receptionen eller kontakta dem i förväg och be dem möta upp dig direkt vid boendet.

Läs mer om Donna Carmela

Läs om rummen på Donna Carmela

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map