Endast boende
Flyg + boende
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Giarre ligger vid foten av vulkanen Etna på östra sidan, en liten bit in i landet mitt emellan Catania och Taormina. Orten är inte särskilt gammal - tre hundra år är ingenting för de flesta italienska byar -men den erbjuder ändå på ett intressant historiskt centrum som är knutet till ortens domkyrka.

Själva domkyrkans byggnation påbörjades 1794 och på lite mer än 20 år hann man även bygga de två fyrkantiga kyrkotornen som utsmyckar fasaden. Längs via Callipoli där själva domkyrkan ligger och Corso Italia, dessa två gator utgör byns viktigaste vägkorsning - ligger präktiga adliga palats från 1700- och 1800-talet.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Idag är Giarre förbundet med Riposto som ligger nere vid vattnet och som är känt som Etnas naturliga hamn - man skulle inte ens lägga märke till att det handlar om två olika byar om det inte vore för skyltningen, eftersom de nästan vuxit samman med hus och annan bebyggelse längs vägen. De två orterna samlades faktiskt i samma kommun under fascismen. Denna hektiska byggaktivitet har skett under de senaste 50 åren så i förhållande till de existerande husen och palatsen är den inte särskilt spännande.

Trots ett autentiskt centrum, på kort avstånd från många sevärdheter och ett spännande inland som går upp på vulkanen Etna, är byn väldigt präglad av turism. Speciellt under augusti månad då många av byns emigranter kommer tillbaka på semester. Men det betyder inte brist på bra matställen och inte heller att man befinner sig mitt i öknen: i Giarre finns nämligen både tågstation och motorväg precis utanför orten.

Genom att bo i Giarre har man nära till Siciliens sevärdheter och sicilianarnas gästfrihet samtidigt som man slipper de turiistpräglade orterna som man hittar många av längs öns östkust, bl.a. Taormina, Letojanni och Giardini di Naxos.

Läs mer om Giarre

Dölj texten
 
 

Populärt på Sicilien

search map