Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Giardini di Naxos, som ligger mellan Kap Taormina och Kap Schisò i provinsen Messina vid det Joniska Havet, var en gång en stilla fiskeby, men har under de senaste årtionden blivit en av Siciliens mest populära badorter, både för utländska och italienska semesterfirare. Många italienare äger sommarhus i området, medan utländska gäster lockas av den goda maten och drycken, den vackra panoramautsikten över bukten, de omkringliggande backarna, samt den lilla historiska fiskehamnen. När du reser till Giardini di Naxos, hittar du också en attraktiv strandpromenad, full av hotell, pubar, restauranger, kaffebarer och pizzerior, samt flera historiska kyrkor och en arkeologisk park.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Vilken flygplats till Giardini di Naxos?

Från Giardini di Naxos är det endast 60 km i bil till Siciliens östkusts stora flygplats i Catania, som därmed är den naturliga ingången till staden. Det är dessutom motorväg hela vägen, så det tar endast 45 minuter att komma fram. Det är också möjligt att ta tåget, men då måste du först ta dig in till Catania stad där stationen befinner sig. Vi rekommenderar därför att du istället hyr en bil på Catania flygplats, så att du på det viset själv kan styra över din tid, och t.ex. köra upp till, eller runt om, vulkanen Etna som ligger nära inpå.

Mer information om din resa till Giardini di Naxos

Förutom de goda förutsättningarna för en sol- och badsemester, har staden också något att bjuda på till den som är historiskt och kulturellt intresserade. Staden har en lång och spännande antik historia, då den grundades redan 734 f.Kr. och därpå fick en betydelsefull roll i religiösa sammanhanf på grund av dess antika tempel, Apollo Archegetes, som skulle skydda de dåvarande grekiska koloniernas gudar. Staden fick också en central roll i koloniseringen av andra viktiga städer på ön, såsom Leontini och öns idag näst största stad, Catania.

Senare erövrade Hippocrates av Gela staden (494 f.Kr.), varpå den ödelades år 403 f.Kr. av Dionysios I av Siracusa på grund av stadens stöd till staten Athen under dess katastrofala sicilianska expedition. År 1544 byggdes flera viktiga militärbyggnader i stad, för att skydda Kap Schisò från de beryktade barbariska piraterna, som gång på gång angrep och plundrade kststäderna i området. Bland dessa byggnader, finns Schisò Castello, som byggdes ovanpå ett tidigare slott från 1200-talet: Schisò-fästningen och Vignazza-tornet. Det sistnämnda är ett fyrkantigt vakttorn, där observatörerna inne i tornet kunde varna landsortens invånare och de omkringliggande vakttornen genom att skicka ut röksignaler.

Giardino di Naxos bjuder också på en lång rad möjligheter för en aktiv semester, såsom cykelturer längs kusten, canyonturer, dykning, snorkling, båtturer, speedbåttturer och andra former av vattensport. Från hamnen kan du dessutom åka iväg på en utflykt i båt till ön Isola Bella, där du kan dyka, snorkla eller utforska de äventyrliga grottorna.

Boka din resa till Giardini di Naxos online redan idag och dra fördel av In-Italias stora urval av bra priser, samt de bästa och billigaste flygförbindelsena tll Sicilien. Boka en hyrbil i samband med flygbiljett och hotell - så är allt täckt av resegaranti.

>>> Läs mer om en semester i Giardini di Naxos här

 
search map