Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Giardini di Naxos är ett känt namn i Sverige, för hit har en rad charterbolag rest i många årtionden. Detta har satt sin prägel på staden, som mest påminner om en av Adriatiska havets norra kuststäder (Bibione, Lignano och Lido di Jesolo). Det är med andra ord inte här du möter det genuina Sicilien.

Den gyllene sandstranden som du ser på många bilder från staden har långsamt försvunnit under de senaste decennierna, då man har byggt mycket längs vattnet - småstenarna från bergssluttningarna bakom når helt enkelt inte längre fram till vattnet.

Atmosfär av chartersemester

Den kaotiska expansionen av staden har skapat många sovplatser för sommarsemestern - invånarna har organiserat sin verksamhet lite slumpmässigt, så du hittar ett stort utbud av restauranger, glassbarer och caféer, men också en hel del trafik inne i den avlånga staden. Staden kännetecknas av brist på planering, och centrum känns mer slitet än genuint.

Precis vi vattnet i Taorminas skugga

Giardini di Naxos ligger nära Taormina, men vi tror att du kommer att få ut mer av semestern genom att bo någon annanstans och därmed köra lite längre om du vill se Taormina. I Giardini finns det inte något speciellt förutom charterstämning. Staden lockar främst turister som vill bo vid havet i skuggan av Taormina - och här får sina behov tillfredsställda relativt billigt.

Karta över Giardini di Naxos

Klicka på kartan här nedan för att få en översikt över de semesterbostäder vi tillhandahåller i området, samt för att se avstånd till flygplatser och andra städer i Nordeuropa.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Hotell, semesterlägenhet eller villa?

In-Italia erbjuder dig fler än 1800 semesterbostäder i Italien, vilket inkluderar ett brett urval handplockade hotell, semesterlägenhet och villor på Sicilien.

En semesterlägenhet kan vara ideal, om du vill laga dina egna måltider och slippa leta upp restauranger till middagarna. Det är också en bra möjlighet om din semesterbudget är något lägre. Många familjer väljer dessutom en lägenhet för att lättare kunna njuta av varandras sällskap, istället för att vara fördelade på två olika hotellrum.

Åker du på semester för att koppla av helt och hållet, och för att slippa alla vardagens plikter som t.ex. städning, är ett hotell det rätta valet. Har tas allt om hand om, och du behöver inte bekymra dig om inköp eller tillagning av middagar, utan kan bara sätta dig till rätta i restaurangen - och du slipper disken!

I sökmaskinen här ovan kan du snabbt och lätt få en överblick över tillgängliga semesterbostäder i och omkring Giardini di Naxos. Har du redan en klar idé om vilken typ av bostad du söker, kan du med fördel använda filterfunktionen i sökmaskinen.

Hotell och semesterlägenheter är dock inte de enda inkvarteringsmöjligheterna som du kan välja emellan på Sicilien. Planerar du att åka iväg med hela tjocka släkten, eller med en stor grupp vänner? I så fall kan vi varmt rekommendera att hyra en hel villa på Sicilien. Här har ni massor av plats, och behöver inte dela ställets faciliteter med andra gäster. Vill du komma bort från turistströmmen, och istället möta den lokala befolkningen i en mer avslappnande och lantlig atmosfär, är en villa, alternativt en agritusimo, det perfekta valet.

Har du frågor om de olika möjlighetena på denna vackra medelhavsö, är du varmt välkommen att ringa oss. Våra resekonsulenter sitter redo med tips och råd, anpassade efter dina önskningar. 

Flygplatser

Ska du på semester till Giardini di Naxos, ligger Catania flygplats närmast, och detta är också den mest nyttjade flygplatsen på Sicilien. Här hittar du därför flera stora och små flygbolag, som t.ex. easyJet, Ryanair och Vueling, och därmed goda möjligheter att hitta en billig flygbiljett.

Urvalet av flygbolag och rutter ändras löpande. Därför rekommenderar vi att du söker efter aktuell information om flygförbindelser till Italien i sökmaskinen här på In-Italias hemsida. Där kan du också jämföra priser mellan alla flygbolag, som flyger till Italien.

Det finns både tåg- och bussförbindelser till Catania, så det är i princip inte nödvändigt att ha en bil på semestern. Men vill du trots det ha en hyrbil för att lättare åka iväg på utflykter på ön, kan du med fördel beställa bilhyra på Sicilien hemifrån.

Läs mer om Giardini di Naxos

Utflykter

Vill du uppleva på kultur på din resa, så är det inte långt till Taormina. Här är ett av de mer betydelsefulla monumenten det grekiska templet, där du dessutom kan njuta av en fantastisk panoramautsikt. Lite ovanför Taormina bjuder den lilla staden Castelmola likaså på en vacker utsikt över havet och vulkanen Etna. Men det råder dessutom ett lugn på de smala gatorna, och en stämning av det autentiska Sicilien som man kan sakna i själva Giardini di Naxos.

Vill du inte nöja dig med att betrakta den från avstånd, kan du också åka hela vägen upp på Etna, Europas största aktiva vulkan. På guidade utflykter, kan du komma upp på vulkanens sidor, eller så kan du utforksa den omkringliggande nationalparken på egen hand.

Önskar du utforska öns sevärdheter i sällskap med en lokal, certifierad guide, erbjuder vår samarbetspartner ett brett urval av utflykter på Sicilien som du med fördel kan boka hemifrån.

Lokale links

Stadens officiella hemsida hittar du här

Dölj texten
 
 
search map