Galati Mamertino, Sicilien Catafurco Vattenfall

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Catafurco vattenfall ligger cirka 4 km från San Basilio, ett litet bysamfund utanför Galati Mamertino. Vandringen sker längs bäcken San Basilio och kan avverkas av människor i alla åldrar, då det varken är för långt eller brant.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Tag turen till fots

Det är faktiskt möjligt - framförallt vid torrt väder - att köra bil hela vägen upp till 300 meter från vattenfallet, men vi rekommenderar att man går hela vägen. Efter 2 km kommer några hus - de flesta ruiner - men också en herdes återuppbyggda hus med ett vackert hötak. Längs vägen är det inte ovanligt att man möter både kalvar och kor, samt hästar och åsnor, för många djur i hela området, kommer hit för att dricka i bäcken.

Det kalla doppet

När du kommer fram till slutet av vägen, finns det en liten stig som för dig upp det sista stycket mot vattenfallet. Det är några rätt höga trappsteg upp och ner från klyftan, men ett räcke ser till att det är relativt säkert för alla att ta sig upp och ner här. På den andra sidan av klyftan börjar man kunna ana vattenfallet. Vattnet kommer ner från skråningen ovanför, och faller ner i en härlig djup "pool". Om du kan simma, och samtidigt har mod att testa det iskalla vattnet, ja då är det nu du ska hoppa i! Efter ett uppfriskande dopp kan du njuta av den imponerade bergssidan med de stora fåglarna som har sina reden här.

Lunchtid

Har du promenerat turen innan lunch, så är det mycket möjligt att det uppstår en viss aptit! Har du inte själv packat ner picknicken, finns det gott om restauranger längs huvudvägen där du kan få god mat - prova framförallt deras förrätter och deras kött - och det rimliga urvalet av sicilianska viner... men tänk på vem som kör hem därpå...

 
search map