Francavilla di Sicilia, Sicilien Gole Alacantara - Botanisk och Geologisk Park

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Klyftan Gole Alcantara är ett geologiskt fenomen, som uppstått efter ett av den närliggande vulkanen Etnas utbrott. Klyftan är upp till 50 meter djup, och har blivit översvämmad av en stark ström av färskt vatten, som kommit ner längs bergssidorna. Det är möjligt att följa floden genom klyftan, via en sträckning på 150 meter som går genom bergens dramatiska väggar och kulisser.

Turistattraktion på gott och ont

Klyftan har genomåren blivit en stor turistattraktion, vilket dessvärre smittar av på det annars naturliga fenomen, och på klyftans omgivningar. Så du ska vara medveten om detta, och i stånd med att bortse från det - kan du det, så är upplevelsen av klyftan och möjligheten för att bada i det klara bergsvattnet värt hela resan.

Vad får du för pengarna?

Man betalar för att få tillgång till parken, vilket inkluderar tillgång till två (icke-naturliga) pooler nära ingången, en 3D-bio-föreställning som illustrerar hur klyftan skapades, ett botaniskt museum, en restaurang och en hiss-service som tar besökare upp och ner genom klyftan. Body-rafting är också möjligt mot extra betalning.

Om du är i god form...

Om du är i god form och har lust till utmaningen, kan du också själv klättra ner (och upp) i klyftans botten i eget tempo, men det ska nämnas att det är en mycket brant nedstigning. På toppen av klyftan finns det flera stigar, som leder genom den botaniska trädgården och upp till flera olika utsiktsplatser. Betalar du ingångsbiljetten till parken, får du också gratis parkering.

Undvik augusti

Om du önskar att njuta av, och betrakta klyftan och parken, med lite lugn och ro omkring dig, så rekommenderar vi våra kunder att undvika att åka hit i augusti då italienarna själva håller semester och stället under denna månaden är (för) välbesökt.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien
 
search map