Agriturismo i Francavilla di Sicilia på Sicilien

Agriturismo Casale Romano

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Vi ska ge oss ut på en resa 100 år bakåt i tiden. För Hotel Casale Romano har mer nämligen fler än så många år på nacken. Historien börjar 1898 där den dåvarande ägaren, Gaetano Romano, byggde en "kärleksförklaring" till sin Lucietta, och även idag kan du märka de stora känslor som låg som grund för hela projektet. Till historien hör, att Casale Romano har varit i samma familjs ägo sedan dess.

Den nuvarande ägarinnan, Sabina, öser sin kärlek över stället, och det är inget tvivel om att agriturismo Casale Romano är hennes käraste ägodel - okej, kanske betyder hennes italienska man Saro lika mycket för henna. Sabrina har tyska rötter, och hennes strålande engelska har en liten hint av tysk accent.

Vi går en tur i trädgården, för hon vill gärna börja med att visa ett av sina olika sorters olivträd - de olika termalbaden i trädgården sägs framkalla en kvalitet i toppklass.Sabrina berättar vidare, att hon tillsammans med sin man, tog över den gamla familjegendomen med 10 hektar land redan 1998, och sedan dess har hon noga passat på sina olivträd, som om det var hennes barn. Faktiskt är hon en så bra olivkännare, att hon kan sätta den ärofyllda titeln oliv-sommelier på sitt visitkort.

Olivolja är endast ett av Sabinas stora intressen, för hennes passion för träd generellt, är omfattande - mandel, valnöt och apelsin står också på listan över kunskapsområden.

Läs mer om Agriturismo Casale Romano

Färskpressad apelsinjuice ad libitum

Passionen för apelsinträd är inte något dåligt, när man samtidigt är ägarinna av en agriturismo. För som gäst på Hotel Casale Romano, kan du fritt förse dig med C-vitamin, och de finns i rikliga mängder, det vill jag lova! Du kan när som helst pressa din egen apelsinjuice - det enda som krävs av dig, är att dela en apelsin, eller två, eller tre... Apelsinsäsongen varar till slutet av augusti, och då jag besöker stället på hösten får jag tyvärr inte chans att smaka på dessa gyllene droppar. Men som "kompensation" serveras jag istället en stor bit hemlagad mandelkaka, och efter den första tuggan kan jag berätta att jag inte är besviken alls.

Ett entusiastiskt värdpar

Sabina och Saro kommer jag aldrig att glömma - inte deras hund Harold heller för den delen. De är ett bra team, och gör allt för att tillfredsställa sina gästers behov, vilket resulterar i, att de har många stamgäster som återkommer år efter år. Och trots att Luciettas gamla hus endast har 11 rum, erbjuder Casale Romano faciliteter som normalt endast kan hittas på de större hotellen. Sabina går till vänster, när de andra går till höger, och därför har hon lyckats inreda en SPA-avdelning med turkiskt bad, jacuzzi och bastu. I trädgården kan du likaså skämma bort kroppen på en varm sommardag. Med utsikt över Siciliens skönhet till landskap, kan du sänka ner dig i poolen, som ligger med direkt utsikt över Alcantara-dalen.

Graziella lagar maten

Agriturismo Casale Romano är känt för sitt "cucina tipica" och det är inte vem som helst som trollar i köket. Namnet är Graziella, och kvinna i sina bästa år som kan koka pasta "al dente" i sömnen. När du sätter tänderna i sötsakerna vid frukostbordet, är det också Graziella som har trollat, och att döma utifrån mandelkakan, kommer du inte gå hungrig från bordet.

Varje dag har du möjlighet att anmäla dig till "middagslistan" till nästkommande kväll. Råvarorna handlas in på morgonen, och Saro intygar att de inte gör det för pengarnas skull, utan för den goda sakens skull, att kunna erbjuda deras gäster en god matupplevelse och samtidigt stötta det lokala handelslivet. För cirka 20 Euro blir du serverad dagens meny, som kan variera från en klassisk lasagne till oxstek eller svärdfiskburgare - allt hemlagat såklart. Som pricken över det gyllene "i", inkluderar priset också kaka till kaffet.

När nu Sabina och hennes team för så mycket för att behaga dig som gäst, så är det synd att man inte har lagt ner mer kraft på matsalen, vars inredning inte passar till resten av husets karisma - det gör den däremot ute på terrassen, där du under sommarhalvåret kan bli serverad maten under öppen himmel. Lyckligtvis verkar det inte vara ett störande moment, för mer än hälften av gästerna väljer middagspaketet.

Casale Romano är enkelt att hitta, även en äldre GPS kan hjälpa dig att visa vägen. varför? Jo, för huvudvägen snor sig förbi infarten. Jag märker dock inget av de förbipasserande bilarna, men under högsäsongen kan du förvänta dig att vägen är lite mer trafikerad.

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 

Liknande ställen

Il Borgo

Francavilla di Sicilia, Sicilien

Tenuta di Roccadia

Carlentini, Sicilien

Azienda Agrituristica Bergi

Castelbuono, Sicilien

Rekommendationer till dig

Residence i Piastroni

Monteverdi Marittimo, Toscana

Podere La Pieve Vecchia

Riparbella, Toscana

Agriturismo Le Querciole

Casciana Terme, Toscana

Nyheter från In-Italias
BLOGG
Här kan du bli inspirerad till din semester i Italien

Populärt på Sicilien

Terrazze Dolce Vita

Castellammare del Golfo

Caesar Palace

Giardini di Naxos

search map