Agriturismo i Francavilla di Sicilia på Sicilien

Agriturismo Casale Romano

<p>Exempel på ett dubbelrum (superior)</p>
Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Vi ska ge oss ut på en resa som går 100 år bakåt i tiden, och Casale Romano har dessutom fler år än så på nacken. Historien börjar år 1898 där den dåvarande ägaren, Gaetano Romano, byggde en "kärleksförklaring" till sin Lucietta. Även idag kan du märka de stora känslor som låg som grund för hela projektet. Till historien hör, att Casale Romano har varit i samma familjs ägo sedan dess.

Mycket passion och kärlek

Den nuvarande ägarinnan, Sabina, öser sin kärlek över stället, och det råder inget tvivel om att Agriturismo Casale Romano är hennes käraste ägodel - ja, förutom hennes italienska man Saro så klart. Sabrina har tyska rötter, och hennes strålande engelska har en liten hint av tysk accent. Vi går en tur i trädgården, för hon vill gärna börja med att visa ett av sina olika sorters olivträd - de olika "termalbaden" i trädgården sägs framkalla en kvalitet i toppklass. Sabrina berättar vidare, att hon tillsammans med sin man, tog över den gamla familjeegendomen med 10 hektar land redan år 1998, och sedan dess har hon noga passat på sina olivträd, som om det vore hennes barn. Faktiskt är hon en så bra olivkännare, att hon kan sätta den ärofyllda titeln oliv-sommelier på sitt visitkort. Olivolja är endast ett av Sabinas stora intressen, för hennes passion för träd generellt, är omfattande - mandel, valnöt och apelsin står också på listan över hennes kunskapsområde.

Läs mer om Agriturismo Casale Romano

Färskpressad apelsinjuice ad libitum

Passionen för apelsinträd är inte fy skam, när man samtidigt är ägarinna av en agriturismo. För som gäst på Casale Romano, kan du fritt förse dig med C-vitamin på bästa sätt, och de finns i rikliga mängder, det vill jag lova! Du kan när som helst pressa din egen apelsinjuice - det enda som krävs av dig, är att du delar en apelsin, eller två, eller tre... Apelsinsäsongen varar till slutet av augusti, och då jag besöker stället på hösten får jag tyvärr inte chans att smaka på dessa gyllene droppar. Men som "kompensation" serveras jag istället en stor bit hemlagad mandelkaka, och efter den första tuggan kan jag berätta att jag inte är besviken alls.

Ett entusiastiskt värdpar

Sabina och Saro kommer jag aldrig att glömma - inte deras hund Harold i heller för den delen. De är ett bra team, och gör allt för att tillfredsställa sina gästers behov, vilket resulterar i, att de har många stamgäster som återkommer år efter år. Och trots att Luciettas gamla hus endast har 11 rum, erbjuder Casale Romano faciliteter som normalt endast kan hittas på de större hotellen. Sabina går till vänster, när de andra går till höger, och därför har hon lyckats inreda en SPA-avdelning med turkiskt bad, jacuzzi och bastu, mot en kostnad. I trädgården kan du likaså skämma bort kroppen en varm sommardag. Med utsikt över Siciliens skönhet till landskap, kan du sänka ner dig i poolen, som ligger med direkt utsikt över Alcantara-dalen.

Graziella lagar maten à la slow food

Agriturismo Casale Romano är känt för sitt "cucina tipica" och det är inte vem som helst som trollar i köket. Namnet är Graziella, och är en kvinna i sina bästa år som kan koka pasta "al dente" i sömnen. När du sätter tänderna i sötsakerna vid frukostbordet, är det också Graziella som har trollat, och att döma utifrån mandelkakan, kommer du inte gå hungrig från bordet. Varje dag har du möjlighet att anmäla dig till "middagslistan" till nästkommande kväll. Råvarorna handlas in på morgonen, och Saro intygar att de inte gör det för pengarnas skull, utan för den goda sakens skull, att kunna erbjuda deras gäster en god matupplevelse och samtidigt stötta det lokala handelslivet. För en tämligen billig peng blir du serverad dagens meny, som kan variera från en klassisk lasagne till oxstek eller svärdfiskburgare - allt hemlagat såklart. Som pricken över det gyllene "i", inkluderar priset också kaka till kaffet.

Slå dig ner utomhus

När nu Sabina och hennes team för så mycket för att behaga dig som gäst, så är det synd att man inte har lagt ner mer kraft på matsalen, vars inredning inte passar till resten av husets karisma - det gör den däremot ute på terrassen, där du under sommarhalvåret kan bli serverad maten under öppen himmel. Lyckligtvis verkar det inte vara ett störande moment, för mer än hälften av gästerna väljer middagspaketet. Casale Romano är enkelt att hitta, även en äldre GPS kan hjälpa dig att visa vägen. varför? Jo, för huvudvägen snor sig förbi infarten. Jag märker dock inget av de förbipasserande bilarna, men under högsäsongen kan du förvänta dig att vägen är lite mer trafikerad.

Rum eller lägenhet

Du kan välja mellan rum och lägenhet med självhushåll, som kan ligga i antingen den gamla flygeln eller i den modernare byggnaden. Inredningen är enkel med rustika inslag. Rummen och lägenheterna har Wi-Fi, Sat-TV, aircondition och kassafack. I rummen är ert litet kylskåp på förfrågan och i lägenheterna är mikro på förfrågan.

Läs om lägenheterna på Agriturismo Casale Romano

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 

Gästomdömen av Agriturismo Casale Romano

Läs personliga omdömen av Agriturismo Casale Romano som ligger på Sicilien. Omdömena av agriturismon är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Agriturismo Casale Romano. Förutom omdömen av själva agriturismon kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Se alla 2 omdömen från Agriturismo Casale Romano

Väldigt rogivande

Ett skönt bonde med väldigt gästvänliga ägare. Rummen helt ok och mycket tid för er själva.
Vill man inte bo mitt i all turism så är detta ett jätte bra alternativ.

Läs mer

4 dagar i Oktober

Vi hade tyvärr bara en dag utav totalt 4, utan regn. Så därför kunde vi inte njuta av det fina uteområdet, poolen osv.
Inne på hotellet var det tyvärr bara matsalen som man kunde uppehålla sig i, vid dårligt väder. Vi tycker väldigt mycket om det autentiska Italien, men tyvärr var det lite för mycket anpassat till de tyska turister. Värdparet var vänliga och söta , men vi tycket de var lite för mycket affärsmän.

Läs mer
 
search map