Hotell i Forza d'Agrò på Sicilien

Baia Taormina Hotel

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Hotel Baia Taormina är byggd på en sluttning och du har en fantastisk utsikt över staden Taormina och det blå havet - även om staden du bor närmast heter Marina d'Agò. Du bor vid Medelhavet och har tillgång till både pool och privat strand. Den världsberömda staden Taormina ligger några få kilometer från hotellet och är naturligtvis ett måste att besöka när du befinner dig på dessa kanter, men om du föredrar mindre besökta städer, kan vi också rekommendera den charmiga grannstaden Sant'Alessio.

Perfekt plats för en avslappnande semester

Hotel Baia Taormina är ett litet paradis som är inbyggt i klipporna på flera olika nivåer. Hotellet är omgivet av en grön och frodig park, där du kan gå på upptäcktsfärd under dagen. På den lägst belägna delen av hotellet hittar du reception, bar och restaurang. På våningarna ovanför ligger rummen - och på den översta våningen hittar du hotellets bästa suiter. Utsikten från balkonger och terrasser är helt oförglömlig, och ska du fira något speciellt - eller bara önskar riktigt bra komfort - så ska du välja den lyxiga och rymliga suiten, Suite Presidential, med privat terrass och jacuzzi.

Njut av pool och hotellets SPA

Hotellet har två pooler, varav den ena är fylld med saltvatten. På de stora terrasserna kan du sola och slappna av, eller varför inte skämma bort dig själv i SPA:et där du kan boka massage eller olika skönhetsbehandlingar?

Läs mer om Baia Taormina Hotel

Privat strand och shuttleservice är inkluderade i priset

Om du vill byta ut poolen mot strand och havsvatten, är det inte nödvändigt att gå eller köra i egen bil - hotellet erbjuder nämligen en shuttleservice på fasta tidpunkter, vilken tar dig ner till vattnet på cirka 2 minuter. Stranden ligger under kustvägen nedanför hotellet.

Shopping i Taormina

Hotellet har också en shuttleservice med fast körplan till och från Taorminas centrum. Staden bjuder på ett rikt urval av caféer, gelaterior, restauranger och butiker i alla prisklasser längs den trevliga gågatan, Corso Umberto. I Taormina bör du naturligtvis också besöka den grekisk-romerska amfiteatern, men var beredd på att du inte kommer att ha staden eller sevärdheterna för dig själv, då det är många turister som har upptäckt stadens skönhet.

Njut av den charmiga kuststaden Sant 'Alessio

Staden Giardini di Naxos är Taorminas kuststad, men om du vill uppleva en kuststad som inte är lika besökt av turister, så ska du vända blicken mot norr. Precis bakom Agròklippan hittar du nämligen staden Sant'Alessio. På Medeltiden var Sant'Alessio inte särskilt befolkat på grund av piratangrepp från havet. Många lämnade fiskeriet och började istället sysselsätta sig med lantbruk - de flyttade helt enkelt upp till Forza d'Agrò som var lättare att försvara. Då piraterna försvann, upplevde många av kustens småstäder en ekonomisk boom, däribland Sant'Alessio som återigen började växa (sett till invånarantalet). Här kan du idag utforska slott som byggdes av Alessio I under åren 1045-1118, och beundra den strategiska placeringen av stadens murar och dess vakttorn på berget.

Smakupplevelser på Hotel Baia Taormina

Här kan du göra som de lokala och starta dagen med en croissant, en kaka och en cappuccino. Eller så tar du en granita-glass med eller utan grädde (bör framförallt provas i de varma månaderna). Eller, så följer du dina nordiska vanor, och plockar ihop en tallrik från den rika buffé där du hittar både pålägg, ost, ägg, yoghurt, müsli, corn flakes, frukt, juice och mycket annat. Har du särskilda önskemål kan du alltid vända dig till receptionen när du ankommer, så gör de sitt yttersta för att uppfylla dina önskningar.

Till middag (buffé) kan du njuta av sicilianska specialiteter, samt de goda och robusta vinerna från ön, som restaurangen erbjuder. Både doft, smak och kryddor, gör fisk- och skaldjursspecialiteter till en upplevelse. Ibland bjuder kocken på en matlagningsshow under middagen.
Restaurangen är elegant och ljus, och från de stora fönstren har du en vidunderlig utsikt över havet. I de varma månaderna kan du äta på terrassen - ett idealiskt ställe för en romantisk middag med stearinljus.

Rum med balkong/terrass och utsikt

Alla rum har balkong eller terrass med någon form av utsikt över havet, några delvis andra hel. Economy kan skilja sig från de andra därför har vi satt att de inte har utsikt eller balkong/terrass, men möjligheten finns.

Läs om rummen på Baia Taormina Hotel

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map