Hotell i Ficarra på Sicilien

Villa Ginevra

<p>Huset vid infart till Villa Ginevra</p>
<p>Terrassen till Relax-rummen</p>
<p>Balkong med havsutsikt i huvudbyggnaden</p>
<p>I detta lilla huset ligger Superior-rummen</p>
Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Villa Ginevra ligger på ett en utsiktsplats mitt emellan Brolo och dess antika torn - nere vid havet och Ficarras medeltida centrum, där du kan dricka en espresso eller ett glas vin med de lokala.

Lätt att ankomma till

Trots att Villa Ginevra ligger helt ute på landet i Nebrodibergen, är det ingen grusväg du ska köra på för att komma fram till hotellet. Det är endast 3 kilometer från motorvägens avfart till Villa Ginevra, så du kan lätt ta dig ut på många olika utflykter under din semester. Trots att motorvägen ligger relativt nära är det inget störande ljud från den - och den väg som leder från motorvägen till hotellet, och därefter till Ficarra, är mycket begränsat trafikerad.

Läs mer om Villa Ginevra

Lyssna till vindens stämma medan du njuter av havsutsikten

Från Villa Ginevra har du en fin utsikt över havet, över de gröna sluttningarna och över Brolos vackraste del av centrum - du kan alltså endast se stadens gamla borg och dess enorma vakttorn. Även när hotellets 11 rum är fullbokade, vinner stillheten över gästernas stämmor.

Smaka på den goda olivoljan från området

Hotellet ligger på en egendom, som är flera hektar stor. En stor del av egendomen täcks av olivplantor, som tillhör arten minuta messinese. Minuta betyder liten och dessa oliver är verkligen små. Deras olja är fin, lätt och passar riktigt bra till fisk och grönsaker. Den har ofta en eftersmak av citron eller apelsin. I Ficarra kommun finns tre producenter, som producerar den full ekologiska oljan, och exporterar den till de finaste restaurangerna i Europa och på andra sidan Atlanten. Oljan på Villa Ginevra är inte certifierad ekologisk, men du kommer nog ändå kunna konstatera att plantorna inte får mycket mer än vatten från himlen och god luft från havet för att växa.

Hotellet är uppdelat i tre olika byggnader

Villa Ginevas 11 rum är fördelad på tre byggnader. Huvudhuset härstammar från 1600-talet och huserar receptionen och restaurangen samt 6 rum på andra våningen. Rummen har antingen en balkong med havsutsikt, eller terrass mot bergssidan. Vi infarten till egendomen ligger ett nyare hus (villetta), som har tre rum med bred balkong eller terrass samt havsutsikt. Lite gömt för sig själv, inne i skogen omgiven av ekar, ligger det sista lilla huset (Casa dei Sugheri), som har två rum, båda med egen terrass/trädgård precis vid dörren. Dessa två är hotellets minsta rum, men de har dock plats för en extrasäng på loftet - var dock beredd på att trapporna som leder upp dit är brant, och vi avråder dig att boka dessa två rum om du reser med ett litet barn.

Restaurang på stället

I staden Ficarra, som ligger cirka 3,5 km från hotellet, ligger tre erkända restauranger, som många kör långa vägar till för att uppleva deras goda mat och relativt låga priser. Om du inte önskar att köra ut på kvällen, kan du också äta på stället. Utanför sommarmånaderna är restaurangen endast öppen på helgen, medan det på sommaren dukas upp lokal mat varje kväll. Restaurangen har bord både inomhus och på terrassen - och servicen är uppmärksam. Finns det en nackdel för dig som gäst att ha en restaurang på stället? Ja, nackdelen är att det också hålls bröllop på Villa Ginevra, och bröllop söderut i Italien innebär ofta rätt många människor i fina kläder som firar med ett extra glas vin. Villa Ginevra har gott om plats, så alla kan hitta sitt stilla hörn, men vi kan inte utesluta att det på bröllopsdagar kan vara lite mer liv och rörelse än normalt. Men det är också en upplevelse att se hur sicilianare festar tillsammans.

Är detta ett semesterställe för barnfamiljer?

Barn är välkomna på Villa Ginevra, och det finns flera rum där en familj på 4 kan bo bekvämt. Poolområdet, som färdigställdes sommaren 2019, lockar med gott om plats, havsutsikt och en barnpool som ligger i förbindelse med den större poolen för vuxna. Om du vill gå på upptäcktsfärd i skogen, och låta dem upptäcka reden, rävar och lära känna träden, så är Villa Ginevra en bra utgångspunkt. Här hittar du också Ninos far, som sköter egendomen och grönsaksträdgården, där ni är välkomna att vara nyfikna på de planter han odlar och sköter. Uppe i bergen finns ännu fler upplevelser, som kan vara spännande för både stora och små: Cataafurco vattenfall och Argumusco högslätt är bland de naturupplevelser som ni kan komma till utan att behöva gå för långt. Och om ni älskar att vandra, finns det mycket, mycket mer som väntar på er på er semester på VIlla Ginevra.

Bekväma rum med aircondition och wifi

Rummen är inredda i en helt annan stil än byggnaderna. De har enkla, moderna linjer, bekväma madrasser och är utrustade med aircondition, wifi, TV, minibar och badrum med toalett och dusch samt hårfön.

Läs om rummen på Villa Ginevra

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map