Omdömen från Villette Punta Marsala

Utsikt över havet från Gabbianella
 
Villette Punta Marsala är inte tillgänglig i dagsläget
Villette Punta Marsala är inte en del av programmet hos In-Italia i dagsläget. Men var inte ledsen, det finns så mycket annat att titta närmare på.

Vi har därför funnit dessa semesterboende i samma område till dig:

>> Se fler alternativ här

>> Läs mer om semester till Favignana Ö här
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Gästomdömen av Villette Punta Marsala

Läs personliga omdömen av Villette Punta Marsala som ligger på Sicilien. Omdömena av semesterbostaden är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Villette Punta Marsala. Förutom omdömen av själva semesterbostaden kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Bedömning av Villette Punta Marsala

Villette Punta Marsala
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Villette Punta Marsala
Enrumshuset Gabbianella med 2 sovplatser
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Maj 2014
Antal resande 1 Vuxen
Namn
 Omdömet är skrivet på franska. Klicka här för att se originalet
Emma och Anders från Mellbystrand i Sverige bodde på Villette Punta Marsala på Favignana Ö från den 24. till den 28. juli 2011.

Vi (par i 25-års åldern) spenderade 2 veckor på nordöstra Sicilien i juli-augusti 2011. Efter att ha avverkat Agriturismo utanför Trapani, San Vito Lo Capo, Castellamare del Golfo och besök till bland annat Erice, Scopello, Zingaro och Marsala planerade vi att spendera resans 5 sista dagar i lite lugnare tempo på Favignana. Jag måste säga att förväntningarna var höga, men ändå överträffades. Har du någonsin drömt om ett eget litet vitt stenhus med utsikt över havet? Här har du det! När du vaknar och öppnar fönsterluckorna av trä och blickar ut över ett azurblå hav, total stillhet och strålande sol, ja då är tanken om paradiset inte långt borta.

Värdparet som äger Villette Punta Marsala bor i huset bredvid (sitter ihop med Casa Bianca) och är varma, omtänksamma och håller sig på lagom avstånd. Tyvärr gjorde vår obefintliga i kunskap i italienska och franska det svårt att kommunicera på det sätt som man önskat med dem, men vi bad om och fick entusiastisk visning av både interiör och trädgård, och en del snappade vi nog upp på vägen.

Favignana har en fantastisk miljö, många stora och små badvikar, som alla är värda besök. Ett måste, speciellt om du bor på Villette Punta Marsala, är att hyra cykel vid ankomst. Vi cyklade runt hela ön, den delas ungefär på mitten av en "bergsrygg" så på sina ställen så har man lite trampmotstånd, dock är det mestadels platt och mycket behaglig cykling. Inga problem att ta det i sitt eget tempo och hitta sina egna smultronställen med andra ord. Dock rekommenderas även besök till de lite mer välbefolkade Cala Azzurra och Cala Rossa, båda i närhet till boendet.

Närmaste butiker och restauranger ligger inne i Favignana stad, dit det är ca 5 km. Som sagt, ingen jobbig cykling, cyklingen är nästan en upplevelse i sig. Men passa på att handla med dig mat och vatten så att du fyller kylen i lägenheten. Vi åt samtliga frukostar på del soldränkta terassen med havet som granne. Köket är väl utrustat och vi lagade ett par middagar där.

Själva Favignana stad besökte vi inte jättemycket, utan njöt av lugnet i vårt lilla hus. Men "staden" har 2 mindre supermarkets, ett otal restauranger, en del ganska turistiga. Finns också mer klassiska gelatocaféer, delikatessbutik och brödbutik. Fanns också en affär med bra snorkelutrustning där vi gjorde en del inköp.

I och med att vi rest runt ganska mycket innan Favignan så lämnade vi inte ön under vår vistelse, men det finns möjligheter till både kryssning runt ön och till de andra öarna i gruppen. Jag skulle dock påstå att du upplever Favignana ännu bättre på cykel än med båt.

Avslutningsvis: Favignana och framförallt Villette Punta Marsala rekommenderar vi varmt!! Några tips på vägen:
* När du är i Trapani hamn och ska ringa värdparet, förbered dig på att de kan ingen engelska. Inte ett ord. Vi lyckades till slut förstå varandra genom någon spansk/italiensk blandning (jag pratar bra spanska, men det räckte in så långt:)
* När ni anländer till hamnen kommer värdparet (äldre dam och herre) troligtvis stå mitt i folkmassan, vid vår ankomst dock med en skylt med våra namn på. Så håll utkik!
* Något som tog LÅNG tid för oss att förstå, i och med språksvårigheterna, var att värdparet föreslår att man hyr cyklar direkt i hamnen. Vi instämmer! Jag åkte med mannen och resväskorna i bilen medan min sambo och damen cyklade vår nyhyrda cyklar ut till huset.
* Se till att ni får cyklar med bra pumpade däck, belysning och cykelkorg.
* För vår del vara 4 nätter perfekt. Dock så lämnade vi som sagt inte ön. Finns såklart mer att sysselsätta sig med än vad vi gjorde i form av dagsutflykter till andra öar osv. På Favignana är det stillhet och och avkoppling som gäller - och paradiset på jorden.
* Upplev ön på cykel! Vi tog oss runt hela, men flera badstopp på en dag.
* Cala Rossa och Cala Azzurra är ett måste, i alla fall att se, lite trängre i vattnet där. Men magnifikt!
* Missa inte att klättra ner för klippan rakt nedanför huset. mysig och avskild liten badplats.

Vi är mycket nöjda med både In Italia och vår vistelse!

Bilder

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2011
Antal resande 2 Vuxna
Namn

Om ett omdöme inte är skriven av en svensk gäst kan du läsa vår fritt översatt översättning. Du kan dock alltid läsa omdömet på originalspråk.

Förutom omdömen från In-Italias gäster kan du på flera av våra semesterbostäder också hitta omdömen från TripAdvisor, precis som många väljer att rekommendera In-Italia på Reco. Kom ihåg att du också kan få inspiration till din semester i Italien på bloggen.

 
search map