Semesterbostad på Favignana Ö på Sicilien

Il Nido del Pellegrino

 
Il Nido del Pellegrino är inte tillgänglig i dagsläget
Il Nido del Pellegrino är inte en del av programmet hos In-Italia i dagsläget. Men var inte ledsen, det finns så mycket annat att titta närmare på.

Vi har därför funnit dessa semesterboende i samma område till dig:

>> Se fler alternativ här

>> Läs mer om semester till Favignana Ö här
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

När man kommer till Il Nido del Pellegrino har man verkligen en uppfattning om att härifrån härskar man över hela den södra kusten av ön Favignana samt Siciliens västkust från Marsala till Mazara del Vallo. Man kan glädja sig över den imponerande utsikten i vår fridfulla tid men det är kanske nyttigt att veta att stället var en militärort under Andra Världskriget.

Naturoas

Idag finner man endast 10 semesterlägenheter placerade i en naturoas under Favignanas klippa där vandringsfalkar som heter falco pellegrino på italienska bygger bo och lägger ägg. Havet under klippan är inte något för småbarn men vattnet är så kristallklart som man bara kan drömma om - här finns några platformar varifrån man kan hoppa eller gå ner i vattnet.

Läs mer om Il Nido del Pellegrino

Strand 2 km bort

Föredrar man en strand så ligger den närmaste sandstranden vid Calamoni ca. 2 km bort. I övrigt är det 3 km till centrala Favignana där man finner flera (goda) matställe och inköpsmöjligheter. På ön är det inte nödvändigt att ha bil trots det inte finns offentlig transport; det är nämligen enkelt att cykla fram och tillbaka och det är lika enkelt att hyra en cykel under sin vistelse.

Avsides från stan och välskött

Trots man bor på en ö och lite avsides från staden ska man verkligen ge ros till Elisabetta och hennes man för hur de sköter om ställets trädgård. Vid lägenheterna finns en fin och grön gräsmatta. Bort mot klippan har de valt att blanda buskar och kaktusplanter. Stigen till platformen ovanför havet är inte speciellt lång och hålls fri från planter. På stället finns det dessutom reception, parkeringsplats (ifall man ändå väljer att ankomma i bil) samt möjlighet för att hyra cyklar och mopeder. I närheten finns ett dykarcenter med dykarskola samt möjlighet för att arrangera fisketur i båt.

Moderna faciliteter

Alla lägenheter och rum är utrustade med aircondition, wi-fi internetförbindelse, förvaringsbox och flatscreen-TV med pay-per-view program och filmer. De är alla rymliga och elegant inredda och de flesta av dem har havsutsikt.

Läs om lägenheterna på Il Nido del Pellegrino

Dölj texten
 
 
search map