Semesterbostäder & hotell på Favignana Ö

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Favignana Ö ligger utanför Siciliens västkust och staden Trapani. Ön hör till ö-gruppen Egadi som också kallas för de Egadiska öarna. Ön är den största i denna ö-grupp och på ön bor de flesta av ö-gruppens invånare, ca. 4.000 personer.

Ön har fått sitt namn från den varma vinden favonio som blåser från väst och gör öns klimat extra mildt. Under tidigare epoker kallades ön Aegusa som betyder sommarfågel. Ön mäter endast 14 km² men bjuder på både sandstränder (Lido Burrone, Cala Azzurra, Cala Grande och Cala Rotonda), små bukter med klippkust och det finaste och klaraste vatten samt bergssluttningar som mäter upp till 314 meter över havet (Monte Santa Caterina). Öns omkrets är på ca. 33 km vilket gör cykeln till det bästa transport medel och det kan rekommenderas att hyra cykel vid hamnen. Större delen av ön är nämligen slät och det är möjligt att cykla från bukt till bukt och på tvärs över ön. Ifall man är i stånd till att bestiga Monte Santa Caterina ska man undvika att göra det mitt på dagen då det är som varmast.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Staden Favignana har uppstått kring hamnen där förbindelserna till fastlandet och de andra Egadi-öarna har regelmässiga avgångar. I staden finner man flera, även välkända matställen samt några få caféer. Under de varma sommarmånaderna är ön välbesökt av sicilianare. En del har sommarhus på ön medan andra kommer till ön för att njuta en dag och bada i det klara vattnet.

Läs mer om Favignana Ö

Ön har varit bebodd sedan fönikernas tid som grundade den första staden som vi känner till. Normanerna erövrade ön efter år 1.000 och befäste staden med Forte San Giacomo (som idag är ett fängelse) och Forte Santa Caterina som ligger på toppen av det tidigare omtalade berget.

Favignanas tonnara, alltså den plats där man fångar och bearbetar tonfisk är bland de få som ännu är aktiva i Italien. I maj månad kommer många fiskare och turister till ön för att uppleva det sk. mattanza, tonfiskeriet. Denna händelse har dock blivit väldigt reducerad de senaste åren och år 2009 arrangerades det inte mer p.g.a låg tillgång på tonfisk.

Dölj texten
 
 
search map