Hotell i Falconara på Sicilien

Falconara Charming House Resort & SPA

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Falconara Charming House Resort & SPA, som tidigare hette Fattoria Falconara, är ett modernare hotell, som ligger ute längs strandkanten och havet. Du är också närmsta granne till den imponerande och pittoreska borgen Falconara, som ligger direkt på klipporna ute vid havet, och som är förevigad på ett otal vykort.

Historiska omgivningar ut till havet

Borgen byggdes på 1400-talet som försvarsverk mot saracenerna (araberna) och hade denna funktion till slutet av 1600-talet. På 1800-talet blev borgen ombyggd till adlig residens och den sk. fattoria, alltså bondgården, skapades. Idag tillhör denna stämningsfulla byggnad, som fortfarande går under namnet La Fattoria, hotellet På Falconara Charming House Resort & SPA, som du kommer till via kustvägen mellan Gela och Licata.

Läs mer om Falconara Charming House Resort & SPA

Pool och privat strand

Som gäst på Falconara Resort kan du nyttja alla faciliteter i båda byggnaderna. I den nya huvudbyggnaden La Club House, som ligger cirka 100 meter från La Fattoria, finns en reception med service 24 timmar om dygnet, en trevlig bar och restaurangen Pure Emozioni, som både har en terrass. Stranden precis under La Fattoria är privat, och det finns parasoll och liggstolar till alla gäster. Den välskötta trädgården, som skiljer La Fattoria från La Club House, har pool med vattenfall och dessutom finns en tennisbana. Båda ligger, enligt vår mening, lite för nära vägen, men det är också det enda vi kan påpeka vid detta ställe. Det finns vidare SPA och wellness, och möjlighet för att nyttja wifi i hallen och trädgården - men denna service kan inte garanteras på rummen.

Restaurang med fin terrass

Du äter din frukost som buffé i restaurangen, där det också är möjligt att köpa till halvpension - men du kan naturligvis också välja att äta a la carte. Personalen och servicen är trevlig och professionel utan att vara påträngande, maten är god och baserad på lokala råvaror - detta innebär årstidsbaserade grönsaker, lokal fisk och kött från både Iblei- och Nebrodi-bergen.

Vackra rum, de flesta med privat uteplats

Falconara Charming House Resort & SPA har totat 64 rum o olika kategorier, som är fördelade i de två byggnaderna La Fattoria (den ursprungliga gården) och La Club House (den moderna tillbyggnaden). De är stämningsfulla och vackert inredda antingen i modern minimalistisk eller klassisk siciliansk stil, och vissa få rum är fördelade på två våningar. Alla rum har antingen balkong eller en s.k. patio (vi har kallat det terrass) och alla har aircondition, sat-TV, minibar vid förfrågan, kassaskåp och badrum med toalett och dusch och/eller badkar samt hårfön. De vänder antingen mot trädgården eller det blå havet, något du kan välja under respektive rumskategori.

Läs om rummen på Falconara Charming House Resort & SPA

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map