Agriturismo i Chiaramonte Gulfi på Sicilien

Villa Zottopera

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

När du ankommer till Villa Zottopera kommer du direkt märka den härliga 1600-tals atmosfären som råder här. Är du en filmproducent, kommer du helt säkert tycka det är en perfekt location till en scen om svunna tider, då adel-familjens överhuvud bestämde över sina bönder.

Semester bland hundra år gamla olivträd

Byggnaden ligger vackert i en stor olivlund, och Villa Zottopera är också känd i området för sin fantastiska olivolja. Den gamla olivpressen kan fortfarande beundras på stället, och du kan smaka och köpa med dig de gyllene dropparna hem. En god olivolja förändrar smaken på de flesta rätter du tillsätter den till. Den ska pricka tungan och ha den gröna, och lite bittra smaken som är kännetecken för del välgörande verkan den har på kroppen - i alla fall så länge du smaker den obearbetad.

Läs mer om Villa Zottopera

Åk på utflykt nära Villa Zottopera

Stället är perfekt för dig som vill ha en avslappnad semester på landet där du samtidigt har möjlighet att besöka en spännande del av Sicilien, med fantastiska städer och byar som Ragusa, Modica, Noto, Caltagirone och Siracusa. Närmaste stad är Chiaramonte Gulfi och Comiso (ca. 10 min. bilfärd), som har flera restauranger, butiker osv. Dessutom är det bara knappt en halvtimmes körning till de härliga sandstränderna i Marina di Ragusa, Punta Secca och Sampieri.

Hoppa i poolen, cykla en tur... eller slappna av på gården

På Villa Zottopera ligger poolen i änden av gårdsplanen. Här kan du njuta av solen och ett uppfriskande dopp. Har du lust att ta en tur i närområdet, kan vi rekommendera dig att hyra en cykel och ta en tur på stigarna vid olivlunden, och kanske också in till stan.

Originella lägenheter med aircondition och uteplats

På Villa Zottopera kan du välja emellan fem lägenheter, vilka ligger i de olika annexen vid den gamla villan, och de har alla en uteplats precis utanför dörren. De är rustikt och originellt inredda - och kom ihåg att du har valt att bo i en historisk byggnad på Sicilien där man traditionellt bygger för att skydda sig mot solen, när man befinner sig inomhus. Fönstren är därför ganska små och lägenheterna är mörkare än vad vi är vana vid i Norden. Alla lägenheter har eget kök med minst 2 kokplattor, badrum med dusch, TV och aircondition i sovrummet. Det innebär, att hela lägenheten kan kylas ner, om ni sover med öppen dörr till sovrummet, eller så rekommenderar vi att kyla ner lägenheten helt innan ni går och lägger er. (OBS: det finns också en större lägenhet, som ligger på andra våningen i villan, men då vi anser att den behöver en del förbättringar, bl.a. aircondition, så är det ännu inte möjligt att hyra den via oss).

Lägenheterna på Villa Zottopera

Tvårumslägenhet Casa delle Rose med 2 sovplatser

Ligger på bottenvåningen och består av kök med bord och soffa samt utgång till en veranda som vänder mot poolen, sovrum med dubbelsäng samt badrum med toalett och dusch. Aircondition.

Tvårumslägenhet Casa di Tutù med 3 sovplatser

Ligger på bottenvåningen och består av kök, badrum med toalett och dusch, sovrum med dubbelsäng och uppehållsrum med bäddsoffa och utgång till en veranda med egen trädgård. Observera att sovrummet fungerar som genomgång mellan uppehållsrummet och badrummet (det är dock möjligt at komma från uppehållsrummet till badrummet genom att gå ut från lägenheten och in genom köket utan att behöva störa de som sover).

Trerumslägenhet Casa del Prete med 4 sovplatser

Ligger på bottenvåningen och består av kök, badrum med toalett och dusch, sovrum med dubbelsäng samt sovrum med två enkelsängar. Från köket och från alla rum har man utgång till en terrass på baglio sida. Obersvera att det ena sovrummet fungerar som genomgång mellan köket och badrummet (man kan dock gå ut genom lägenheten och in vid köket för att nå badrummet utan att störa de som sover).

Trerumslägenhet Casa della Mannira med 5 sovplatser

Ligger på bottenvåningen och består av ett litet uppehållsrum med kök och bäddsoffa, badrum med toalett och dusch, sovrum med dubbelsäng och sovrum med två enkelsängar. Från uppehållsrummet har man utgång till en terrass. Obervera att badrummet ligger så att man måste passera sovrummet.

Tvårumslägenhet Casa di Massa Vito med 2 sovplatser

Ligger på bottenvåningen på motsatt sida som de andra lägenheterna som finns på gården. Består av uppehållsrum / sovrum med dubbelsäng, kök, badrum med toalett och dusch samt aircondition.

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 

Liknande ställen

Villa Sciare Modo

Scillichenti, Sicilien

Parco Cavalonga

Ragusa, Sicilien

Agriturismo Badiula

Carlentini, Sicilien

Rekommendationer till dig

Antica Taverna Casagrande

Figline Valdarno, Toscana

Ristoro del Cavaliere

Piazza al Serchio, Toscana

Villa Giada

Imperia, Ligurien

Nyheter från In-Italias
BLOGG
Här kan du bli inspirerad till din semester i Italien

Populärt på Sicilien

search map