Agriturismo i Chiaramonte Gulfi på Sicilien

Villa Zottopera

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

När du ankommer till Villa Zottopera kommer du direkt märka den härliga 1600-tals atmosfären som råder här. Är du en filmproducent, kommer du helt säkert tycka det är en perfekt location till en scen om svunna tider, då adel-familjens överhuvud bestämde över sina bönder.

Semester bland hundra år gamla olivträd

Byggnaden ligger vackert i en stor olivlund, och Villa Zottopera är också känd i området för sin fantastiska olivolja. Den gamla olivpressen kan fortfarande beundras på stället, och du kan smaka och köpa med dig de gyllene dropparna hem. En god olivolja förändrar smaken på de flesta rätter du tillsätter den till. Den ska pricka tungan och ha den gröna, och lite bittra smaken som är kännetecken för del välgörande verkan den har på kroppen - i alla fall så länge du smaker den obearbetad.

Läs mer om Villa Zottopera

Åk på utflykt nära Villa Zottopera

Stället är perfekt för dig som vill ha en avslappnad semester på landet där du samtidigt har möjlighet att besöka en spännande del av Sicilien, med fantastiska städer och byar som Ragusa, Modica, Noto, Caltagirone och Siracusa. Närmaste stad är Chiaramonte Gulfi och Comiso (ca. 10 min. bilfärd), som har flera restauranger, butiker osv. Dessutom är det bara knappt en halvtimmes körning till de härliga sandstränderna i Marina di Ragusa, Punta Secca och Sampieri.

Hoppa i poolen, cykla en tur... eller slappna av på gården

På Villa Zottopera ligger poolen i änden av gårdsplanen. Här kan du njuta av solen och ett uppfriskande dopp. Har du lust att ta en tur i närområdet, kan vi rekommendera dig att hyra en cykel och ta en tur på stigarna vid olivlunden, och kanske också in till stan.

Originella lägenheter med aircondition och uteplats

På Villa Zottopera kan du välja emellan fem lägenheter, vilka ligger i de olika annexen vid den gamla villan, och de har alla en uteplats precis utanför dörren. De är rustikt och originellt inredda - och kom ihåg att du har valt att bo i en historisk byggnad på Sicilien där man traditionellt bygger för att skydda sig mot solen, när man befinner sig inomhus. Fönstren är därför ganska små och lägenheterna är mörkare än vad vi är vana vid i Norden.

Alla lägenheter har eget kök med minst 2 kokplattor, badrum med dusch, TV och alla har aircondition i sovrummet. Det innebär, att hela lägenheten kan kylas ner, om ni sover med öppen dörr till sovrummet, eller så rekommenderar vi att kyla ner lägenheten helt innan ni går och lägger er. (OBS: den större lägenheten, som ligger på andra våningen i villan, har inte aircondition).

Läs om l√§genheterna på Villa Zottopera

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map