Omdömen från Terrazzo Mediterraneo

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Gästomdömen av Terrazzo Mediterraneo

Läs personliga omdömen av Terrazzo Mediterraneo som ligger på Sicilien. Omdömena av semesterbostaden är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Terrazzo Mediterraneo. Förutom omdömen av själva semesterbostaden kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Superhärlig vistelse, men...

Cefalù är helt enkelt vackert och charmigt, men vid denna tidpunkt (v. 36) också mycket turistig, vilket dock är ok, då den har bevarat sin äkthet och fortfarande bebos av många italienare. Bra restauranger, gelaterior, kaffebarer och (om man känner för det) shoppingmöjligheter. De små, trånga gatorna är fulla av atmosfär och bra stämning. Terrazzo Mediterraneo ligger fantastiskt fint på en sidogata som går ner ovanför Duomo, och därför helt centralt i den gamla stadskärnan - och inte långt från stationen och den vackra bukten med de charmiga gamla husen vid vattenkanten. Lägenheten ligger på tredje våningen och nås via en smal och brant trappa med 43 steg (kan vara en utmaning för några). Lägenheten är på två plan med kök med bäddsoffa på första våningen och badrum och sovrum med utgång till terrassen uppe på andra våningen - som nås via ytterligare 15 steg.
Lägenheten framstod ren och välskött med fina detaljer. Från den relativt stora terrassen har du en vacker utsikt över hustaken med havet i bakgrunden. Sol från tidig förmiddag och solnedgång direkt utanför terrassen. Allt i allt en riktigt bra upplevelse med bra service från In-Italia vid bokning av stället. Enda minus - och här kommer mitt men... - ventilationen från restaurangen på byggnadens markplan går upp längs järnvägens husmur och sticker upp 2 meter i luften, endast 3 meter från terrassen. Den startar ca kl 7.30 och kör hela förmiddagen. Startar igen klockan 18:30 och kör tills 23.30. Rätt trist, då det inte är någon ventilation som är direkt tyst... Det ska man vara beredd på.

Cefalù som semester-destination

Bästa kaffet på hörnet av Piazza Garibaldi på baren Vecchia Porta Terra. Restaurangen La Trinacria, som ligger på sidan av La Rocca (den stora klippan) på väg till hamnen (som ligger bakom la Rocca) gör fantastisk mat och butiken (enoteca) är verkligen värd ett besök. Tycker man om goda pastarätter kan Pasta La Taianu rekommenderas och deras tomatsallad med äkta buffelmozzarella bjuder på en sublim buffelmozzarella.

Terrazzo Mediterraneo
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Terrazzo Mediterraneo
Tvårumslägenhet med 2/4 sovplatser (med terrass och havsutsikt)

Bra lägenhet dock många trappos och restaurangens ventilation...
 

Bilder

Upplysningar om recensenten

Resperiod September 2017
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

2 härliga veckor i Cefalù

Vi kan endast rekommendera att bo i den trevliga lägenheten Terrazzo Mediterraneo. Där är en så härlig terrass, med en fantastisk havsutsikt. Vidare är där en liten balkong, där man kan stå en person och njuta av synen av La Rocca och stadens tak. Vi blev positivt överraskade över lägenheten, den var verkligen trevlig. Staden Cefalù är också mycket trevlig, och man kan spendera mycket tid på att gå runt på gatorna och bara njuta av atmosfären. Lägenheten ligger väldigt bra och centralt, med den vackra domkyrkan nära inpå. Vidare är det nära till den fina sandstranden.
Enda minus med lägenheten var en ventil som lät rätt mycket. Vår sicilianska granne var också mycket trött på den. Vidare är där 45 branta trappsteg till lägenheten, och därför är den inte något för rörelsehindrade. Vi var två personer och rekommenderar inte att man bor fler än 2 vuxna i lägenheten - möjligen också ett litet barn. Det är också ont om servis. Om man har bil ska man vara beredd på att det är svårt att hitta parkering.

Cefalù som semester-destination

Cefalù är otroligt trevligt, vackert, och full med atmosfär. La Roca är värt ett besök, och självklart ska man också se domkyrkan. Men riktigt många turister i augusti månad. På stranden ligger man tätt packade i högsäsongen, men det är en härlig sandstrand och barnvänlig. Det finns små butiker nära lägenheten, men om man ska göra större inköp är det den stora supermarknaden 3 km från lägenheten som gäller. La galleria som ligger bredvid lägenheten är trevlig och man äter gott. Vidare tyckte vi om Il Normano som låg några som låg några gator från lägenheten.

Terrazzo Mediterraneo
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Terrazzo Mediterraneo
Tvårumslägenhet med 2/4 sovplatser (med terrass och havsutsikt)
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2017
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Superläge i Cefalù

Fin lägenhet med härlig terrass med utsikt över havet. Det enda minuset var ljudet från restaurangens ventilation.

Cefalù som semester-destination

Restaurangen La Brace på samma gatan som lägenheten var vår favorit. Cefalù är en trevlig stad med en fin sandstrand.

Terrazzo Mediterraneo
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Terrazzo Mediterraneo
Tvårumslägenhet med 2/4 sovplatser (med terrass och havsutsikt)
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
 

Bilder

Upplysningar om recensenten

Resperiod April 2017
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Perfekt boende

Boendet var som förväntat och det var jättefint.
Nära stranden, mitt i smeten !, fullkomligt pittoreskt!

Terrazzo Mediterraneo
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Terrazzo Mediterraneo
Tvårumslägenhet med 2/4 sovplatser (med terrass och havsutsikt)
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2016
Antal resande 1 Vuxen, 1 Barn
Namn

En riktigt positiv upplevelse på flera plan

Vi hade hela två veckor i Cefalù, och vi njöt av lägenheten, staden och de omkringliggande städerna som vi bevistade både till fots, på hyrda cyklar och i bil.

Det var mycket varmt, så stranden alldeles i närheten var fantastisk att ha inom räckhåll.

Lägenhetens läge är perfekt – nära allting – och ändå lite tillbakadraget så att där även är lugn och ro. Det är många trappor upp till lägenheten, så man bör inte ha svårt att gå.

Rekommendationer till andra gäster

Transport: Det är mycket smidigt att ta shuttle-bussen från flygplatsen in till Palermo centralstation och därifrån tåget vidare till Cefalú. Fra stationen i Cefalú till kontoret, där man ska hämta nycklar, är det max en kilometer

Kan absolut rekommendera ett besök på de Lipariska öarna, som är en vacker och härlig upplevelse. Vi hade bokat en tur till Panarea och Stromboli via en byrå som heter Barranco, och som finns i staden. Det levde helt och fullt upp till förväntningarna, och på Barranco var man väldigt hjälpsam.

Ett besök på restaurangen "La Galleria", som är granne med lägenheten, kan helt klart också rekommenderas. Det var en stor upplevelse både visuellt och för smaksinnena - http://www.lagalleriacefalu.it/.

Terrazzo Mediterraneo
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Terrazzo Mediterraneo
Tvårumslägenhet med 2/4 sovplatser (med terrass och havsutsikt)
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi

Ingen tillgång till nät, såvitt vi vet.
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2015
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Vackert belägen lägenhet med balkong

Terrazzo Mediterraneo
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Terrazzo Mediterraneo
Tvårumslägenhet med 2/4 sovplatser (med terrass och havsutsikt)

Önskvärt med markis eller parasoll på balkongen.
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2015
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Bedömning av Terrazzo Mediterraneo

Terrazzo Mediterraneo
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Terrazzo Mediterraneo
Tvårumslägenhet med 2/4 sovplatser (med terrass och havsutsikt)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2014
Antal resande 2 Vuxna
Namn

Bedömning av Terrazzo Mediterraneo

Bra mottagande vid ankomst. Fantastisk lägenhet och charmig stad.

Terrazzo Mediterraneo
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Terrazzo Mediterraneo
Tvårumslägenhet med 2/4 sovplatser (med terrass och havsutsikt)
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Mars 2014
Antal resande 2 Vuxna
Namn

Nuovo Cinema Paradiso

Ja! Man förstår verkligen varför staden blev utvald till en av kulisserna i den praktfulla filmen Nuovo Cinema Paradiso.
Vi, 3 vuxna personer över 50 år, har haft en riktigt härlig semester, 8 dagar, i Cefalú. För 2 av oss var det en repris av förra hösten då vi spenderade 4 dagar i samma hus, men då i lägenhet B. Vi blev väl mottagna av Alexander (svensk) som om sommaren arbetar för resebyrån i Cefalú. Alexander följde oss till lägenheten som ligger centralt i den gamla stadskärnan av Cefalú. Det skall för övrigt noteras att om man reser med bil går det inte att köra in i den gamla stadskärnan, man måste parkera vid hamnen eller stationen. Förra året var jag tvungen att springa och och förnya parkeringsbiljetten dagligen - 75kr/dag. I år hade det blivit gratis! Men det medför i gengäld att det är större efterfrågan på platserna. Vi hade dock inga problem med att hitta lediga platser under vår vistelse. Men jag gissar att det kan vara svårare mitt på sommaren.
Vi behövde en extra sovplats i lägenheten. Detta löstes med en bäddsoffa. Madrassen (i bäddsoffan) var dessvärre lite för tunn för att vara bekväm för en vuxen person. Vi talade med Alexander om problemet och vi fick en extra madrass från grannlägenheten vilket löste problemet. Det var riktigt härligt, om kvällen, att kunna se ut över havet från sängen i sovrummet. Ljusen längs bukten mot Palermo är betagande, och om morgnarna är där liv och rörelse med alla fiskebåtar och lustjakter. Stranden ligger inte många minuter bort och är mycket inbjudande med klart vatten och sandbotten så långt ögat kan nå (absolut barnvänlig). Lägenheten är väl försedd med köksutrustning så det finns också möjlighet att laga mat i lägenheten om man inte vill gå ut på någon av de bra restauranger som ligger precis runt hörnet.

Rekommendationer till andra gäster

Här finns alla möjligheter att dyka ner i de många lokala specialiteterna. Prova något nytt och välj bland de många restaurangerna. Varje lördag är det marknad på sydsidan av La Roca. Där finns det möjlighet att köpa ost, oliver, choklad, kryddor m.m. Det finns även kläder och väskor och priserna är rimliga. Marknaden är mellan kl.10 och 13.

Terrazzo Mediterraneo
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering

Brant trappa, inte för dem som har svårt att gå.
 
Själva boendet på Terrazzo Mediterraneo
Tvårumslägenhet med 2/4 sovplatser (med terrass och havsutsikt)
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi

Kostar 5 euro per dag. Istället gick vi upp till platsen vid domkyrkan, där finns det gratis internet.
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod September 2013
Antal resande 3 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Bedömning av Terrazzo Mediterraneo

Cefalù som semester-destination

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2013
Antal resande 2 Vuxna, 2 Barn
Namn
Terrazzo Mediterraneo i Cefalù, april 2013

Turen till Cefalù gick bra. Det var en mycket charmig stad, och april var en bra tidspunkt att vara där. Klimatet var behagligt, och det var inte så många människor, som vi kan tänka oss kommer senare på säsongen.

Vi var mycket nöjda med att ni rekommenderat oss lägenheten Terrazzo Mediterraneo. Den var helt perfekt till oss, framförallt den härliga terrassen som vi hade mycket glädje av. Precis vad vi hade drömt om. Vi var också glada för den information vi fick innan avresa - både om lägenheten, staden och generellt om Italien.

Det praktiska kring ankomst, avresa, nycklar osv fungerade bra.

Man kan kanske nämna ett täcke i sängen (istället för ett väldigt tunt lakan) hade varit trevligt. Det kan vara rätt kallt om natten i april - det visste vi också - så vi hade tagit med egna fleecefiltar och varm pyjamas. Men vi fick ändå bege oss ut och köpa ett duntäcke.

Så, allt i allt har det varit mycket bra och vi är verkligen tillfreds. Vi kommer gärna tillbaka till In-Italia nästa gång vi ska till Italien.

Upplysningar om recensenten

Resperiod April 2013
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Om ett omdöme inte är skriven av en svensk gäst kan du läsa vår fritt översatt översättning. Du kan dock alltid läsa omdömet på originalspråk.

Förutom omdömen från In-Italias gäster kan du på flera av våra semesterbostäder också hitta omdömen från TripAdvisor, precis som många väljer att rekommendera In-Italia på Reco. Kom ihåg att du också kan få inspiration till din semester i Italien på bloggen.

 

Liknande ställen

Balconi Mediterraneo

Cefalù, Sicilien

Balcone Roberto

Cefalù, Sicilien

Terrazzo delle Mura

Cefalù, Sicilien

Rekommendationer till dig

Residence i Piastroni

Monteverdi Marittimo, Toscana

Podere La Pieve Vecchia

Riparbella, Toscana

Nyheter från In-Italias
BLOGG
Här kan du bli inspirerad till din semester i Italien

Populärt på Sicilien

search map