Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

På Siciliens norra kust, hittar du denna lilla pärla till semesterort, där du får uppleva den sicilianska kulturen, härliga badstränder mitt i centrum, och enkel tillgång till det vackra inlandet och naturparken Parco delle Madonie. Hos In-italia hittar du det bästa utbudet av hotell och semesterlägenheter till din resa till Cefalù, oavsett om du åker ensam, som par, med barn - eller med hela tjocka släkten.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Vilken flygplats är bäst att flyga till när resan ska gå till Cefalù?

Den flygplats som ligger närmast Cefalù är Aeroporto di Palermo, som ligger cirka 100 km bort (1,5 timme i bil - lite längre i tåg), men det är också möjligt att flyga till Catania-Fontanarossa, som i och för sig ligger på andra sidan ön, men som kan nås på cirka 2 timmar i bil (180 km) vid goda vägförhållanden. Sista möjlighet är Trapani-Birgi, som ligger väster om Palermo. Också hit är det cirka 180 km, men med lite besvärligare vägförhållanden, bland annat via storstaden Palermo, så här få du beräkna lite längre tid om du ska resa till Cefalù.

Var ska man bo i Cefalù?

Reser du till Cefalù, är den gamla stadskärnan klart att föredra. In-Italia har en lång rad charmiga semesterlägenheter i den gamla stadsdelen i Cefalù, vilka ligger nära den mysiga stranden och den vackra, naturliga hamnen. Bor du centralt i den gamla stadsdelen, har du dessutom en mängd goda restauranger att äta på, och butiker att göra inköp i - och så finns här många små, trevliga gator, som ger skugga på de varma sommardagarna.

Tycker du bättre om hotell, ligger de bästa möjligheterna i den nyare stadsdelen, i riktning mot Palermo. Här är du nära tågstationen och goda stränder, men däremot inte i ett lika historiskt och charmigt område.

Mer information till din resa till Cefalù

Cefalù ligger vid det Tyrrenska Havet i Palermo-provinsen på den norra delen av semesterön Sicilien. Staden har knappa 14.000 invånare, men trots sin blygsamma storlek, är den en av de största turistattraktionerna på Sicilien, och lockar flera miljoner resenärer varhe år. Tack vare turismen, finns det också väldigt många lokala som talar engelska, så även om din italienska kanske är lite rostig - eller icke-existerande - går det att göra sig förstådd här. 

Många känner kanske till den karaktäristiska hamnen i den gamla stadsdelen, från den Oscars-vinnande filmen "Cinema Paradiso" från 1988, och det är inte helt märkligt att regissören Giuseppe Tornatore valde just Cefalù som kulisse i till den charmiga filmen. Här möts kultur och natur på klassiskt sicilianskt vid; med en vacker, normandisk katedral, branta och smala gator, gyllende badstränder och en enorm klippa som häver sig ut över staden. Cefalù grundades av antikens greker, och har därför en lång historia - något du kan få ett smakprov på, på toppen av klippan La Rocca där resterna av den förhistoriska staden fortfarande är synliga (vilket de också är inne i den gamla stadsdelen). Här får du inte missa Duomo di Cefalù, och den antika romerska badet. 

Cefalù bjuder på en helt unik möjlighet att kombinera en badsemester med autentiska kulturupplevelser, då en av stadens fina sandstränder faktiskt ligger mitt i den gamla stadsdelen. Här kan du gå till stranden via de smala gatorna, där tvätten hänger på tork på linor mellan fönsterna, och sedan lapa sol i strandkanten, medan du beundrar de gamla husen och de vackra färgerna. Den idylliska, gamla stadsdelen bjuder på ett rikt handelsliv med butiker, enotec, restauranger, caféer och gelaterior (glass-barer) - så här kan du äta gott varje kväll, till ljudet av vågorna som slår mot de vulkansvarta klipporan på norra sidan av staden. Cefalù har också en nyare stadsdel, som är mindre charmig, men som bjuder på modernare hotell och goda handelsmöjligheter.

Då stadens tågstatione ligger i promenadavstånd från stadskärnan, kan du lätt åka iväg på spännande utflykter längs kusten, utan att behöva en bil. Varför inte utforska den pulserande regionshuvudstaden Palermo, som ligger cirka 70 km bort? Du hittar också flera lokala leverantörer som erbjuder dagsturer med båt till De Eoliska Öarna, samt till andra destinationer längs den sicilianska kusten.

Vi rekommenderar dock att du har en hyrbil på din semester på Sicilien, för att få långt större frihet till att upptäcka den enorma ön i ditt eget tempo - oberoende av offentlig transport och tidtabeller. Med en hyrbil kan du också besöka de oförstörda landsorterna, där det verkar som att tiden stått still i årtionden, och där utsikten är fenomenal. 

>>> Mer information om en semester till Cefalù får du här

 
search map