Cefal├╣, Sicilien Fästningen i Cefalú

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Stadens historia tog sin start under 500-talet f. Kr, och det är även från denna period som de murar som omgränsar staden vid foten av klippan, har sitt ursprung. Det är denna klippa med sin alldeles speciella form, som också gett namn till staden, Vephaloedium (huvud).

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Det var Roger den andra, som under 1200-talet byggde ut staden och gav den en stadsplan, som än idag präglar staden. Denna period efterlämnade sig ett betydande minnesmärke, nämligen den stora domkyrkan, som var en maktsymbol för Roger, som inte bara hade politisk, utan även religiös makt.

Från senare delen av 1300-talet hade familjen Ventimiglia otvistat makten i denna lilla stad, de bodde i Osterio Magno, ett palats byggt under normansk tid. Idag är palatset, som ligger längs stadens huvudgata, säte för konstarrangemang.

Den lilla staden som under den senare delen av 1500-talet, kom att ingå i den italienska staten, gick en lugn framtid till mötes, endast avbruten av en nedgångsperiod under 1900-talet. Sedan dess har staden dock lyckats resa sig igen, och idag blomstrar staden tack vare en stor turistindustri.

 
search map