Omdömen från Casa Saraceni

 
Casa Saraceni är inte tillgänglig i dagsläget
Casa Saraceni är inte en del av programmet hos In-Italia i dagsläget. Men var inte ledsen, det finns så mycket annat att titta närmare på.

Vi har därför funnit dessa semesterboende i samma område till dig:

>> Se fler alternativ här

>> Läs mer om semester till Cefalù här
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Gästomdömen av Casa Saraceni

Läs personliga omdömen av Casa Saraceni som ligger på Sicilien. Omdömena av semesterbostaden är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Casa Saraceni. Förutom omdömen av själva semesterbostaden kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

VARNING!

Sammantaget kan jag inte rekommendera Casa Saraceni, inklusive följande tio skäl:
1) Det är svårt att komma in i den smala ingången.
2) Att klättra stentrappan upp till mini-lägenheten nästan kräver atletiska.
3) Toalett är så smal att toaletten är svåra att använda.
4) badrum båset är så liten att det är svårt att bada och vända medan du bada.
5) Belysningen är usel. Det är till exempel inte en plats där du kan läsa när mörkret fallit.
6) Det är så varmt i lägenheten, det är nästan omöjligt att stanna inomhus (mitten av september).
7) Det är så het att det är nästan omöjligt att sova på loftet på toppen, där temperaturen överstiger lätt 30 grader (mitten av september).
8) Det finns en otrolig mängd buller från gatan, även på natten när bilar och motorcyklar väsnas strax under mycket liten balkong.
9) Även om jag hade betalat för en hel vecka, dvs. Lördag-lördag, jag fick skulden för att inte ha lämnat lägenheten på. 10.00 fredag.
10) Under veckan fick jag ingen service förfrågningar om. mitt rum.
En fråga som "Finns det något vi kan göra?" Skulle ha varit lämpligt.

Cefalù som semester-destination

Det finns alltför många turister i Cefalu! Om du vill ha en lyckad semester, är det viktigt att komma ut ur turist ghettot, till exempel genom att - som jag - att hyra skoter och köra runt bergen och byar och att segla till spännande, små öar, t.ex. Vulcano.

Casa Saraceni
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet

Ingen kund uppmärksamhet
Placering, Placering

Ingen Kund, uppmärksamhe
 
Själva boendet på Casa Saraceni
Enrumslägenhet med 2 sovplatser (2:a vån.)
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod September 2016
Antal resande 1 Vuxen
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Liten välutrustad lägenhet med Disney-boudoir

Cefalu i oktober kan varmt rekommenderas. Inte helt överraskande är stadens invånare supervilliga att kommunicera, språkbarriärer till trots, och behagliga att umgås med. Vädret är milt och soligt, livet i staden präglas minst lika mycket av lokalbefolkningen som av turister. Stränderna runt staden är fina, badvattnet perfekt och det finns gott om siciliansk historia att se och uppleva i och runt staden, om man vill mer än bara njuta av den goda stämningen på de smala gatorna och kaféerna.

Casa Saraceni är en mysig enrumslägenhet, utrustad med stor omsorg. Det kan vara bra att veta i förväg att här finns allt från strykjärn till hårfön, klädhängare och galgar och klädstreck på balkongen. Dessutom vad som behövs för matlagning, tvätt och städning.
Lägenheten var skinande ren när vi kom och de stora härliga handdukar vi hade beställt byttes en gång under vår vecka på plats. Det skulle vara fint om sänglinnet för två personer bestod av två individuella lakan att dra över sig, i stället för ett gemensamt.

Vad gäller sopsorteringen lockar både organiskt och restavfall flugor, så det skulle vara trevligt att ha två avfallskärl med lock och även två krokar för påsar till de två övriga typerna av avfall.

Lägenheten ligger i ett medeltida radhus med egen ingång. Från den lilla balkongen kan man dygnet runt betrakta livet på huvudgatan i gamla stan. Trots de dubbla dörrarna till balkongen och två fönster, är lägenheten ganska mörk, vilket kan vara en fördel under årets varmaste månader.

Sovloftet är lågt – här kunde min dotter på 1,65 inte stå upprätt. Dessutom blir det varmt på loftet med dålig luftcirkulation. Några hål i loftets golv längs den bakre väggen kunde helt utan elektrisk luftkonditionering få fart på cirkulationen.
Eftersom det fanns två sängramar, skulle det ha varit bra om det hade funnits två enkelmadrasser i stället för en dubbel, så att man själv kan välja om man vill ha sängarna var för sig eller ihop.

Det wifi vi beställt fungerade ömsom som vårt eget därhemma, ömsom inte alls. I regnväder sker ganska små avbrott i strömförsörjningen, vilket är oproblematiskt, förutom att dessa nollställer routern, så att någon från In-Italia måste tillkallas för att göra en omstart innan den kan användas igen.

Byggnadens ursprungliga material; sten, terrakottaklinker, marmor och mörkt trä har bevarats i en omsorgsfull restaurering och en harmonisk, opretentiös inredning av lägenhetens bottenplan. Detta genuina men diskreta utseende var en av anledningarna till att jag valde just denna lägenhet av flera i Cefalu.

Till skillnad från bottenvåningen visade det sig att loftet – med sin turkosa sänggavel med målade rosa rosor och vita rosetter, lådor och krukor i pastellfärger med pålimmade musselskal och torkade blommor samt en serie blomstermålningar på glas som skulle kunna hittas i realådan i en lokal souvenirbutik – påminna om en boudoir för en Disneyprinsessa. Kanske hade man en Playmobil-gubbe i åtanke när de pastellfärgade detaljerna kompletterats med ett orange sängöverkast.

När jag hyr något specifikt förväntar jag mig annat än slumpvis utvalda färger som passar till leksaker (oavsett om det gäller prinsessor eller legogubbar) och annat än möbler, speglar och prydnadssaker med rejäla frukt- och vinrankor eller pålimmade plast- och silkesblomster. Den typ av inredning kan jag hitta på vilket oinspirerat hotell som helst.

Gemytlighet är för mig är att byggnadens ålder och historia går igen både utvändigt och invändigt och att lägenhetens inventarier, färger och möbler väljs så att de är i harmoni med varandra och med själva byggnaden. Om det ska till prydnadssaker för att ge rummen karaktär, skulle jag vara mer bekväm med ett enkelt loppisfynd, som berättar om platsens historia, till exempel ett gammalt foto eller en karta eller några få pjäser lokalt konsthantverk, som bara är något bättre än det från souvenirbutiken.

Den fina karta över staden, som In-Italia tillhandahåller, där alla historiska byggnader och monument är markerade, kunde också vara praktisk att ha hängande på väggen.

Rekommendationer till andra gäster

Om du reser hela vägen till Cefalu med kollektivtrafik, kan det vara bra att veta att resan från flygplatsen i Palermo till järnvägsstationen mitt i staden, Palermo Centrale, tar en timme med shuttle-buss.

In-Italias kommentar

Vi tackar för både ris och ros. Det är trevligt att höra att du värdesätter den kontakt som du har haft med oss före semestern på Sicilien – men samtidigt är det tråkigt att höra att kontakten med vår lokala samarbetspartner inte helt har levt upp till dina förväntningar. För att vara helt säker på att vi inte missförstår varandra bör jag klargöra att In-Italia varken har medarbetare eller anställda eller anställda på plats på destinationerna i Italien. Vi samarbetar med lokala partners som är ombud, hotellägare eller semesterbostadsägare - detta innebär att den lokala representanten inte är en In-Italia-anställd. Det betyder naturligtvis inte att vi frånskriver oss ett ansvar för den service som ni får på destinationen. Allt som går under inredning, smak och stil i/på våra mycket olika bostadsformer runt om i Italien är ju just... tycke och smak. Välkommen hem. Mvh In-Italia

Casa Saraceni
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Casa Saraceni
Enrumslägenhet med 2 sovplatser (2:a vån.)
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Oktober 2015
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Om ett omdöme inte är skriven av en svensk gäst kan du läsa vår fritt översatt översättning. Du kan dock alltid läsa omdömet på originalspråk.

Förutom omdömen från In-Italias gäster kan du på flera av våra semesterbostäder också hitta omdömen från TripAdvisor, precis som många väljer att rekommendera In-Italia på Reco. Kom ihåg att du också kan få inspiration till din semester i Italien på bloggen.

 
search map