Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Ett stämningsfullt centrum, precis som vi vill ha det

Cefalú är en mycket omtyckt liten stad och har många återkommande gäster. Populariteten beror delvis på det sköna läget intill vattnet, men även på stadens utformning med mysiga gränder och torg, och framför allt att du har en härlig sandstrand mitt i centrum. En del av stadens hus är charmigt "ruffiga" och tvätten hänger på linor mellan byggnaderna, men detta ökar bara den speciella atmosfär som råder. Den gamla fästningen och den normanska domkyrkan i staden bidrar till att skapa stadens profil och atmosfär. Torget framför domkyrkan är dekorerat med palmer och traditionella cafeér, där stadens besökande gärna kommer för att dricka något svalkande om dagen eller en aperitif om kvällen.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Du har ett fint urval av restauranger och trattorior

Sicilien äter du bra, maten är vällagad och smakrik och i Cefalù är det inte annorlunda. Här finns flera små trevliga restauranger och trattorior som har bl a utsökta fisk- och pastarätter som sina specialiteter. Även om du äter bra längs strandpromenden kan det vara en fördel att dra sig lite längre in i staden där restaurangerna och pizzeriorna utmed de små mysiga gatorna månar mer om de sicilianska traditionerna och där den romantiska atmosfären stiger. Testa gärna på lite olika typer av delikatesser och viner så att du kan få helheten av det sicilianska köket, det är det väl värt. Efter maten kan du slå dig ner på ett av stadens caféer och uteserveringar där du kan njuta av kvällen, något gott att dricka och det glada folklivet.

Läs mer om Cefalù

Längs med stadens huvudgata ligger flera trevliga butiker där du bl.a. kan köpa keramik produkter och andra specialiteter från området. Under de senare åren har även flera intressanta vinbutiker öppnat i centrum. ”La Corte dei Golosi” t ex är en mycket intressant enoteca som ligger på Piazza Duomo. Här finns ett mycket bra urval av kvalitets vin mestadels från Sicilien, men också från övriga regioner i Italien. Dessutom är det möjligt att få prova på en rad olika specialiteter, som du sedan kan köpa med dig hem, och på så sätt förlänga smaken av Sicilien.

Glöm inte bort att se Cefalù från ovan

Många som kommer till Sicilien väljer att ta en hyrbil, för att på så sätt kunna ta sig runt öns fascinerande landskap och spännande sevärdheter snabbt och smidigt. Men för dig som väljer en semester utan bil kan det vara bra att veta att det finns en tågstation i närheten av domkyrkan och centrum med förbindelse till Palermo och Messina. Och eftersom Cefalù har allt som krävs för en trivsam vistelse behöver du faktiskt inte ta dig så långt för att kunna koppla av, sola, bada, äta gott och bara njuta av livet.
Staden ligger upp på öns norra halva och du har de Eoliska öarna öster om dig. Känner du för att utforska naturen närmre och tycker om att vandra kan du bege dig till Parco dell 'Etna, som ligger ca 156 km bort eller exotiska naturreservatet Lo Zingaro på Siciliens västra spets. En stad du inte bör missa är vackra Taormina, som ligger ca 222 km från Cefalù och när du ändå är där kan du stanna till i Giardini Naxos, en klassisk badort med allt vad det innebär.

Önskas lite närmre utflyktsmål kan du besöka Madonnie bergen som ligger strax bakom Cefalù eller ta en tur upp på den berömda klippan La Rocca som stärker Cefalùs profil. Klippan är 270 meter hög och turen kräver god kondition, och att du stiger upp och avverkar turen innan det blir för varmt. På toppen av klippan ligger Dianas tempel som sägs vara byggt omkring 400 år f.Kr och härifrån har du en fin utsikt över Cefalù och havet, lite romantiskt är det allt, om du frågar oss!

Dölj texten
 
 
search map