Hotell i Catania

San Demetrio B&B

 
San Demetrio B&B är inte tillgänglig i dagsläget
San Demetrio B&B är inte en del av programmet hos In-Italia i dagsläget. Men var inte ledsen, det finns så mycket annat att titta närmare på.

Vi har därför funnit dessa semesterboende i samma område till dig:

>> Se fler alternativ här

>> Läs mer om semester till Catania här
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

San Demetrio Hotel ligger ca. 5 minuters promenad från hamnen och den gamla fiskemarknaden åt ena hållet och nära exotiska A Fera o' Luni i den andra. Härifrån är det ca. 1.500 meter till tågstationen.

Den perfekta placeringen i storstaden

I ett antikt palats där detta lilla bed & breakfast ligger återfinns längs shoppinggatan via Etnea, som pekar från havet upp mot den nästan 4.000 meter höga vulkanen. Förutom de många shoppingmöjligheterna erbjuder kvarteret också ett stort urval av restauranger och caféer. Catanias sevärdheter ligger runt hörnet och det är ett sant nöje att promenera runt längs Via Crociferi, till Porta Uzeda, fiskemarknaden, tillbaka mot domkyrkan och Catanias symbol (en elefant med en symbol på ryggen) och genom torget Piazza dell'Università för att återvända till San Demetrio igen. Fortsätter man i den andra riktningen av Via Etnea så kommer man ut till Bellinis trädgård varifrån man via de små gatorna kommer till torget Piazza Carlo Alberto där det arrangeras marknad varje dag. vi rekommenderar att man inte har bil när man bor här, då det är enkelt och billigt att ta sig till flygplatsen (bussbiljet kostar ca. 1 euro) men det finns också möjlighet att parkera bilen på ställets innergård (dock mot betalning). Vad det gäller säkerheten på denna parkering kan vi nämna att polisstationen ligger på samma gård.

Läs mer om San Demetrio B&B

Familjär stämning

Brigida som kommer från Holland och är skönt blandad med sicilianska influenser ser till att allting fungerar. Hon tar emot gästerna och sköter den dagliga driften. Frukosten serveras endast på rummet och man avtalar med Brigida när den ska serveras, dock är frukosten inte en stor upplevelse - utan ska ses som en enklare start på dagen. Går man ner på gatan - Catania är känd för sin "gatumat" kan man i flera kiosker som ligger på gathörnen och caféerna fylla magen med allt man kan önska sig från morgon till kväll.

Rummen

Rummen ligger på tredje våningen i byggnaden som även har hiss. Det är högt i tak och det finns totalt 6 rum som alla är utrustade med eget badrum och toalett samt aircondition, wi-fi och TV. Tre av rummen har balkong ut mot Via Etnea och man kan t.o.m. njuta av solen medan man sitter och blickar ut över invånarna som rusar förbi. På dessa rum finns det möjlighet för att bo 3 personer i det ena rummet och 4 i de andra. Gällande övriga 3 rum som inte har balkong är något mindre och sängen är en sk. fransk säng (1,5 sovplats) vilket rekommenderas åt par som gärna sover tillsammans.

Dölj texten
 
 
search map