Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Paketresor till Catania med resegaranti

Catania är Siciliens näst största stad, med ett formidabelt läge på kusten och i "skuggan" av den enorma vulkanen Etna. Hos In-Italia är det nu möjligt att boka din resa till Catania från Skandinavien, inklusive flygbiljett, semesterbostad och en hyrbil som väntar på dig på flygplatsen. Allt är omfattat av resegarantin, och du får både nätets lägsta oriser - och den bästa säkerheten och rådgivningen till din resa till Catania. 

Karta över Catania på Sicilien

Klicka på kartan här nedan och få en överblick över området runt Catania. Se avstånden till Sicilien flygplatser, och hitta ett hotell, semesterhus eller semesterlägenhet som passar just dig.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Flyg till Catania från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn

I In-Italias sökmotor kan du hitta flygbiljetter från alla större flygplatser i Skandinavien till Catania, antingen direkt, eller med en mellanlandning. Flygplatsen i Catania ligger i de södra förorterna, och du är därmed nära stadskärnan, redan när du landar. Resor till Catania är därför mycket enkla och avslappnande, för du slipper en lång transfer efter ankomsten. Vi rekommenderar dock, att du hyr en bil som en del av resan, så att du har friheten att ta dig runt i detta vackra Sicilianska landskap.

Andra destinationer när du reser till Catania

Catania är den perfekta utgångspunkten för att besöka andra städer och sevärdheter på Sicilien. När du reser till Catania har du nämligen en motorväg som går i tre olika riktningar: upp längs kusten, ner längs kusten, och tvärs över ön i riktning mot huvudstaden Palermo (2,5 timmar i bil). Här nedan kan du se en rad av de mest spännande och populära destinationerna i närheten av Catania.

Bilhyra inkluderat i paketresan

När du har vat din semesterbostad och dina flygbiljetter till Catania, har du möjligt att boka en hyrbil med avhämtning direkt på flygplatsen. Vår sökmotor jämför priser på hyrbilar från alla biluthyrningsbolag, så att du kan vara säker på att alltid få den billigaste bilen. Bokar du bilen hos oss, är den också omfattad av resegarantin, då den blir en del av paketresan.

Mer information till din resa till Catania

Catania, belägen vid foten av vulkanen Etna på den östra delen av ön, är den näst största staden på den härliga semesterön Sicilien. Staden är huvudstad i provinsen Catania och har drygt 300.000 invånare - och med är 1 miljon om vi inte bara räknar med tätorten - vilket gör den till en av de sju största städerna i Italien. Staden grundades redan på 900-talet f.Kr. och hade sin höjdpunkt på 1300-talet, och en bit in i renässansperioden, då den var en av Italiens kulturella, politiska och konstnäriska centrum. Idag är staden - tillsammans med huvudstaden på Sicilien, Palermo - en av Siciliens två största ekonomiska och kulturella centrum, och har bland annat Italiens tredje största flygplats.

Staden är både välsignad och belastad av sin närhet till vulkanen Etna. Vulkanens aska har bidragit till att göra jorden runt staden mycket fruktbar, vilket bland annat har gynnat områdets vinproducenter, fruktbönder och lantbrukar, men samtidigt har våldsamma vulkanutbrott genom historien flera gånger ödelagt stora delar av staden. För resenärer som flyger till Catanias flygplats, är det en fantastisk uppleveler att få se denna imponerande vulkan från ovan - som också är Europas högsta aktiva vulkan.

Bland stadens största sevärdheter finns stadskärnan i barockstil, som har utnämnts till världsarv av UNESCO. Här kan du bland annat uppleva stdens vackra katedral som är byggd i persioden 1078-1093, på order från den normandiska kungen Roger I av Sicilien, vars förfädare hade nordiska rötter.

Andra sevärdheter, som kan rekommenderas, är stadens grekisk-romerska teater från det andra århundradet, beläget bakom St. Fransiscus av Assisi-kyrkan; Palazzo degli Elefanti (Elefant-palatset), som byggdes 1696 och som idag rymmer stadens rådhus; Castello Ursino, som är ett välhållet slott byggt på 1200-talet till den kungliga familjen och som idag är ett offentligt museum; och Teatro Massimo Bellini, som är tillägnat stadens mest kända komponist, operakomponisten Vincenzo Bellini, som döptes till "Catanias Svan" på grund av hans verks långa, melodiska strukturer. Här sätter man ofta upp operor, inte minst Bellinis kända verk, "Norma".

>>> Få mer information om en semester i Catania här

 
search map