Omdömen från Hotel Stesicorea

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Gästomdömen av Hotel Stesicorea

Läs personliga omdömen av Hotel Stesicorea som ligger i Catania. Omdömena av hotellet är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Hotel Stesicorea. Förutom omdömen av själva hotellet kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Bedömning av Hotel Stesicorea

Rent och snyggt hotell med fin central placering om man ska promenera i stadskärnan. Tillmötesgående och kompetent personal.

Hotel Stesicorea
Rent och fint, Rent och fint

Lite slitet på sina ställen
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Hotel Stesicorea
Dubbelrum

Frukost med begränsat urval
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Oktober 2015
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Hotel Stesicorea, Catania

Fint och trevligt litet hotell beläget en kvart från stationen. Mycket söta och hjälpsamma ung människor som arbetade där. Rent rum.

Hotel Stesicorea
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Hotel Stesicorea
Dubbelrum
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2014
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Catania - sol och sommar i oktober

Vi, familjen Jörgensen, mor, far och dotter på 19 år, har just kommit hem efter en makalös vecka i Catania, där vi bodde på Hotel Stesicoro. Hotellet är perfekt. Det ligger mitt i centrum och med kort avstånd till både busstation och tågstation. Hotellets personal är mycket vänliga och hjälpsamma. Och visst, där är inte mycket plats att äta frukost på, men man kan få två koppar cappucino om man ber snällt!

Rekommendationer till andra gäster

Vi rekommenderar följande:
Acitrezza. Buss 534 från piazza Borsellino (busstabell på AMT.ct.it - sök på nummer). Fin liten lokal sandstrand. Eftersom vädret var så fint tillbringade vi en hel del tid där. Fud Bottega i via Santa filmene 35. Kul koncept. Namnen på deras rätter är översatta från engelska sådär lite som det låter. Upptäck själv - deras mat är fantastisk och låt dig inte skrämmas av att de har hamburgare på menyn. Det finns även en butik med lokala specialiteter.
Razmataz i via Montesano, precis runt hörnet från hotellet. Den blev vår lokala favorit. De serverar bara mat till lunch, alltså fram till ca. kl.16 och därefter bara kaffe och drinkar. Som några tyskar fick att veta kl.16.30 en dag; "chicken is closed". De är inte så bra på engelska men serverar fantastisk mat och har handskriven meny på väggen. Det är unga människor som driver restaurangen och de är väldigt rara.
Circumetnea - tågresa runt Etna. Fin tur, men kanske lite lång (vi åkte hela vägen runt och sen tillbaka med regionaltåg från Giarre till Catania). Randazzo som är stationen för tågbyte, är inte speciellt intressant under lågsäsong. Byt eventuellt hellre i en annan stad som t.ex. Bronte och ta tåget därifrån tillbaka till Catania. (Tågtider på Circumetnea.it).

Hotel Stesicorea
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Hotel Stesicorea
Trippelrum
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Oktober 2013
Antal resande 3 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet
Eva och sällskap från Lovas i Ungern bodde på Hotel Stesicorea i Catania från den 19. till den 21. maj 2011. Sedan fortsatte rundturen till i tur och ordning: Hotel Gutkowski i Siracusa, Torre Marabino i Ispica innan man avslutade i Catania igen.

Vår resa blev välplanerad med hjälp av In-Italias grundinformation. Vi anlände mycket sent till Catanias flygplats, men tack vare förutbeställd taxi gick allt mycket smärtfritt och vi anlände till hotellet strax före midnatt. Hotel Stesicorea ligger mitt i centrum,vilket är en klar fördel, men beskrivningen på deras hemsida är mycket överdriven. Rummen inåt gården, som dock var mycket skräpig, var tysta. Mot gatan finns risk att man störs, vid 5-tiden på morgonen, av jättedammsugare (faktiskt sant, dom dammsuger en del gator!) och då tjuter aggregatet. Med stängda fönster och AC-n på är det OK. Varning till äldre personer, 36 trappsteg upp till receptionen. Det finns ingen hjälp att få med bagaget.(003jpg). Tyvärr försvann en limpa cigaretter ur vår resväska, vilket vi inte upptäckte förrän vi anlände till nästa hotell!

I Catania finns det verkligen mycket vackert att titta på. Ett stenkast från hotellet ligger mat- och fiskmarknaden. Mycket intressant! Inte minst det faktum att vi inte såg en enda fluga, trots att fiskarna låg helt oskyddade! Restaurangen som hotellägaren rekommenderade var bra, men med något flåsig service. Kanske pga brist på turister. Vi hittade inte någon som var bättre.

Etna-besöket är dyrt. Svårt att ta sig dit på egen hand eftersom vägen dit är dåligt skyltad, och Etna finns inte på GPS. Linbanan kostar 55 € per person, men reser man med jeepservice får man resan, linbanan och lunch för 59 € enligt broschyren på hotellet.

Summa sumarum, Om man, som vi, hade tänkt sig en gourmet- och vinresa var denna del av Sicilien inte det rätta valet. Vi hade problem med att ute på landsbygden hitta trevliga restauranger. Det finns mest enkla barer ev med någon varmrätt, mest pizza och liknande. Dom har inte uteserveringar med parasoller eller skuggande växtligheter. Öldrickare bör inte åka hit, fatöl finns inte på landsbygden, och bara inhemskt flasköl. Även vinkulturen har en lång väg kvar att utvecklas. Ser man inte upp så kommer dom med frizzante vin. Det är ett ”strypt” vin som har en tendens att innehålla restsötma. Man stannar nämligen jäsningen (stryper) medan vinet fortfarande innehåller kolsyra. Det hjälper inte att noga framhålla att man vill ha vino bianco secco (torrt vitt vin). De rödviner vi blev serverade var mycket unga och inte någon större upplevelse. Vanligast var Nero d´Avola, men i Ávola hittade vi inte en enda vinkällare, trots att druvan fått sitt namn av detta vindistrikt!
Nästa resa till Italien blir till ett mer ”civiliserat” område. Vi tar gärna In-Italias hjälp igen. Bättre service än vad de erbjuder får man leta efter!

Upplysningar om recensenten

Resperiod Maj 2011
Antal resande 2 Vuxna
Namn

Upplysningar om recensenten

Resperiod Oktober 2011
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är skrivet på danska. Klicka här för att se originalet

Om ett omdöme inte är skriven av en svensk gäst kan du läsa vår fritt översatt översättning. Du kan dock alltid läsa omdömet på originalspråk.

Förutom omdömen från In-Italias gäster kan du på flera av våra semesterbostäder också hitta omdömen från TripAdvisor, precis som många väljer att rekommendera In-Italia på Reco. Kom ihåg att du också kan få inspiration till din semester i Italien på bloggen.

 
search map