Catania, Sicilien Catania flygplats

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Catania flygplats (flygplatskod CTA) på Siciliens östra kust, är den mest nyttjade flygplatsen på ön, tack vare en bred variation av rutter till och från hela Europa, inklusive Norden. Flygplatsen är en bra inkörsport till Medelhavets största ö, som i sin tur bjude rpå många oförglömliga upplevelser. Flygplatsen som officiellt heter Aeroporto di Catania Frontanarossa, ligger endast 4 km söder om Catanias centrum, den näst största stden på Sicilien. Historen om Catania flygplats är en historia som en flygplats som nästan konstant har vaäxt. Flera gånger har man flyttat och utvidgat flygplatsen för att kunna hantera det stigande passagerarantalet - senast tillkom en ny terminal år 2007.

20 november 2016 - Observera att vi håller på att uppdatera alla flygplatssidor, varför det kan saknas en del information i texten nedan. 

Flygbolag och flygrutter

Listan över flygbolag som flyger till Catania Flygplats är lång och inkluderar både stora traditionella sällskap som Air France, British Airways och Lufthansa, men coskå åtskilliga lågprisbolag som Ryanair och easyJet.

Det finns goda möjligheter att flyga till Catania flygplats från andra italienska flygplatser som t.ex. Rom, Napoli och Venedig. För oss nordbor finns det möjlighet att flyga till Sicilien med en enkel mellanlandning längs vägen.

Lokal transport

Flygplatsen har ingen tågförbindelse, men i gengälld kör det regelmässigt bussar in till tågstationen i Catania. Du kan också ta bussar till flera av de andra större städerna på ön. Biljettkontoret ligger i ankomsthallen.

Biluthyrning

Vill du ha friheten att utforska Sicilien i ditt eget tempo, utan att hänga upp dig på tidtabeller, är en hyrbil oftast det bästa valet. Många biluthyrningsbolag finns representerade på flygplatsen, både stora internationella spelare som Hertz och Avis, men också en rad mindre, lokala bolaf som ofta har bra erbjudanden.

>>> Läs mer om bilhyra på Catanias flygplats här.

Faciliteter på flygplatsen

Den nya terminalen har gett flygplatsens resenärer ett betydligt större urval av butiker, restauranger och barer. Därutöver hittar du bland annat ett postkontor, bankomat och turistinformation på plats. 

Ankomster och avgångar

Du kan se aktuella flygavgångar och läsa mer om flygplatsen på dess officiella hemsida här.

Adress och kontakt

Società Aeroporto
Catania S.p.A Fontanarossa Airport
95121 Catania, Sicilien, Italien

Email: sac@pec.aeroporto.catania.it
Flygplanskod: CTA

Se flygplatsens läge på kartan

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien
 
search map