Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Catania är Siciliens andra största stad och ligger söder om Etna. Vulkanen kallas för "den vänliga vulkanen" och syns från hela staden. Catania är en gammal handelsstad som ligger långt ifrån den palermitanska formaliteten. På stadens marknad som hålls varje förmiddag förutom på helgdagarna möts bönder från den frodiga inlandet med entusiastiska besökare.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Stora delar av staden blev ödelagt i slutet av 1600-talet så stadens byggnader präglas av återuppbyggnaden på 1700-talet. Staden som idag har ca. 350.000 invånare har också Italiens tredje största flygplats och ett stort handelsområde med enorma shoppingcenter söder om centrum vid Misterbianco.

Läs mer om Catania

Går man en tur i centrum kan staden verka mycket kaotisk med livliga aktiviteter. Centrum sträcker sig från den gamla hamnen genom stadens hjärta på Via Etnea som går från Villa Pacini till Villa Bellini. Centrum har blivit kraftigt renoverat de senaste åren så monument och de stora palatsen framstår som välskötta och inbjudande. Under en kort utflykt är det värt att besöka domkyrkan, rådhuset och elefantfontänen (elefanten är Catanias symbol) som står på torget. Villa Bellini och den tillhörande trädgården är ett skönt ställe för avkoppling efter man varit runt i de många butikerna på Via Etnea.

Väljer man att semestra i staden rekomenderar vi att man upplever stadens gator och provar många små matställen. etnas svarta lavasten präglar många av de gamla husen där man inte byggt mer eleganta fasader som annars präglar palatsen. I Catania ligger dessutom Teatro Massimo Bellini som byggdes till minne av stadens mest kända komponist. Här kan man ofta se operaföreställningar och då inte minst Bellinis "Norma" vars premiär i staden gav anledning till skapelsen av den berömda pastarätten "Penne alla Norma" (bestående av auberginer, tomatsås och rökt ricotta ost) som man kan äta på nästan alla matställe i staden.

Dölj texten
 
 
search map