Semesterbostad i Castiglione di Sicilia på Sicilien

Tenuta Madonnina

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Tenuta Madonnina är en typisk siciliansk vingård med flera hundra år på nacken, som ligger i Alcantara dalen endast 30 km från Taormina. Stället blev för några år sedan uppköpt av en holländsk familj som gjort om det till ett härligt semesterställe med endast 8 lägenheter. Med åren har familjen blivit siciliansk med stor S och husets fru Carla styr det hela med fast hand och ett typiskt siclianskt temperament, när det är som bäst.

Historiens vingsus lever vidare

Det gamla huvudhuset som på dessa håll kallades "palmento" var till för vinproduktionen samt vinkällaren. Just denna byggnad var det första familjen renoverade och det är gjort med varsam hand så att man kunnat bevara så mycket som möjligt från ursprunget. I dag har man receptionen här, en restaurang där man ett par gånger i veckan anordnar typiska sicilianska middagar men även med möjlighet till matlagningskurs för minst sex personer och vinsmakning eftersom det fortfarande ligger 42 tunnor i källaren. Det är nog här på terrassen du kommer att ta ditt första glas vin på din semester eller kanske en god italiensk espresso.

Läs mer om Tenuta Madonnina

Du har många utflyktsmål i din närhet

Under sommarsäsongen kan du välja mellan att njuta av tillvaron rak lång i en av solsängarna vid den härliga poolen eller ge dig ut på äventyr i området. Du bor, som nämnt, vid Alcantara dalen som är ett måste när du befinner dig i närheten. Taormina med sin grekisk-romerska teater ligger endast ca 30 km bort och så måste du ju upp på vulkanen Etna. Har du lust att utforska området på cykel så kan du vända dig till receptionen. Det finns begränsat med inköpsmöjligheter men vi rekommenderar ändå att du har en bil till handa så att du enkelt kan ta dig till de närmsta städerna Castiglione di Sicilia och Randazzo. Du kan beställa en frukostkorg till min 4 personer som innehåller bl. a smör, pålägg, ost, marmelad, yoghurt, ägg, mjölk, apelsinjuice samt kaffe och te, och du kan beställa färskt bröd.

Bo på översta våningen i Palmento-byggnaden

På översta planet av Palmento byggnaden ligger lägenheten Colonica som tar upp till 6 personer och som har en stor terrass på 30 m². Här har man bevarat orginal golven och flera av de ursprungliga möblerna som man valt att kombinera med det senaste inom modern italiensk design, bl. a ett kylskåp av det berömda märket SMEG.

Nya lägenheter i två plan

De övriga lägenheterna ligger i fyra separata byggnader från 2007 och som blev renoverade 2015. Idag är dessa i top standard med huvudvikt på italiensk design och varma färger som grönt, rött och orange. Lägenheterna Piccola där de flesta är i två plan har fått namn efter de produkter som gror på området bl. a päron, oliver, blommor och apelsiner - fast på italienska då.

Lägenheterna på Tenuta Madonnina

Enrumslägenhet Piccola för 2/4 personer

De flesta av dessa lägenheter är i två plan. På bottenplan har du ett dubbelrum, badrum med toalett och dusch samt terrass. En trappa upp har du ett allrum med bäddsoffa till två samt pentry med kylskåp, vask, ugn och diskmaskin. Här finns också en övertäckt terrass.

Tvårumslägenhet Colonica för 4/6 personer.

Denna lägenhet på 65 m² ligger på en trappa upp i den ursprungliga villan. Här finns ett allrum med bäddsoffa samt pentry med kylskåp, vask, ugn och diskmaskin. Två sovrum med vardera två bäddar och badrum med toalett och dusch. Här finns också en stor terrass på 30 m².

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Endast bilhyra
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 

Liknande ställen

Agriturismo Casale Romano

Francavilla di Sicilia, Sicilien

Il Borgo

Francavilla di Sicilia, Sicilien

Residence Terra Rossa

Taormina, Sicilien

Rekommendationer till dig

Il Poggio

Francavilla di Sicilia, Sicilien

Azienda Agrituristica Bergi

Castelbuono, Sicilien

Agriturismo Badiula

Carlentini, Sicilien

Nyheter från In-Italias
BLOGG
Här kan du bli inspirerad till din semester i Italien

Populärt på Sicilien

search map