Semesterbostad i Castiglione di Sicilia på Sicilien

Tenuta Madonnina

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Tenuta Madonnina är en typisk siciliansk vingård med flera hundra år på nacken, som ligger i Alcantara dalen endast 30 km från Taormina. Stället blev för några år sedan uppköpt av en holländsk familj som gjort om det till ett härligt semesterställe med endast 8 lägenheter. Med åren har familjen blivit siciliansk med stor S och husets fru Carla styr det hela med fast hand och ett typiskt siclianskt temperament, när det är som bäst.

Historiens vingsus lever vidare

Det gamla huvudhuset som på dessa håll kallades "palmento" var till för vinproduktionen samt vinkällaren. Just denna byggnad var det första familjen renoverade och det är gjort med varsam hand så att man kunnat bevara så mycket som möjligt från ursprunget. I dag har man receptionen här, en restaurang där man ett par gånger i veckan anordnar typiska sicilianska middagar men även med möjlighet till matlagningskurs för minst sex personer och vinsmakning eftersom det fortfarande ligger 42 tunnor i källaren. Det är nog här på terrassen du kommer att ta ditt första glas vin på din semester eller kanske en god italiensk espresso.

Läs mer om Tenuta Madonnina

Du har många utflyktsmål i din närhet

Under sommarsäsongen kan du välja mellan att njuta av tillvaron rak lång i en av solsängarna vid den härliga poolen eller ge dig ut på äventyr i området. Du bor, som nämnt, vid Alcantara dalen som är ett måste när du befinner dig i närheten. Taormina med sin grekisk-romerska teater ligger endast ca 30 km bort och så måste du ju upp på vulkanen Etna. Har du lust att utforska området på cykel så kan du vända dig till receptionen. Det finns begränsat med inköpsmöjligheter men vi rekommenderar ändå att du har en bil till handa så att du enkelt kan ta dig till de närmsta städerna Castiglione di Sicilia och Randazzo. Du kan beställa en frukostkorg till min 4 personer som innehåller bl. a smör, pålägg, ost, marmelad, yoghurt, ägg, mjölk, apelsinjuice samt kaffe och te, och du kan beställa färskt bröd.

Lägenheter på två våningar

Lägenheterna ligger i fyra separata byggnader som byggdes år 2007, och som sedan renoverades 2015 så att de idag framstår med god standard med huvudvikt på italiensk design och med varma färger som grönt, rött och orange.

Lägenhet m. 1 sovrum och terrass
Lägenheterna Piccola (4 lägenheter) är 60 m² stora och passar mellan 2-4 personer. Tre av dem är uppdelade på två våningar, medan den sista ligger på markplan.

På markplan finns ett sovrum med 2 enkelsängar och terrass, samt badrum med dusch och toalett. På första våningen finns ett vardagsrum med dubbel-bäddsoffa, kökshörna med spis, ugn och diskmaskin samt övertäckt terrass. Lägenheten som är på en våning, har endast en terrassliknande balkong.

Lägenhet m. 2 sovrum och terrass
Lägenheterna Grande (2 lägenheter) är 90 m² stora och passar mellan 4-6 personer. De har också namn efter produkter som odlas i området, och heter Fico och Albicocca (Fikon och Aprikos). På markplan finns ett sovrum med 2 enkelsängar och terrass, ett sovrum med 2 enkelsängar, samt badrum med dusch och toalett. På andra våningen finns ett vardagsrum med dubbel-bäddsoffa, kökshörna med spis, ugn och diskmaskin samt övertäckt terrassliknande balkong.

L√§genheterna på Tenuta Madonnina

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map