Omdömen från Terrazze Dolce Vita
Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Lägenheter mitt i hjärtat av en helt fantastisk stad

Lägenheterna är belägna mitt i hjärtat av Castellammare di Golfo och ligger på en gågata med flera restauranger, barer samt en utmärkt glasskiosk. Lägenheten vi blev tilldelade låg högst upp, tre trappor utan hiss. Parkering får ske på någon av de närbelägna gatarona. Inte helt enkelt men efter lite snurrande hittar man alltid en plats. Dock ska man vara medveten om att det kan vara lite stökigt att ta sig från bil med packning och att sen få upp packningen till lägenheten.
Vi fick ett varmt och trevligt välkommande från en vänlig men smått förvirrad herre.
Lägenheten hade allt man kan önska i form av faciliteter förutom tvättmaskin.
När första kvällen kom blev vi lite lätt oroliga över hu det skulle gå att somna med tanke på oljudet från gatan. Visade sig att lägenheten var utrustad med moderna fönster som effektivt stängde ute det mesta av oljudet, det var förvånansvärt tyst i rummet.
Så man är inte speciellt stört av gatulivet förutom på lördagskvällen då allt skruvades upp ett par hack och en av oss (jag) var vaken till någonstans kring 02:30.
I övrigt så funkade allt och allt fanns i form av köksredskap, strykjärn, hårtork, tv, vattenkokare etc. samt ett väl fungerande WiFi.
Bra boende, dock ska den som har svårt att komma till ro när det är mycket ljud utanför tänka till en extra gång. Även de som har problem att dra väskor längre sträckor och upp för trappor, tänk till en gång extra. Annars var boendet toppen.

Castellammare del Golfo som semester-destination

orten är något av en favorit. En tur på kvällen nere i hamnen, att sitta och ta en Aperol Spritz och bara vara en del av folklivet är fantastiskt. Det finns ett brett utbud av restauranger, alla vi testade var kanonbra. Bäst va en restaurang vid namn Egesta Mare. Ligger en liten bit ifrån hamnen men väl värd en liten promenad. Deras tonfisk med rödlök var något helt makalöst.
Det finns en strand centralt som kräver att man tar sig ner för ganska många trappor (man ska upp igen…). Ingen riktigt höjdarstrand, då finns en bättre en kort bilfärd därifrån. Åker men en liten bit längre kommer ännu en strand som är lite stenigare där det i princip var helt tomt på internationella turister.
Utflyktstips är naturligtvis naturreservatet Zingaro, en ganska strapatsfyllt promenad till fantastisk stränder.. Ha dock i åtanke att det är i ett naturreservat så det finns inga matställen vid stränderna, så ha med matsäck. Lite längre bort ligger en makalös, för att inte säga sagolik strand, san vito lo capo. Väl värd en dagsutflykt. Finns uthyrning av stolar/parasoll samt massvis med matställen där du kan inta en god lunch.
Kvällarna ägnar du i Castellammare di Golfo där du upplever en fantastisk atmosfär samtidigt som du serveras små mästerverk till maträtter. Kanonställe!

Terrazze Dolce Vita
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Terrazze Dolce Vita
Lägenhet m. 1 sovrum (Terrazza dell'Orologio)
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
 

Bilder

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2017
Antal resande 2 Vuxna
Namn
Visa alla omdömen från Terrazze Dolce Vita
 
search map