Semesterbostad i Castellammare del Golfo på Sicilien

Terrazze Dolce Vita

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Ett vackert centrum med gästfrihet

Castellammare del Golfo är en av de vackraste kuststäderna på Sicilien - orsaken är inte de imponerade grekiska templen, romerska teatrarna eller de enorma Domkyrkor och borgar. Castellammare del Golfo har en intim skönhet, en harmonisk symmetri med eleganta och diskreta palats som ligger längs huvudvägen och de parallella gatorna ut mot halvöns spets där vägen slutar i ett litet torg mitt emot stadens borg. Gatorna är fulla av liv och rörelse hela året runt och stadens ekonomi är inte beroende av turisterna. Den gästfrihet som du kommer att uppleva i staden är därför mest förbundet med en stolthet över staden och en gemensam vilja att du ska känna dig väkommen.

Ankom i bil eller med offentlig transport

Stadens tågstation ligger två km från centrum och mitt emot den långa fina sandstranden mot Alcamo Marina. Det finns bussar som kör regelbundet och ofta, från centrum till stationen (och därmed stadens största strand) vilket gör att de kör dygnet runt. Om du planerar en stillsam semester kan du bo i staden och arrangera utflykter utan att ha bil, eftersom du kan komma till Palermo och Trapani med tåg och du kan uppleva Lo Zingaros vackra natur och kust med båt från hamnen. Kommer du med bil kan du parkera denna på de offentliga parkeringarna, antingen gratis i de små gränderna eller mot betalning på de platser som är markerade med blåa linjer. Att ha bil innebär att du lättare kan uppleva Segestas tempel och grekiska teatrar, Erices medeltida centrum, saltminerna i Marsala, Mazara del Vallos barocka centrum och många utsiktspunkter som vill få dig att tappa andan.

Två välinredda semesterlägenheter med terrass

Lägenheterna är renoverade år 2016.De ligger båda i byggnadens översta plan och de delar den stora terrassen, som vänder ut mot havet. Den största av dem har även en terrass med utsikt över stadens takåsar och rådhus - vi vill uppmärksamma dig om att det bara finns en terrass med havsutsikt och den är uppdelad i två med vaser och plantor, så att gästerna ska få sin mer privata del. Båda lägenheterna har aircondition, Wi-Fi, pentry med ugn och kylskåp samt platt-TV. Som nämnt har de delad terrass och båda har stolar och bord samt solsängar. På detta vis kan du njuta av dina måltider och det fina vädret utomhus.

Lägenheterna på Terrazze Dolce Vita

Lägenhet m. 1 sovrum (Terrazza sul Mare)

Lägenheten Terrazza sul Mare ligger på tredje våningen i den medeltida byggnaden - det finns ingen hiss, så har du gångsvårigheter bör du inte välja denna lägenhet. Du har en yta på ca 30 m² att röra dig på samt en terrass på ca 12 m². Lägenheten består av ett litet allrum med pentry (med ugn, kylskåp med frysfack) och soffa samt TV och utgång till terrassen med havsutsikt och där du har bord, stolar och solbäddar. Du har ett sovrum med dubbelsäng och fönster med utsikt över havet, badrum med toalett och dusch.

Lägenhet m. 1 sovrum (Terrazza dell'Orologio)

Lägenheten Terrazza dell'Orologio ligger på tredje våningen i den medeltida byggnaden. Det finns ingen hiss, så har du gångsvårigheter eller små barn bör du inte välja denna lägenhet. Du har en yta på ca 30 m² att röra dig på samt två terrasser där den ena är ca 8 m² och med havsutsikt och den andra är ca 10 m² och är vänd mot rådhuset. Lägenheten består av ett pentry (med ugn, kylskåp med frysfack), allrum med två sovplatser i bäddsoffa samt TV och utgång till terrassen med havsutsikt där du har solbäddar. Du har ett badrum med toalett och dusch, sovrum med dubbelsäng och utgång till den andra terrassen där du har bord och stolar samt utsikt över staden.

Lägenhet m. 1 sovrum (Terrazza sul Mare) och Lägenhet m. 1 sovrum (Terrazza dell'Orologio)

Du kan hyra båda lägenheterna och ha hela våningsplanet för dig själv.

 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 

Gästomdömen av Terrazze Dolce Vita

Läs personliga omdömen av Terrazze Dolce Vita som ligger på Sicilien. Omdömena av semesterbostaden är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Terrazze Dolce Vita. Förutom omdömen av själva semesterbostaden kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Se alla 3 omdömen från Terrazze Dolce Vita

Inget saknas - allt toppen

Vi hade en fantastiskt vecka (2 vuxna) med en helt ren lägenhet, där man hade tänkt på de små sakerna som gör vistelsen perfekt.
Med altan till både havssidan och vår egen gata (utan bilar) och i ett mycket charmigt hörn av själva staden.
Små, fina butiker med basvaror till att laga mat själv, eller 15 minuter till en supermarknad. Men också mycket trevliga, billiga restauranger med vällagad mat runtomkring lägenheten.
Uthyraren Antonio var superhjälpsam och talade bra engelska.

Läs mer

Lägenheter mitt i hjärtat av en helt fantastisk stad

Lägenheterna är belägna mitt i hjärtat av Castellammare di Golfo och ligger på en gågata med flera restauranger, barer samt en utmärkt glasskiosk. Lägenheten vi blev tilldelade låg högst upp, tre trappor utan hiss. Parkering får ske på någon av de närbelägna gatarona. Inte helt enkelt men efter lite snurrande hittar man alltid en plats. Dock ska man vara medveten om att det kan vara lite stökigt att ta sig från bil med packning och att sen få upp packningen till lägenheten.
Vi fick ett varmt och trevligt välkommande från en vänlig men smått förvirrad herre.
Lägenheten hade allt man kan önska i form av faciliteter förutom tvättmaskin.
När första kvällen kom blev vi lite lätt oroliga över hu det skulle gå att somna med tanke på oljudet från gatan. Visade sig att lägenheten var utrustad med moderna fönster som effektivt stängde ute det mesta av oljudet, det var förvånansvärt tyst i rummet.
Så man är inte speciellt stört av gatulivet förutom på lördagskvällen då allt skruvades upp ett par hack och en av oss (jag) var vaken till någonstans kring 02:30.
I övrigt så funkade allt och allt fanns i form av köksredskap, strykjärn, hårtork, tv, vattenkokare etc. samt ett väl fungerande WiFi.
Bra boende, dock ska den som har svårt att komma till ro när det är mycket ljud utanför tänka till en extra gång. Även de som har problem att dra väskor längre sträckor och upp för trappor, tänk till en gång extra. Annars var boendet toppen.

Läs mer

Fanatastic terazze and lovely city close to the water!

Lovely cosy city with all that we needed. Good food, great beach both sand and stone. The apartment was perfect: clean, new and good air condition. The service, Mr Antonino help is with evertthing we needed.

Läs mer
 
search map