Hotell i Castellammare del Golfo på Sicilien

Albergo La Piazzetta

 
Albergo La Piazzetta är inte tillgänglig i dagsläget
Albergo La Piazzetta är inte en del av programmet hos In-Italia i dagsläget. Men var inte ledsen, det finns så mycket annat att titta närmare på.

Vi har därför funnit dessa semesterboende i samma område till dig:

>> Se fler alternativ här

>> Läs mer om semester till Castellammare del Golfo här
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Albergo La Piazzetta ligger i Castellammares historiska centrum på det lilla torget Piazza Europa. Från torget leder en liten väg ner mot stranden vid Piazza Petrolo (ca. 100 meter) där det även finns flera matställe, glassbar och inköpsmöjligheter. Går man mot hamnen korsar man gatan Corso Garibaldi där det finns butiker av alla slag.

Hemtrevligt och god komfort

Hotellet var ursprungligen ett palats där Marisa den nuvarande ägaren själv föddes. Familjerna är inte längre lika stora som för i tiden då lantbruket och fisket krävde många starka armar och med tiden blev palatset mindre och mindre bebott. För att undgå förfall transformerade Marisa om huset till ett litet familjehotell som skulle få känslan av att vara ett riktigt hem. På första våningen finner man receptionen och en liten bar ifall man önskar en kopp kaffe. En hiss leder upp till de andra våningarna och högst upp i huset finns det gamla vardagsrummet som har utgång till en fin och stor terrass med havsutsikt. Vardagsrummet har dock blivit inrett som frukostrestaurangen (öppen från kl. 07:30 - 09:30) där gästerna dock är välkomna att njuta av en kall öl eller ett glas vin.

Läs mer om Albergo La Piazzetta

Fina rum - några med havsutsikt

Marisa har själv rest en hel del i förbindelse med sitt jobb och har försökt inredda hotellet på så vis att viktiga faciliteter inte fattas, något hon själv ofta märkt. Alla rum har badrum med fönster och plats för necessär m.m. vid spegeln. Rummen är utrustade med aircondition, wi-fi internet-uppkoppling, TV, förvaringsbox samt badrum med toalett och dusch eller badkar samt hårtork. Rummen är alla inredda i samma stil men skiljer sig sett till storlek och utsikt. De rum som har direkt havsutsikt är de som vänder mot det lilla torget vilket kan medföra lite mer ljud från de unga lokala invånarna som samlas på torget med sin mopeder (framför allt under juli och augusti).

- Standardrummen har varken balkong eller någon utsikt. De är är dock utrustade enligt beskrivnigen ovan. Några av dem har plats för extra säng.
- Superiorrummen har balkong som i de flesta fall har havsutsikt från sidan över havet (garanteras EJ). De är lite större och ljusare än standardrummen och perfekta för längre vistelser. Precis som standardrummen har några av dem plats för extra säng.
- Hotellets 3 Junior suites har balkong som antingen har havsutsikt från sidan eller direkt. Dessa suiter är trevligt inredda med ett hörnbord och stolar samt dekorerade med målningar och litografier. De som har direkt utsikt över havet är faktiskt de minsta rummen och har plats för max en extra säng. Några av de andra med havsutsikt från sidan har plats för två extra sängar.

Dölj texten
 
 

Gästomdömen av Albergo La Piazzetta

Läs personliga omdömen av Albergo La Piazzetta som ligger på Sicilien. Omdömena av hotellet är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Albergo La Piazzetta. Förutom omdömen av själva hotellet kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Se alla 5 omdömen från Albergo La Piazzetta

Trevligt hotell i en stad med många ansikten

Vi kom till Castellamare med hyrbil från Palermo. Av tusen olika skäl så hade vi inte valt GPS i bilen utan förlitade oss på karta och vägbeskrivningar. Vid ankomst till orten skulle man ta av från motorvägen och när man kom fram till en stor skyllt som visade samtliga hotell så skulle det bara vara att följa skyltarna….. Det var inte riktigt så.
Trafiken är ganska intensiv så när vi närmade oss en stolpe som mer är att betrakta som en gran med skyltar fanns det absolut inte tid och ro för att gå igenom vad som stod på dessa. Efter en del tutande från andra medtrafikanter så gjorde vi en chansning, som naturligtvis var fel, vände tillbaka för att leta efter hotellets skylt, såg den inte denna gången heller och körde därefter på chans i fallriktningen för att förhoppningsvis hamna rätt. När vi såg havet och kände att nu är vi vilse på riktigt, ja då gick vi in på en Restaurang och frågade om vägen. En rätt brysk herre sa till en av de som jobbade där något som vi tolkade som ”Ta och peka ut vart det där hotellet ligger”. Vi gick ut en fem meter från restaurangen och hon pekade på en gul byggnad ca 15 meter bort: ”There”.... :-)
Väl inne på hotellet blev vi varmt välkomnade. Rummet var rent och snyggt. Personalen i receptionen hjälpsamma och trevliga. Kändes kanon. Vi tog oss med bil till stadens bättre strand och hade därefter en skön eftermiddag.
När det var dags för middag var i i närheten av hotellet och en av resans bästa middagar på Egesta Mare ca 50 meter från hotellet. Vi såg inte så mycket av staden första kvällen men därefter började vi upptäcka den mer och mer.
Det är en fantastiskt härlig stad med flera ansikten. Stranden en bit ifrån med allt vad det innebär. Staden nära hotellet inkl. huvudgatan är ett tillhåll för lite affärer och flera restauranger samt hamnen som är idylliskt placerad med massvis med restauranger. Vilken restaurang man än sätter sig på har man en otroligt fin atmosfär och trevlig utsikt.
Catellamare som utgångspunkt var utmärkt. Vi tog oss till San vito lo copo (vilken strand!), Zingaru (vilken natur!) och Scopello (vilken mysig by!).
Att köra de hör sträckorna vir inget större problem. Lite snärjigt inne i Castellamare men det beror mest på dåligt lokalsinne tror jag.
Hotellet var jättebra, inget att klaga på. Det bästa med hotellet till sist och det är frukosten.
Inte pga att det var någon överdådig frukost på något sätt, tvärtom, den är italiensk spartansk MEN att sitta på takterrassen med den utsikten över havet och med en helt fantstisk frukostvärdinna som höll hov, det var helt enkelt ingent annat än ren magi!
Vi hade kunnat stanna ett par nätter till, lätt! Bra utgångspunkt, trevligt hotell, fantastisk frukost och en stad med många ansikten, väldigt charmig.

Läs mer

Mycket bra läge!

Vi var mycket nöjda med Hotellets standard och service. Det var mycket härligt att äta frukost på takterrassen och hotellpersonalen var till stor hjälp vid tex bokning av hyrbil m.m. Mycket bra läge!

Läs mer

Bedömning av Albergo La Piazzetta

Läs mer

Bedömning av Albergo La Piazzetta

Läs mer

Bedömning av Albergo La Piazzetta

Läs mer

Michaela med sällskap från Lidingö i Sverige bodde på Albergo La Piazzetta i Castellammare del Golfo från den 4. till den 7. maj 2012.

Vi hade en fantastisk resa och är supernöjda. Castellamare del Golfo var en underbart mysig by och hotellet toppen. De var väldigt trevliga och tillmötesgående i receptionen trots att vi kom mitt i natten. Frukostterassen måste ni skriva mer om, helt fantastisk utsikt. Men precis som ni skriver så är frukosten torftig i Italien. Om något så kan ni lägga till att affärerna är stängda på måndag förmiddag fram till ca 16,30. Vi hade siktat in oss på lite shopping den dagen, men nu sparade vi dom pengarna...... :)
Vi tog en båttur på ca 3 tim som man hoppar på i hamnen för endast 20 euro pp. Den går utmed kusten i naturreservatet Lo Zingaro och gjorde små instick i fantastiska vikar. De ankrade till när vi ville så man kunde ta ett dopp i medelhavet från båten. Dock förstod vi inte att man skulle ta med sig dryck och ev mat. Turen gick mellan 10.30-13.30 och vi trodde först att man stannar för lunch någonstans.
En bilresa till Scopello är också ett måste. Det var en supermysig by med trånga gränder. Perioden början av maj var utmärkt, det är det nästan inga turister men ändå är allt öppet.
Det enda tråkiga som inträffade var biluthyrningen. Jag vidarebefordrar min konversation med Autocar nedan så får du se själv. Kan vara bra att skriva på er hemsida att man skall vara väldigt uppmärksam på dyra "tankningar" på flygplatsen. Har hört från flera att detta är ganska vanligt just på Sicilien. Det fanns inte heller någonstans att tanka utmed motorvägen utan man måste åka in till en by 5 km från flygplatsen och de verkar vara i maskopi med biluthyrarna, eller så har vi konspirationsteorier i huvudet...... :) Ville man addera en chaufför till så kostade det också 80 euro per dygn!?
Vi är jättenöjda både med er och vår vistelse. Tack för rekommendationen om CdG och Albergo La Piazetta. Ett utmärkt val när man endast har 3 dagar och flyger till Trapani.

Läs mer
 
search map