Endast boende
Flyg + boende
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Castellammare del Golfo ligger vackert i en bukt ca. 65 km väster om Palermo. Staden var tidigare ett centrum för tunfiske men är idag känt för sin härliga belägenhet.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Massor av liv

Staden har ca. 15.000 invånare och man finner det mesta i staden! Restauranger, pizzerior, barer, cafeér, shopping och fullt av liv och rörelse.

Läs mer om Castellammare del Golfo

Atmosfär och badmöjligheter

I centrum finns många mysiga och karakteristiska gator men dock inte så många sevärdheter. Castellammare del Golfo är mer för de som önskar att bo på ett ställe med skön atmosfär nära härliga badstränder. Stränderna vid Scopello och San Vito Lo Capo är riktigt bra, men även stadens egen strand är härlig.

Enastående utsikt

På vägen mot Scopello som ligger väster om Castellammare del Golfo har man från toppen av ett berg en enastående utsikt över hela bukten och staden.

Utflyktsmöjligheter

Från Castellammare del Golfo finns det tågförbindelse till och från Palermo men även andra orter. Man är inte långt ifrån spännande utflyktsmål som te.x. Segesta, Erice eller ta en tur in i landet till Alcamo. Andra små byar som är trevliga att besöka är te.x. Calatafimi och Salemi (med ruiner från den byzantinska basilikan).

Dölj texten
 
 

Populärt på Sicilien

search map