Semesterbostäder & hotell i Castell' Umberto

Torget i centrum Den offentliga utomhus simbassängen Naturoasen lite utanför centrum
 
Endast boende
+Flyg & boende
Endast bilhyra
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Castell' Umberto ligger uppe i Nebrodi-bergen längs vägen som leder från Capo d'Orlando till Randazzo och vulkanen Etna. Det är cirka 25 minters körning till de nordligare kustdelarna och en timmes körväg till Etnas klippor. Från stadens torg och från de flesta husen kan man njuta av en fin utsikt över havet och bergstopparna, däribland de fascinerande Rocche del Castro.

Staden flyttades till detta utkiksställe efetr att en medeltida fästning och stadscentrum blev ödelagt av ett våldsamt jordskalv i slutet av 1800-talet. de äldsta byggnaderna i det nuvarande centrumet härstammar från tidigt 1900-tal och representerar övergången från belle époque-stilen till den mera bastanta fascistiska arkitekturen.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Castell' Umberto, liksom de omkringliggande städerna i Nebrodi- bergen försvann, tills dess att en borgmästare under 70-talet genomförde projekt som satte nytt liv i de gamla husen, som varit hemort för det fascistiska partiet. Husets trädgård renoverades, och det byggdes en offentlig utomhuspool samt tennisbana och biograf.

Biografen har dessvärre stängt idag, men både tennisbanan och bassängen är öppen för stadens invånare och besökare mot en mindre betalning ( cirka 15 SEk per person). Bassängen är öppen från början av juli till och med slutet av augusti, då det utanför denna period är för kallt för att bada, framförallt för sicilianarna själva.

Läs mer om Castell' Umberto

Det ligger dessutom en fin park utanför staden med en liten sjö och möjlighet att slappna av och besöka de olika husdjur som avlas här som attraktion för barnen: höns, änder och rådjur som hålls lite vid sidan om de mer eleganta hästarna och påfåglarna.

Vi rekommenderar att stanna i staden om man önskar en autentisk stämning långt från internationellt brus och horder av turister. Vi kan inte rekommendera boende i staden från november till slutet av mars, då det är en kylig period, till och med för en skandinavisk publik. Bergsvandring är en självklar aktivtet i detta område, men även stranden ligger nära inpå.

Dölj texten
 
 

Rekommendationer till dig

Etna Hotel

Giarre, Sicilien

Alla Giudecca

Siracusa, Sicilien

Villa Sciare Modo

Scillichenti, Sicilien

Populärt på Sicilien

search map