Agriturismo i Castelbuono på Sicilien

Azienda Agrituristica Bergi

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Agriturismo Bergi ligger i natursköna omgivningar utanför den stämningsfulla sicilianska staden Castelbuono, i riktning mot Geraci Siculo. Värden Pasquale har inrett ett skönt semesterställe där gästerna kan dra sig tillbaka och njuta av semestern samtidigt som du har en fin utgångspunkt för utflykter.

Familjedriven gård med egna produkter

Då Pasquale började renovera byggnaderna och inreda rummen var han inte lika klar i tankarna som han är idag – men det märks tydligt att renoveringen är gjord med omsorg och baktanke för att skapa ett njutfullt ställe. Pasquale var ursprungligen grönsakshandlare och producent, och sålde sina varor på de lokala marknader. Sedan började han producera egen honung från de speciella svarta bi (han är idag en av de producenter som utgör slow-food kategori), sedan soltorkade tomater och senare även marmelad av frukt och grönsaker (och man ska smaka då det är riktigt gott!) osv. Hans fyra döttrar och fru stöttar honom i arbetet och hjälper till med gårdens många sysslor.

Läs mer om Azienda Agrituristica Bergi

Smaka råvarornas kvalitet

Som gäst bör man besöka Pasquales restaurang (kom ihåg att man här befinner sig i den stad som producerar mest mannagryn och att en middag på Nangalarunni eller en avsmakning av delikatesserna på den lokala Pasticceria Fiasconaro också kan rekommenderas), där det är möjligt att äta både inne som ute. På det sista har Pasquale inrett ett stort och fint sällskapsrum för att tillfredsställa de många förfrågningar han får för bröllopsfester från både lokala och utländska gäster. Vid bokningstillfället blir du därför informerad om det finns någon sådant arrangemang bokat under er vistelse.

Fin pool med stor solterrass

På gården finns det till sist även en fin pool (djup varierar från 1,20 - 2,00 m) som ligger centralt vid den naturliga teater som utgörs av rummen och restaurangen. Du finner också skugga vid den stora solterrassen. Du har även fin möjlighet att gå på upptäcktsfärd mellan olivlundarna och fruktplantagerna via de många stigar som korsar markerna.

Rustika rum med aircondition

Rummen är rustikt inredda och ligger i de renoverade husen i närheten av huvudbyggnaden där det finns reception, restaurangen och ägarfamiljens egen bostad. Det finns både rum på första våningen med direkt ingång, rum på andra våningen med balkong och ett rum med terrass. Några av rummen är utmärkta familjerum då de består av två sovrum med gemensamt badrum med tolett och dusch.

Lägenheterna på Azienda Agrituristica Bergi

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 

Gästomdömen av Azienda Agrituristica Bergi

Läs personliga omdömen av Azienda Agrituristica Bergi som ligger på Sicilien. Omdömena av agriturismon är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Azienda Agrituristica Bergi. Förutom omdömen av själva agriturismon kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Se alla 15 omdömen från Azienda Agrituristica Bergi

Fantastiskt ställe, maten en besvikelse...

Vi reste iväg med våra tre barn med förväntningar om en avkopplande semester fylld med goda matupplevelser på stället. Här följer en liten beskrivning av våra intryck.
Hotellet ligger på en vacker sluttning och utsikten är helt enkelt bedårande. Stället är fullt av små snirklande stigar och man kan mycket väl gå en liten tur omkring gården som är omgiven av oliv- och citrusträd. Området har generellt en fantastisk atmosfär med massor av lugn - man känner sig omgående mycket avslappnad. Poolen har den rätta storleken och gjordes ren varje morgon - där finns både plats för lek med barnen och en liten simtur. Det finns även en liten lekplats och några burar med höns, kaniner och änder som barnen älskade att besöka flera gånger per dag. Alla djuren blev blixtsnabbt namngivna.
Rummen är mycket små med stenhårda sängar och utan egentlig möjlighet att vistas i dem - men strunt i det - rustikt skulle det vara och det störde oss inte så mycket.
Personalen i receptionen är mycket hövlig och vänlig. Maten är dock en stor besvikelse. Menyn är begränsad, byttes inte under vår vistelse och det gäller både lunch och middag. Innan vi reste hade vi fått veta att stället var en "gastro destination" vilket definitivt inte är fallet. De lagar visserligen deras egen marmelad och olivolja, men resten av maten var ganska tråkig. Området och även gården producerade den mest fantastiska frukt och grönsaker utan att egentligen servera det. För mig var det fullkomligt obegripligt och vår högsta önskan efter ett par dagar var ett eget kök på stället. Ägarna kan med fördel även byta ut de två kaffeautomaterna som konstant blev igensatta under frukosten - eller få personalen att betjäna de professionella espressomaskinerna som stod i baren - det hade jag i alla fall gärna betalat lite extra för :O)

Läs mer

Fina omgivningar

Själva stället är mycket trevligt - närmast som en liten stad på en kulle, med små stenbelagda vägar o.s.v. Två små saker kunde lyfta stället mycket. En bättre säng som inte är extremt sliten och så ett kylskåp i lägenheten - om bara dessa två saker inte hade stört, då hade det varit ett fantastiskt ställe.

Läs mer

Bedömning av Azienda Agrituristica Bergi

Läs mer

Härlig upplevelse i vacker natur

Härligt poolområde. Vackra rum. Rar familj som äger stället.

Läs mer

Jordnära och riktigt goda ramar för semestern

Härligt semesterställe med en närvarande och gästfri värdfamilj. Vackra omgivningar, bra pool, trevlig restaurang och trevliga städer i närheten.

Aircon på rummet fungerade inte i värmeböljan (40 grader), men annars var allt ok. Daglig städning av rum.

Djuren på området kan låta lite om natten, men det är ju också en del av charmen! :)

Läs mer

Trevligt och prisvärt

Trevligt boende, god service, familjekänsla och med Giovanni som en god värd!
Om du bokar halvpension så räkna med mycket mat, vällagat men bor du flera nätter så dyker de kanske upp igen - i någo ändrad skepnad.

Läs mer
 
search map