Agriturismo i Castelbuono på Sicilien

Azienda Agrituristica Bergi

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Agriturismo Bergi ligger i natursköna omgivningar utanför den stämningsfulla sicilianska staden Castelbuono, i riktning mot Geraci Siculo. Värden Pasquale har inrett ett skönt semesterställe där gästerna kan dra sig tillbaka och njuta av semestern samtidigt som du har en fin utgångspunkt för utflykter.

Familjedriven gård med egna produkter

Då Pasquale började renovera byggnaderna och inreda rummen var han inte lika klar i tankarna som han är idag – men det märks tydligt att renoveringen är gjord med omsorg och baktanke för att skapa ett njutfullt ställe. Pasquale var ursprungligen grönsakshandlare och producent, och sålde sina varor på de lokala marknader. Sedan började han producera egen honung från de speciella svarta bi (han är idag en av de producenter som utgör slow-food kategori), sedan soltorkade tomater och senare även marmelad av frukt och grönsaker (och man ska smaka då det är riktigt gott!) osv. Hans fyra döttrar och fru stöttar honom i arbetet och hjälper till med gårdens många sysslor.

Läs mer om Azienda Agrituristica Bergi

Smaka råvarornas kvalitet

Som gäst bör man besöka Pasquales restaurang (kom ihåg att man här befinner sig i den stad som producerar mest mannagryn och att en middag på Nangalarunni eller en avsmakning av delikatesserna på den lokala Pasticceria Fiasconaro också kan rekommenderas), där det är möjligt att äta både inne som ute. På det sista har Pasquale inrett ett stort och fint sällskapsrum för att tillfredsställa de många förfrågningar han får för bröllopsfester från både lokala och utländska gäster. Vid bokningstillfället blir du därför informerad om det finns någon sådant arrangemang bokat under er vistelse.

Fin pool med stor solterrass

På gården finns det till sist även en fin pool (djup varierar från 1,20 - 2,00 m) som ligger centralt vid den naturliga teater som utgörs av rummen och restaurangen. Du finner också skugga vid den stora solterrassen. Du har även fin möjlighet att gå på upptäcktsfärd mellan olivlundarna och fruktplantagerna via de många stigar som korsar markerna.

Rustika rum med aircondition

Rummen är rustikt inredda och ligger i de renoverade husen i närheten av huvudbyggnaden där det finns reception, restaurangen och ägarfamiljens egen bostad. Det finns både rum på första våningen med direkt ingång, rum på andra våningen med balkong och ett rum med terrass. Några av rummen är utmärkta familjerum då de består av två sovrum med gemensamt badrum med tolett och dusch.

L√§genheterna på Azienda Agrituristica Bergi

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map