Endast boende
+Flyg & boende
Endast bilhyra
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Byns största attraktion är nog Medeltidsborgen Castello dei Ventimiglia som byggdes under 1300 talet av fursten Francesco l Ventimiglia. Borgen ligger på en höjd (Colle di San Pietro d'Ypsigro) strax utanför byn centrum och är präktig och imponerande.

Castelbuono lever sitt stilla liv och är präglad av gamla traditioner. T.ex. så hämtas avfall av åsnor och inte sopbilar. Många av byns gator är nämligen för smala för bilar av denna storlek.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

I byn finns ett charmerand ehistoriskt centrum var man bl.a. finner ett litet torg med kaffèer samt en liten Medeltidskyrka var man i källaren finner några otroliga och färgsprakande väggmålningar.

Läs mer om Castelbuono

Byns största attraktion är nog Medeltidsborgen Castello dei Ventimiglia som byggdes under 1300 talet av fursten Francesco l Ventimiglia. Borgen ligger på en höjd (Colle di San Pietro d'Ypsigro) strax utanför byn centrum och är präktig och imponerande. Det finns även en liten trevlig anekdot, den användes nämligen till Giuseppe Tornatores mästerverk "Nuovo Cinema Paradiso" var den var den lille Toto's skola.

Byn är även känd för att man här brukar "Slow Food" och önskar man att avnjuta någon delikat rätt av detta slag så ska man besöka restaurangen Nangalarunni var de serverar härliga rätter och goda viner i en hemtrevlig miljö.

Man kan komma till Castelbuono med buss både från Palermo (1 och 1/2 timme) samt från Cefalú (1/2 timme).

Dölj texten
 
 

Populärt på Sicilien

search map