Hotell i Castel di Tusa på Sicilien

Atelier Sul Mare-Museum Hotel

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Castel di Tusa heter den lillla kuststaden där detta mycket speciella hotell ligger.

Känslan av att bo på ett konsthotell

Antonio Presti heter konstnären, efter det att han bytt karriär från byggnadsingenjör, som är upphovsmannen tillsammans med Fiumare Art Foundation. Och det är tack vare honom alla konstälskare idag har glädjen att få kunna bo på ett annorlunda hotell, även om detta inte syns utifrån då hotellet har en diskret fasad. Olika erkända konstnärer har inrett hotellet och därför är det ena rummet helt olikt det andra och hela hotellet känns som ett enda stort konstmuseum, en udda och kanske unik upplevelse.

Frossa i färsk fisk, bubbel och utsikt

På hotellet finns en restaurang och när vädret tillåter dukar man fram ute på terrassen varifrån du har vy över bukten Castel Tusa och bergen. Maten som serveras är enkel och naturlig med Sicilianska specialiteter på menyn. Speciellt fisk är uppskattat eftersom du befinner dig i ett fiskeläge och båtar kommer in dagligen med nyfångat. Detta tillsammans med kött från närliggande producenter, ostar i olika smaker och hembakat kommer du säkert nöjd från bordet. Hotellet har även två barer där du kan beställa läckra cocktailars, öl, vin eller kaffe som självklart åtnjuts bäst ute på terrassen, såväl före som efter middagen. Eftersom du bor endast 400 m från centrum kan du variera dig och dina smaklökar genom att prova på någon av byns övriga restauranger.

Du bor intill vattnet, men upptäck gärna omgivningarna

Hotellet ligger strax intill en lång (småsten) strand och det enda som skiljer dem åt är en liten väg. För att komma till bättre sandstränder kan du bege dig västerut mot Cefalù, som ligger ca 40 km bort. Cefalù är dessutom en charmerande liten stad med flera trevliga uteserveringar, restauranger, butiker och en strand mitt i stan. Men upptäck även inlandet, med sin dramatiska natur och gröna kullar. Alcantaradalen bjuder på spännande äventyr och uppfriskande bad, Etna på hisnande upplevelser och Enna med massor av shopping.

Lite som kan vara bra att veta om Atalier Sul Mare

Bekvämligheter som internet Point , läs, och TV-rum samt parkering finns på hotellet.
Tänk på att järnvägen går i genom byn. Önskar du hyra strandplats meddela bara i receptionen.

Rummen är alla olika

På hotellet finns det även 20 standardrum fördelade på tre plan. Och sedan finns här de rum som är inredda av etablerade konstnärer. Alla är utrustade med aircondition och badrum.

Läs mer om Atelier Sul Mare-Museum Hotel

Rummen på Atelier Sul Mare-Museum Hotel

Dubbelrum Standard

Dubbelrum med klassisk inredning, konst på väggarna, keramik och foto som sätter prägel. Möjlighet till en extrasäng.

Dubbelrum Art Room

Dubbelrum designade av olika konstnärer. Varje rum är unikt i både färg och form.

Svit

Sviterna är designade av olika konstnärer. Varje rum är unikt i både färg och form och kan ta två extrabäddar.

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map