Agriturismo i Carlentini på Sicilien

Tenuta di Roccadia

Restaurangen Rum i huvudbyggnaden Rum i huvudbyggnaden Casa Gialla
 
Tenuta di Roccadia är inte tillgänglig i dagsläget
Tenuta di Roccadia är inte en del av programmet hos In-Italia i dagsläget. Men var inte ledsen, det finns så mycket annat att titta närmare på.

Vi har därför funnit dessa semesterboende i samma område till dig:

>> Se fler alternativ här

>> Läs mer om semester till Carlentini här
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

På kort avstånd från den lilla staden Carlentini samt nära Catanias flygplats ligger Pietros dröm - nämligen den första agriturismo som öppnade på Sicilien för 20 år sedan. Här finner man en rad enkelt inredda rum med aircondition, två fina pooler samt en välrekommenderad restaurang.

Vikten av ekologiska råvaror

Pietro var ursprungligen utbildad revisor och då han köpte gården Tenuta di Roccadia började han njuta av de lugna omgivningarna, den torra luften och att märka huden ta färg av solens strålar. Något helt annat än att tillbringa sina dagar på ett trist kontor. Pietro gav dock begreppet agriturismo sin förtolkning, som har banat väg för många av Siciliens liknande semesterställe. Att värdesätta lantbruksprodukterna och odla dem ekologiskt betyder för honom inte bara att producera dem efter tradition, men även att servera dem – och det blev en succé både bland den lokala befolkningen som de resenärer som började experimentera med att bo på landet framför att pressa sig in på de fullproppade stränderna vid vattnet.

Läs mer om Tenuta di Roccadia

Viner i rader i restaurangen

I dag är Tenuta di Roccadia en frodig gård med fruktplantager av flera olika slags, olivträd, egen produktion av grönsaker och en välrekommenderad restaurang, som är nämnd i flera matguider. Matsalen är inte speciellt stor men den präglas av lokala viner på väggarna där det är fritt fram att välja sin egen flaska till middagen. Det finns även möjlighet att tack vare det fina vädret som präglar Sicilien, att äta utomhus på den tillhörande terrassen. Pietro driver fortfarande gården och får hjälp av sina döttrar samt en rad fasta medarbetare.

Två poolområde

Villa man svalka sig med ett dopp finns det flera möjligheter: i trädgården finns det nämligen två pooler där den ena ligger närmast restaurangen och är den som lekande barn (och vuxna) kan roa sig i medan den andra, i den högre delen av trädgården bjuder på lugnare förhållande. Vid båda poolerna finns det gott om plats på solterrasserna och solstolar till fritt förfogande. Från den högre delen av grunden kan man dessutom skymta Etnas högsta krater på avstånd samt en bit av det blå havet i fjärran.

Var på gården ligger rummen

På Tenuta di Roccadia finns det tre olika byggnader med rum som alla har sina fördelar och nackdelar.
De nyaste rummen ligger i byggnaden Cavagrande. Detta är den högsta punkten på stället och utsikten är mest panoramisk. Från ditt rum har du tillgång till baglio, vilket är sicilianska för innergård där man kan sitta vid sitt bord och stolar utanför dörren. Promenaden ner till restaurangen och poolområdet går igenom terrasser med apelsinträd, vilket är ca. 800 meter. I utbyte mot avståndet till poolen och restaurangen får du de nyaste och mest lugnt belägna rummen.

I byggnaden Casa Gialla, finns det sex rum, alla med tillgång till terrass med bord och stolar precis utanför dörren. Här finns fyra rum på bottenvåningen och två rum på andra våningen. Casa Gialla ligger ca. 300 meter från restaurangen och poolen - du bor här nära gårdens djur som håller till på baksidan av byggnaden.
Till vänster om receptionen och huvudbyggnaden finns det sex rum med balkong / veranda med utsikt över landsbygden. Här finns rum för upp till fyra personer då de har loft med två sängar (som inte är lämpliga för små barn).

Vid receptionen ligger de billigaste fyra rummen i ett annex som kallas Arco bakom restaurangen. Här bor man nära både poolen och frukosten på morgonen - men rummen är ganska mörka och de har inte en privat uteplats. Det måste sägas att om du reser med flera andra och behöver fyra rum, så du får man här ett gemensamt utomhusområde för exklusiv användning - men behöver du bara ett rum så delas detta område med andra gäster.

Fördelen vid att bo vid receptionen är närheten till poolen och restaurangen och därmed frukosten - men det är det område på gården med mest liv och rörelse då man ska förvänta att det finns gäster i restaurangen till sent på kvällen.

Rummens inredning och storlek

På Tenuta di Roccadia bor man i en rad rum med möjlighet att sitta utomhus, antingen på balkong eller terrass vid entrén. Rummen är alla ganska stora, förutom de billigaste som ligger vid receptionen - övriga rum har en vanlig storlek som svarar till turisklass med direkt ingång från trädgården. Alla rum är dock utrustade med aircondition, TV, litet kylskåp samt badrum med toalett och dusch eller badkar. Det finns även rum som kan gästa upp till 4 personer, då 2 sovplatser finns på ett loft. Sängkläder bytas var 3:e dag.

Dölj texten
 
 
search map