Agriturismo i Carlentini på Sicilien

Agriturismo Badiula

Den stora poolen på La Badiula Utsikt till Etna Pool omgiven av frodig trädgård Den lilla fotbollsplanen Terrass framför receptionen Receptionen Receptionen Restaurangen Restaurangen Restaurangen Den nya <em>baglio</em> med lägenheterna Den nya <em>baglio</em> med lägenheterna Den nya <em>baglio</em> med lägenheterna Egen terrass till lägenheten Egen terrass till lägenheten Egen terrass vid ingången till lägenheten Egen terrass till lägenheten Egen terrass till lägenheten Egen terrass vid ingången till lägenheten Egen terrass vid ingången till lägenheten Kokvrå i lägenheterna Egen terrass vid ingången till lägenheten Parkeringsplatsen Det lilla wellness på La Badiula Massage Avkoppling på La Badiula Det lilla wellness på La Badiula
Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Två brödrar (Pippo och Turiddu) och fyra farbrödrar kunde varit inledningen till en dramatisk historia när man vet att den är iscensatt på Sicilien. Historien om denna familj handlar istället om ett livslångt äventyr, fullt av gamla familjetraditioner, starka värderingar och ett öppet förhållande till omvärlden.

Du har en fin placering

Kulisserna för denna historia är La Badiula, ett lantställe som ligger på Siciliens östkust mellan Catania och Siracusa samt mellan Carlentini och havet. Den fina placeringen nära en kanal som leder ut till havet vid Agnone kan användas av gästerna då familjen har en båt som seglar (mot förfrågan) mellan gården och stranden.

Läs mer om Agriturismo Badiula

Paradis för barnfamiljer

I dag består gården av en äldre del med reception och restaurang samt få rum och en nyare del med både lägenheter och rum. Framför byggnaderna finner man en härlig pool på 10 x 20 meter varifrån man har utsikt över landskapet mot kanalen. Man har dessutom installerat en ordentlig (efter skandinaviska ögon sett) lekplats samt en bana som kan användas både till fotboll och tennis. Barnen är välkomna och de kan glädja sig över att träffa gårdens djur, som t.ex. den söta åsnan Olivia samt några snälla och barnvana hästar som heter Bionda, Mora, Marcella, Navel och Tasqueta. Det finns även två ponnys som båda heter Pallina.

Gårdens produkter och restaurang

Men historian började för flera årtionde sen, och den är väl presenterad i husets reception: två brödrar arbetar hårt med små medel och odlar jorden på La Badiula. De har sina fötter djupt förankrade i den sicilianska lantbrukstraditionen som de fört vidare till sina barn. Trots att tiden ibland springer ifrån dem förmår de att förnya sin produktion och installera apelsinarter som blivit välkända bland lokalbefolkningen. De är idag stolta över att ha köpare stående i kö till deras apelsiner, vars juice man själv kan pressa i receptionen med en självdesignad mynt-automat. Det produceras dessutom flera andra frukter och alla de grönsaker som Sicilien är känt för: paprika, saftiga tomater, de goda auberginer och mycket annat, som även kan avnjutas i restaurangen. I restaurangen ska man förvänta en hel del besökande under helgen, men annars betydligt lugnare under vardagarna.

Rummen ovanpå restaurangen

I huvudbyggnaden finner man fyra rum på andra våningen. De har blivit inredda för någrs år sedan i rustik stil. De är alla utrustade med aircondition, TV och badrum med toalett, dusch och hårtork. Två av dem har balkong som vänder ut mot poolen och kanalen. Den rustika inredningen ger intryck av något äldre..., medan de nya rummen nog är mer attraktiva för de flesta.

Rummen och lägenheterna i den nya delen

Bakom huvudbyggnaden och restaurangen har de fyra farbröderna byggt en ny byggnad. Här finns både lägenheter och rum, som är inredda med samma faciliteter (aircondition, TV och badrum med toalett, dusch och hårtork), men i modernare stil.

Lägenheter med pentry

Som ett bra alternativ har du även lägenheter med litet pentry att välja mellan. Här finns studiolägenhet, lägenhet med 1 sovrum resp 2 sovurm. Även dessa är utrustade med bl.a. aircondition, TV, kassafack och badrum med hårtork.

Litet wellness

I trädgården finns även ett litet annex där man kan få massage, shiatzu samt skönhetsbehandlingar. Det finns även tillgång till bastu, turkiskt bad, rysk bania eller lerbehandling. En avkopplande möjlighet efter en dag med utflykter, framför allt under de kallare årstiderna.

Läs om lägenheterna på Agriturismo Badiula

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map