Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Campofelice di Roccella är en liten ort på norra Sicilien, med knappt 5000 invånare. Byn i sig själv har inte så mycket att erbjuda, utöver att det naturligtvis finns ett förnuftigt utbud av butiker. Staden är uppbyggd i en stjärnform, med centrum på torget Piazza Garibaldi. Nära centrum ligger stationen Campofelice, och det tar under 40 minuter att ta tåget till Palermo, som absolut är värt ett besök, och om du vill till Cefalù, tar det bara en kvart. Staden ligger också nära motorvägen som förbinder Messina och Palermo, så det finns goda möjligheter att åka iväg på utflykt.

Området är primärt känt för sin produktion av apelsiner, tomater och kronärtskockor, och på grund av läget vid havet, har turismen i området också blivit en viktig inkomstkälla för stadens invånare. Staden bjuder inte på några större monument, med det finns viss vittnesbörd om arabernas tillvaro här, för över 1000 år sedan.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien
 
 
search map