Semesterbostad i Borgo San Gregorio på Sicilien

Fiskarnas middag

 
Fiskarnas middag är inte tillgänglig i dagsläget
Fiskarnas middag är inte en del av programmet hos In-Italia i dagsläget. Men var inte ledsen, det finns så mycket annat att titta närmare på.

Vi har därför funnit dessa semesterboende i samma område till dig:

>> Se fler alternativ här

>> Läs mer om semester till Borgo San Gregorio här
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Siciliens kultur hänger samman med havet. Från havet kom flera folkslag som t.ex. greker, romare och araber och från havet kom även de olika folkslagens kultur, traditioner och kunskaper. Fiskarnas teknik har därför utvecklat sig i takt med att varje nytt folkslag kommit hit. Tillsammans med fiskarnas kunskaper har husmödrarna också förfinat deras matlagningskonst efter den fångst som männen hade med sig hem.

I Borgo San Gregorio håller fiskarna ännu till. Den största familjen som ännu lever av fiske är familjen Salvo. De seglar varje dag ut och känner havet lika bra som bergsfolket få kilometer härifrån känner sin mark. De vet därför vilken fångst som väntar på dem ute till havs, allt efter årstiden och den del av kusten de seglar till. Förutom familjen Salvo finns det även en fiskare som har fått tillåtelse att utöva pescaturismo så att de resande som gärna vill prova på det själva kan segla ut från klipporna vid det lilla fiskeläget Borgo San Gregorio.

Läs mer om Fiskarnas middag

På torget i fiskeläget Borgo San Gregorio ligger också en liten restaurang som kunde varit tagit från en filmscen från serien om polismannen Montalbano. Det är inte något lyxigt kring vare sig inredning eller service. Det är som det alltid har varit: några slitna bord, ett tunt tak över utomhusterrassen samt utsikt över San Gregorios strand på den andra sidan av gatan. Här serveras fiskarnas fångst. Detta är nog inte ett ställe för de som är vana till michelin restauranger; man äter precis som man äter hemma.

Har du lust att prova en större middag så kan du glädja dig till att få:
- Förrätt bestående av pannkakor med ansjovis, vitlöksbröd med tonfisk och olivolja, vitlöksbröd med samloriglio< (citron, origano och olivolja, marinerade ansjovis och räkor samt sallad med Pachino's tomater, kapris, tonfisk och lök.
- Som till varje ordentlig måltid i Italien serveras det pasta. Man får tre olika smakprov av pennette med räkor och pistagenötter, spaghetti med fisksås och rigatoni alla norma (en fantastiskt välsmakande pastarätt med auberginer, tomatsås och rostade ugnsbakad ricotta-ost).
- Till huvudrätt kommer det grillstekt fisk, allt efter vad fiskarna haft med sig hem. Som tillbehör finns grönsallad.
Middagens pris inkluderar vatten, ett glas husets vin och en espresso att avsluta med. Vin är nog inte tillräckligt med ett glas men så har du möjlighet för att smaka på det lokala vinet. Vi kan själva gott leva med det lokala robusta vitvinet. Faller den inte dig i smaken kan du beställa annat vin på flaska. Det finns inte ett imponerande urval men det finns vin för varje smak och behag.

Dölj texten
 
 
search map