Semesterbostäder & hotell i Avola

Porto Palo
 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Ursprungigen låg staden på ett mindre berg, men det stora jordskalvet 1693 ödelade stora delar av staden, vilket gjorde att den var tvungen att återbyggas - men på annan plats. Därför ligger Avola idag på en slätt, inte långt från havet. 

Som flera av de andra vackra städerna i detta hörn av Sicilien, är Avola en besöksvärd och charmig stad, vars arkitektoniska utseende präglas av barocken. Men Avola är också känd för den vackra omgivande naturen, som primärt domineras av mandelträd.

Avola är också känt för det naturliga vidunderet Cava Grande. Cava Grande är en naturlig klyfta, som du kan bege dig ner i, och därnere väntar dig vattendraget Cassabile, som med sitt kristallklara vatten skapar små sjöar som du kan bada i. 

Karta över Avola 

Genom att klicka på kartan över Avola här nedan får du tillgång till mer information om området, och du kan också se var våra olika semesterlägenheter, hotell och villor ligger. Du hittar också avstånd till olika sevärdheter, andra städer i närheten, samt till olika städer i Skandinaven.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Avola? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring den populära semesterstaden.

Det finns generellt ett brett urval av hotell på Sicilien, och du kan t.ex. välja att bo på flera olika om du vill uppleva mer av ön, som inte är så liten inte...

Reser du som del i en större grupp, kan vi också rekommendera dig att överväga möjligheten att hyra en villa på Sicilien. En fördel om ni vill ha gott om plats, samt pool och trädgård för er själva.

Du behöver endast ange datum och antal personer, för att få en översikt över tillgängliga semesterbostäder under din valda period - sedan kan du boka din bostad direkt här på sidan.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad på Sicilien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Vill du resa med flyg till Sicilien, är Catania flygplats - som också är öns mest nyttjade på grund av ett stort utbud rutter till Europeiska städer - den som ligger närmast Avola.

Staden ligger vid kustjärnvägen med förbindelse till Siracusa och det finns också en hel del bussförbindelser hit. Många av våra resenärer väljer dock att beställa en hyrbil till semestern. En bil gör det i de flesta fall inte bara lättare att komma fram till semesterbostaden, utan den ger också en större grad av frihet till att åka ut på utflykter i eget tempo, utan att vara beroende på offentlig transport.

Läs mer om att hyra bil på Catania flygplats här.

Väldigt få väljer att köra hela vägen från Sverige till Sicilien på grund av det långa avståndet. Vill du ändå avverka den drygt 3000 km långa resan, kan du komma över med bilen till ön via Reggio Calabria eller Villa San Giovanni.

Restauranger och shopping

Du hittar ett bra urval av restauranger i Avola, både caféer, pizzerior och finare restauranger. Önskar du att laga dina egna måltider under semester, finns det dessutom utmärkta möjligheter att handla i stadens olika matvarubutiker.

Vi kan också rekommendera att besöka en marknad, där du utöver möjligheten att köpa fantastiska råvaror också får uppleva en charmig sida av de sicilianska vardagslivet. Närliggande Siracusa har till exempel en berömd matmarknad i den gamla stadsdelen, Ortigia, som är värd ett besök - även om du inte planerar att handla något.

Läs mer om Avola

Utflykter från Avola

För naturälskaren är en utflykt till det närliggande naturreservatet, Riserva Naturale di Cavagrande del Cassibile, nästan obligatoriskt. I botten av den 250 meter djupa canyonen Cavagrande, kan du ta ett uppfriskande dopp efter vandringsturen ner. 

Du har också en bra utgångspunkt i Avola, för att åka på utflykter till charmiga städer med massor av spännande kulturhistoriska sevärdheter, butiker och restauranger. Det kan t.ex. rekommenderas att besöka Siracusa i norr, vars historiska centrum på den lilla ön har en enastående atmosfär. Inte långt från den gamla stadsdelen ligger dessutom den Arkeologiska Parken med fascinerande lämningar från områdets rika historia. 

Önskar du att utforska öns sevärdheter i sällskap med en lokal, certifierad guide, erbjuder vår samarbetspartner Viator en värld av trevliga utflykter, som du med fördel kan boka online hemifrån. Läs mer och boka dina utflykter på Sicilien här

Lokala länkar

Du hittar stadens officiella hemsida här (på italienska).

Dölj texten
 
 
search map