Hotell i Agrigento på Sicilien

Hotel Dioscuri Bay Palace

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Hotel Dioscuri Bay Palace ligger precis vid mynningen av San Leone-floden i stadsdelen med samma namn. San Leone fungerar som semesterort för de lokala invånarna i Agrigento, som ofta väljer att spendera sommarmånaderna här - därför finns här också en stor lustbåtshamn.

Precis vid havet och nära staden

Trots närheten till havet och närheten till provinsstadens livliga kärna är omgivningarna ganska lugna. I närheten av hotellet - alltså inom gångavstånd - finns det nämligen endast restauranger, och först efter ca. 1 km längs havspromenaden hittar du de första barerna och caféerna som har öppet till sent om natten. Även under de hektiska semestermånaderna är oljud från diskoteket på stranden minimalt på grund av avståndet.

Läs mer om Hotel Dioscuri Bay Palace

Ett renoverat kloster

Hotel Dioscuri Bay Palace var ursprungligen ett kloster, något som nu bara kan skymtas här och där på grund av en grundlig renovering och modernisering. De antika munkcellerna existera således inte längre och många av de små fönstren är ersatta med större glaspartier och glasdörrar, varifrån du har utgång till breda terrasser möblerade med bord och stolar. Den gamla klostergården har blivit övertäckt och huserar nu den stora salen som fungerar som restaurangens festsal och används vid större evenemang, såsom bröllopsfester och andra högtidliga ceremonier. Maten serveras annars på restaurangen som ligger vid poolen, där det även är möjligt att äta utomhus.

Pool med havsutsikt

Hotellets starka sida – utöver läget och de breda terrasserna vid rummen - är utan tvivel, poolen. Den är stor (12,5 x 25 m), inbjudande och bjuder på en vacker utsikt över kustlinjen och havet. De har anlagt en tillhörande solterrass med solstolar och parasoll samt en bar. Vill du ligga på stranden, hittar du den ca. 500 meter från hotellet. Du går över en liten bro, som leder över San Leone-floden, och strax därpå är du på en vacker gyllene sandstrand, där du kan sola och bada.

Rum med bred balkong

På Hotel Dioscuri Bay Palace finns det cirka 100 rum i flera olika kategorier. Rummen har de faciliteter som hör till ett 4-stjärnigt hotell, men utan att på något vis vara lyxiga. Alla rum har balkong, aircondition, wifi, minbar, sat-TV, kassaskåp, telefon och badrum med toalett, dusch och hårtork. Om du frågar i receptionen, har du också möjlighet att låna en vattenkokare (efter först-till-kvarn-principen).

Det är ett fint hotell på ett topp läge, som även är lämpligt för längre vistelser. Du ska dock vara uppmärksam på, att hotellet kan verka något slitet, vilket är anledningen till varför vi endast ger 3 stjärnor.

Läs om rummen på Hotel Dioscuri Bay Palace

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map