Semester på italienarnas premisser

Stranden Fuili nära Cala Gonone på Sardinien Strand vid Adriatiska havet Karta över Italien Civita di Bagnoregio i Lazio - nära Bolsenasjön I augusti ligger städerna i Italien ofta öde
 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0

Hämtar innehåll

Augusti är starten på viloperioden

Dagen Ferragosto infördes helt tillbaka i år 18 under kejsare Augustus för att fira avslutningen av det mesta av jordbruksarbetet och början av en period av vila, något som italienarna i dag genom att framför allt fly ut ur städerna. Därför finner du efter 15 augusti nästan uteslutande turister runt omkring i de italienska städerna, medan italienarna själva lyser med sin frånvaro. Italienarna finner du längs de 7.420 km kust som omger Italien. Här vilar de ut. Ifall italienarna inte tar till havet så uppskattar de även bergen där det andas frisk luft om sommaren, samt äter gott och umgås tillsammans.

Ferragosto i städerna

Nu tänker du att det inte finns en enda italienare kvar i städerna under augusti. Men det är inte helt sant. Men du bör förvänta dig att flera butiker och restauranger är stängda under denna period. Du bör också veta att alla (med få undantag) kommer att vara stängda den 15 augusti, och att många gör så följande två veckor framåt. Som sagt, det måste också nämnas att Ferragosto i större städer firas med fyrverkerier och andra festligheter, så det är definitivt värt resan att resa till städer i Italien i augusti.

Är du nyfiken på italienarnas sommar semester och Stövellandet som det upplevs när viloläge gäller, så kontakta oss för bra tips om den bästa destinationen och ett konkret förslag till ställe att bo på. Vi har nämligen inte semester i augusti.

 
search map