Sista minuten resor och restresor Sardinien

Njut av sommaren på Sardinien
 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0

Hämtar innehåll

Sardinien är Medelhavets näst största ö efter Sicilien, och har minst lika mycket att erbjuda. Gäster kommer primärt hit för det otroligt vackra stränderna, som bedöms som några av Europas bästa, samt för det dramatiska landskapet med många berg. Boka din nästa sista minuten-resa till Sardinien genom att söka bland restplatser i sökfältet här ovan.

När du har hittat din restresa, kan du se fram emot att få uppleva en ö, som både är en liten bit av Italien, men också sin alldeles egen. Här hittar du ideala förhållande för att krydda en solsemester med upplevelserika utflykter till unik natur och historiska attraktioner.

Upplevelserik badsemester på Sardinien

När du står med den finkorniga sanden mellan tårna och blickar ut över det azurblå havet, är det lätt att tro att du befinner dig på en karibisk ö. Bättre stränder finns det nog inte någon annanstans i Medelhavet, och det är just stränderna som utan tvivel är Sardiniens största attraktion. Men om du kan slita dig från det avslappnande strandlivet, bjuder resten av ön också på många enastående semesterupplevelser.

Sardinien är inte större än att du kan ta dig runt till de flesta sevärdheter, oavsett var din semesterbostad ligger. Det är en perfekt möjlighet för att åka ut på utflykter i vild, oberörd natur och till platser där spåren efter öns omtumlande historia fortfarande är tydliga.

>>> Se alla semesterbostäder på Sardinien här

Res tillbaka i tiden

Även om talrika folkslag genom historien har invaderat Sardinien, och lämnat byggnadsverk efter sig runt om på ön, är framförallt de gåtfulla tornen, Nuraghi, anmärkningsvärda.

Det finns omkring 7 000 av dessa kägelformade torn vilka härstammar från öns bronsålder - en period man inte vet mycket om. Vid Barumini, inne i landet, kan du se ett av de större komplexen: Nuraghe su Nuraxi.

Det är dock inte endast kulturhistoria som du kan utforska på en restresa till Sardinien. Några av öns mest populära sevärdheter finns under jorden! Ett besök i ett av öns met kända grottsystem, Neptunus grottor (Grotte di Nettuno) är en chans för att uppleva vilka underverk naturen själv kan skapa under loppet av ett par miljoner år...

Har du lust att upptäcka fler underjordiska upplevelser, kan Grotta di Inspinigoli på den motsatta sidan av ön, vid Dorgali, också rekommenderas. Här har du möjlighet till att se stalaktiter (droppstensformationer) som hör till de längsta i världen.

Sardinien för livsnjutare

Efter en upplevelserik dag på utflykt eller på stranden, finns det massor av möjligheter att samla ny energi på en av de många restauranger på ön.

Det är kanske uppenbart att du på en ö som Sardinien kommer att kunna njuta av läckra rätter med fisk och skaldjur från havet. Men om du utforskar det traditionella köket lite närmre kommer du att upptäcka att fisken inte har huvudrollen. På grund av de många invasionerna från olika folkslag genom historien, fick öns urbefolkning slå sig ner i öns bergiga inre. Därför är det gamla, traditionella köket på Sardinien mer influerat av råvaror från land än från hav. Självklart har fiskrätter hittar sin väg in på de olika menyerna, men än idag har du möjlighet att bli serverad Medelhavets bästa lamm på din restresa till Sardinien.

Redo att resa? Du kan boka restplatser till Sardinien genom att söka bland våra restresor och sista minuten-resor i sökfältet högst upp på sidan.

 
search map