Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

San Teodoro ligger endast 30 km från Olbias flygplats och inte mycket längre från hamnen vid Golfo Aranci dit många seglar för att komma till ön från fastlandet. Det är därför ingen tillfällighet att San Teodoro har blivit ett så berömt turistmål - i alla fall bland många italienare.

Italiensk badortsstämning

Lyckligtvis har man alltid stoppat alla försök till storbyggnader som skulle kunna ödelägga det idag fortfarande vackra landskapet. Inte bara naturen utan även staden San Teodoro med dess centrum är mycket vackert. Staden är full av trevliga restauranger och cafeér, och om kvällen stängs vissa gator av så man kan fritt vandra runt på gatorna och bl.a. ta en titt på stadens sommarmarknad.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Flera fina och inbjudande stränder

Staden har hela 18 stränder som man lätt når till fots eller med bil. La Cinta stranden är den mest berömda, men också Isuledda-stranden på den sydliga sidan av San Teodoros centrum tillsammans med de små buktarna Lu Impostu och Cala Brandinchi är mycket kända.

Läs mer om San Teodoro

Transport och utflykter

Om du inte redan är på fastlandet och vill över till Sardinien, rekommenderar vi att du flyger till Olbia. För dem som älskar att ligga på stranden och bara koppla av kan vi inte rekommendera att ha bil under hela semestern. Utflykter är fortfarande möjliga med båt längs vattnet och ut till den vackra Tavolara ön där snorkling är en fantastisk upplevelse samtidigt som det finns grottor och fantastiska vita klippor. Om du vill fördjupa dig i naturen inne i landet så kan du på 1-1,5 timmes bilfärd för att komma upp i bergen kring städerna Bitti eller Orgosolo samt Oliena i Barbagia området..., och bör du vara nyfiken på att besöka den exklusiva Costa Smeralda kusten så har du ca. 1 timmes bilresa dit.

Upplagd familjesemester

När skolorna håller sommarlov är San Teodoro den självklara destinationen för en badsemester för hela familjen. Stämningen i staden präglas från slutet av juni till slutet av augusti av sommargäster - men om du väljer att resa utanför skolloven så är staden helt annorlunda. Det finns en lägre aktivitetsnivå och bättre plats på stränderna där det vackra italienska språket inte längre talas högljutt mellan föräldrar och deras barn, men talas igen. Ja, utanför sommarsemestern är San Teodoro också ett bra ställe för par som vill bo nära en fin strand.

Dölj texten
 
 
search map