Endast boende
Flyg + boende
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

San Pantaleo byggdes runt en liten kyrka som grundade staden då den lokala prästen blev utnämnd år 1895. Kyrkan blev uppkallad efter San Pantaleo som firas från den 27/7 - 30/7 varje år med folkfest och dans.

Om sommaren är staden mer livlig och varje tisdag arrangeras en marknad med autentiska och mindre värdefulla konstverk som lockar turister från hela Costa Smeralda. I denna lilla stad finner man det mest nödvändiga som te.x. bank, apotek och posthus samt ganska få sängplatser på de hotell som finns i staden. Därför är staden lite av en oupptäckt pärla och ganska fridfull på den annars mycket populära och turist täta Costa Smeralda. Faktisst var området fram till 60-talet helt outforskat. De konstnärer som upptäckte Sardinien vid ett besök i den närliggande Porto Cervo fann här ett mer autentiskt ställe och bidrog själva till att förbättra området ytterliggare.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

I de omkringliggande bergen finns det möjligheter för trevliga utflykter på mountainbike eller häst om man inte vill köra bil. Förutom den vackra Costa Smeralda där varje bukt bjuder på kristallklart vatten och fina sandstränder finns det även möjligheter att spela golf på den närliggande golfbanan Pevero.

Läs mer om San Pantaleo

Dölj texten
 
 

Populärt på Sardinien

search map