Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Även om Sardinen är den näst största ön i Medelhavet, är den fortfarande en gåtfull plats, med sin vackra kustlinje, de vita sandstränderna, de dramatiska klipporna och det överraskande inlandet med höga berg. Här hittar du lyxiga resorts och still, medeltida landsorter, ruiner och gamala kyrkor, sida vid sida med moderna hotell och små lägenhetskomplex. Och även om erövrare från flera olika håll - fenicier, romare, katalanare och många fler - alla har efterlämnat sina spår, är det inte en kultur som ensam har haft dominerande inflytande. Den sardiska kulturen är därför helt unik och när du reser till Sardinien med In-Italia får du friheten att uppleva allt på egen hand och i ditt eget tempo.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Sök efter resor till Sardinien med flyg och bil

Via vår sökmotor kan du boka flyg till Sardinien från alla de större flygplatserna i Sverige och Danmark, och då du reser med reguljärflyg kan du planera en resa, som är precis så lång som du själv önskar. En resa till Sardinien kan gå till flygplatserna Olbia, Alghero eller Cagliari, och när du bokar flyg, hyrbil och semesterbostad hos oss, är du täckt av resegarantin då vi levererar en hel paketresa till dig - allt med vår kunniga rådgivning.

Resor till Sardinien med härliga upplevelser

Som destination, är Sardiniens identitet delad: ön har några av Europas dyraste resorts, men det är också hemplats för vild terräng, oberörd av den kommerciella utvecklingen. Den fina sanden och det nästan lika rena vattnet, lockar soldyrkare från hela Europa, till de långa och breda stränderna, som faktiskt är några av Medelhavets bästa. Mest berömda är Costa Smeralda (Smaragdkusten), där de rika har förankrat sina yachter sedan 1960-talet. Borstätt från de glamoröra områdena vid kusten på den östra delen av Sardinien, är det mesta av öns kustlinje barsk och otillgänglig, med en rad vackra fjordar, som endast är tillgängliga kustvägen.

Sardinien bör upplevas långsamt, och de kloka resenären hyr en bil på flygplatsen och tar sig god tid att komma fram. I princip kan du köra från norr till söder på 4 timmar - men i verkligheten ska du spendara många fler timmar så att du kan ta paus för att undersöka ruiner, inta otroliga utsikter, njuta av den lokala matkulturen eller kanske ta en tur med den smala järnvägen i inlandet.

Boka din resa till Sardinien med In-Italia redan idag. Sök på flyg+boende i vår sökmotor och hitta på så vis din semesterbostad som passar dig och dina resekamrater. Därefter hittar vi en flygavgång som passar, och du får också möjlighet att boka en billig hyrbil, så är allt klart innan avresa.

Mer information till din resa till Sardinien

Sardinien, som ligger söder om Korsika, är Medelhavets näst största ö, och en självständig region i Italien. Ön har drygt 1,6 miljoner invånare, fördelade på 24.090 km², med Cagliari, belägen på den södra delen av ön, som dess största stad och provinshuvudstad.

Sardinien blir ofta benämnd som den europeiska utgåvan av ett tropiskt bad-paradis. Jämförelsen är naturligtvis lite överdriven - vi befinner oss trots allt fortfarande på den europeiska kontinenten - men det  milda medelhavsklimatet kombinerat med tropiska plantor och fantastiska sandstränder gör att ön i alla fall som minimum, kan anses vara en av de bästa platserna att åka på sol- och badsemester till i Italien. 

Sardinien har dock inte bara några av Italiens vackraste och bästa stränder. Ön rymmer också unika möjligheter för att dyka bland grottor, färgrika fiskar och gamla, romerska vrak. I det sydöstra hörnet av ön, finns t.ex. bra dykmöjligheter vid halvön Capo Carbonara, samt vid småöarna Caoli och Serpentara. Uppe i norr, dinns bra dykmöjligheter vid Capo Testa, medan du på den östra delen av ön har möjlighet att uppleva några av alla de dolda grottor som finns under havsytan - t.ex. Bue Marino-grottorna vid Cala Gonone.

Men Sardinien är mycket mer än bara en sol-, bad- och dyksemester. Ön har en unik historia som har präglats av grekisk, romersk, arabisk och spansk kultur - och har dessutom fortfarande spår från den sägensomspunna nuraghekulturen; en enastående civilisationsform som härskade på ön från 1800-talet f.Kr till 200-talet. Idag finns det inte någon skriftlig vittnesbörd om denna mystiska civilisation, men i gengäld finns det mer än 7000 så kallade nuragher - ett särskilt fästningsverk byggt som ett kägelformat torn av sten - vilka kan ses på lika platser på ön. Du kan bland annat uppleva dem i den lilla landsorten Barumini, där du kan se de arkeologiska resterna av en hel nuragh-landsort kallad Su Nuraxi di Barumin. Denna plats finns på UNESCOs världsarvslista.

Och så bör du inte missa öns charmiga städer. Alghero, som ofta kallas "Italiens Barcelona" på grund av dess katalanska prägel och dess vackra läge vid havet på den nordvästra kusten, är mångas favoritstad, inte bara på Sardinien, men överallt. Och du bör heller inte missa provinshuvudstaden Cagliari, som lockar med dess vackra läge i en bukt på den södra delen av ön.

>>> Få mer information om en semester på Sardinien här

 
search map