Hotell i Porto Cervo på Sardinien

Luci di Muntagna

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Det var på uppdrag av Prince Karim Aga Khan IV som hotellet skapades, i Medlehavsstil med inslag från Spanien, Grekland och Marocko. Det bästa med det vit och blåa hotellet är det sluttande läget och att det ligger som en halvmåne vänt ut mot havet. Utsikten över Porto Cervos hamn är unik och utsikten över vattnet är rogivande, speciellt på kvällen när mörkret lagt sig och båtarna som ankrat utanför lyser upp som små prickar.

Du har ett perfekt utgångsläge

Du befinner dig upp på öns nordöstra hörn, vid det världskända Costa Smeralda och Porto Cervo. Detta innebär att du kan göra många trevliga utflykter och lapa sol från flera underbara stränder. Dessutom kan du med lätthet nå den fantastiska skärgården, som Sardinien är så känd för. Du har kort promenadavstånd till Porto Cervos lilla centrum, ca 500 m, där du har flera bra restauranger, barer, apotek och olika märkesbutiker som Louis Vuitton, Dolce&Gabbana, Hermès m.m. Bort till hamnen där lyxyacherna och kändisarna lägger till har du ca 1,6 km bort. Här är det trevligt att strosa på kvällen med en god glass i handen och drömma sig bort.

Läs mer om Luci di Muntagna

Du äter och dricker gott även på hotellet

Du behöver inte ge dig iväg så långt för att äta och dricka gott. I hotellets restaurang, Kabuga, serveras god mat (vi har själva testat) och man är mån om att bevara traditionerna. Det är även här som frukostbuffen och lunchen serveras. Det är ganska bekvämt att det finns möjlighet att få dagens samtliga måltider om du en dag känner för att "stanna hemma". Den goda drinken före eller efter maten kan du ta i loungebaren Is Sumet, där den passionerade bartendern ser till att förse dig med aperetifer, long drinks och cocktails. På eftermiddagarna hålls s.k afternoon te mellan kl. 15.30-17.30 med hembakat. Men som redan nämnt om du känner för större variation och smakupplevelser, vilket vi rekommenderar, så har du aldrig långt till en restaurang, ner i centrum.

En plats för totalt avkoppling

Nedanför rummen hittar du poolen, som ligger vänd ut mot havet och hamnen och en panoramaterrass på Luci di la Muntagna, där du kan koppla av och lapa sol hela dagarna. Hotellet har även ett litet gym samt ett litet SPA med bastu, turkiskt bad och aromatiska duschar, som du får tillträde till mot extra avgift och det går att beställa massage om du känner för att lyxa till det ytterligare. Om du lockas av segling och dykning kan du kontakta receptionen, då det finns flera möjligheter till detta. Så även dagsutflykter i skärgården, fisketurer, vandring och utflykter till öns arkeologiska utgrävningar.

Har du tillgång till bil rekommenderar vi att du ger dig ut på äventyr och på egen hand besöker några av Sardiniens vackra stränder. Vad sägs om mjuka sandstränder eller undangömda badvikar och ett vatten som är så kristallklart att det påminner om en pool? Sardinien är Europas Karibien och bjuder på naturliga pooler, som du kan ankra vid om du hyr en gummibåt för en dag.

För bra shopping i alla prisklasser kan du bege dig till OLbia som ligger ca 30 minuter med bil, söder om dig (ca 27 km). Andra trevliga små orter att besöka är Palau och Santa Teresa Gallura, varifrån du kan ta båten över till Corsica. För att dra över till Alghero tar det ett par timmar (ca 165 km) men om du tar kustvägen kan du stanna till vid Isola Rossa och pittoreska Castelsardo.

Välj med eller utan havsutsikt

De 53 rummen är lika varandra och inredningen är rustik med ljusa väggar. Välj mellan olika rumstyper och hitta den som passar dig bäst. I de fall det finns balkong eller terrass kan denna vara av typen "fransk" vilket innebär att den är ganska liten. På rummen finns minibar, Sat-TV, Wi-Fi, elektronisk kassaförvaring och hårtork.

Läs om rummen på Luci di Muntagna

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map